Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkkk

Dlaczego kobiety muszą robić karierę?

Polecane posty

Gość gość
Ja na szczescie mam fajnego męża, z szerokimi horyzontami, jajami na swoim miejscu i pewnością siebie, który nie musi sobie podwyższać ego moim kosztem. Zawsze mnie wspierał i dopingował w zyciowych osiągnięciach, w karierze zawodowej, namawiał na doktorat chociaz miałam wtedy wątpliwości. I nie, nie pracuję za ladą za 2 tys., tylko w instytucie naukowym za wielokrotność tej kwoty. Nie pracujemy po 14 h na dobę bo nie musimy się zabijać żeby wygodnie zyc, po pracy spokojnie wystarcza 1-2 godziny by dom był czysty z ciepłym obiadem, a cale popoludnie i wieczor mamy na odpoczynek i przyjemnosci Nie wyobrażam sobie jak musiałoby wyglądac moje zycie, gdybym była niedowartosciowaną dziewczyną, która trafiła na jakiegos prostackiego przygłupa, dla którego wykształcona i niezależna kobieta stanowiłaby zagrożenie dla jego pseudo meskosci.

Gość gość
Moja pierwsza żona była pracująca, realizującą się i wg niej potrafiła łączyć pracę zawodową z bycie żona i matka. Wyglądało to tak że wychodziła o 7, wracała o 18 a o 20 już leżała w łóżku zmęczona i śpiąca. Może i była mądra, może i jakąś tam karierę zrobiła chociaż zarobki średnie, może i jest niezależna ale żyć się z nią nie dało. I nie chodzi ani o moja męskość, niepewność itp itd, tylko czas i zauważenie co w życiu jest ważne. Teraz mam druga żonę która jest kura domowa. Na 100% jestem bardziej szczęśliwy. Ą co słyszę od byłej żony, samotnej z resztą. Że się zmieniłem, że dla niej nie byłem taki miły, że tak nie dbalem, że nie robiłem takich prezentów itp itd. No k********. trudno było dbać o kogoś kto ciągle był zajęty a prezenty robi się w podziękowaniu za fajne życie. Życie z była nie było fajne.

Gość gość
Ale chrzanisz koleś, ciekawe po co.

Gość gość
Koleś właśnie napisał to co myśli większość mężczyzn. Nam wasze kariery i pieniądze nie imponują.

Gość gość
porównuje dwie skrajności - jedną która pracowała do późna i zaraz potem szła spać i drugą która nie pracuje wcale. Większość par jakie znam kończy o tej samej lub podobnej godzinie i nie jest to żaden problem

Gość gość
Koleś właśnie napisał to co myśli większość mężczyzn. Nam wasze kariery i pieniądze nie imponują. x Chyba w twojej wsi. Ja i żaden z moich kumpli nawet nie zna kolesi twojego pokroju.

Gość gość
Koleś właśnie napisał to co myśli większość mężczyzn. Nam wasze kariery i pieniądze nie imponują. xxx ciekawe z jakiego środowiska się wywodzisz, bo w moim faceci uganiają się tylko za wykształconymi i pracującymi kobietami, bo takie są bardziej interesujące i mają szersze horyzonty. Kiedyś kolega wprost mi powiedział, ze niepracująca dziewczyna to leniwa dziewczyna. A poza tym większość kobiet nie pracuje i nie zarabia pieniędzy, zeby imponować jakiemuś facetowi tylko robi to dla siebie.

Gość gość
gość dziś Moja pierwsza żona była pracująca, realizującą się i wg niej potrafiła łączyć pracę zawodową z bycie żona i matka. Wyglądało to tak że wychodziła o 7, wracała o 18 a o 20 już leżała w łóżku zmęczona i śpiąca. Może i była mądra, może i jakąś tam karierę zrobiła chociaż zarobki średnie, może i jest niezależna ale żyć się z nią nie dało. I nie chodzi ani o moja męskość, niepewność itp itd, tylko czas i zauważenie co w życiu jest ważne. Teraz mam druga żonę która jest kura domowa. Na 100% jestem bardziej szczęśliwy. Ą co słyszę od byłej żony, samotnej z resztą. Że się zmieniłem, że dla niej nie byłem taki miły, że tak nie dbalem, że nie robiłem takich prezentów itp itd. No k********. trudno było dbać o kogoś kto ciągle był zajęty a prezenty robi się w podziękowaniu za fajne życie. Życie z była nie było fajne. xxxxxxxxxxxx no popatrz, a ja pracuję w biurze, mam wyższe wykształcenie i wyszłam za faceta, który był już rozwiedziony - jego pierwsza żona była własnie kurą domową. I mąż jest szczęśliwszy własnie ze mną, bo mamy o czym rozmawiać, oboje się rozwijamy przy sobie. O swojej poprzedniej żonie mowi, ze była nudna, że jedyne co miała do powiedzenia to co na obiad, jaki płyn do podłog kupiła i co leci w tv. I że tez nie mógł z nią wytrzymać na dłuższą metę.

Gość NiszczycielMarzeń
Ha ha ha ale żal! Nabralyscie się na trolla! Przecież w dzisiejszych czasach nie ma tak ograniczonych, tępych, ciemnych, prymitywnych, prostackich, leniwych, durnych, nie wykształconych, szowinistycznych, chamskich facetów!

Gość NiszczycielMarzeń
Up