Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dom parterowy to oznaka ubostwa?

Polecane posty

Gość gość

dom parterowy to oznaka ubostwa?

Gość gość
tak, bieda z nędzą, podobnie jak mieszkanie w bloku- bieda, pospólstwo

Gość Carycka
Ja mieszkam w bloku I to dosc starym. Tez biedna jestem wg autora? Nawet jak mam jeszcze jedno mieszkanie ktore podnajmuje, tez w starym bloku, dalej jestem biedna, tak?

Gość gość
Mieszkam w parterowym domu i jakoś nie uważam, abym żyła w ubóstwie. Mam samochód, jeżdżę na wakacje etc - i nwm w czym to ubóstwo ma się przejawiać? Po co mi dom piętrowy/z poddaszem, jak sama mieszkam? 70mkw + garaż mi w zupełności wystarczy.

Gość gość
A na co mi piętrowy dom, skoro mieszkam tylko z mężem, jednym dzieckiem i dwoma kotami? Dziecko kiedyś się wyprowadzi, a ja mam na starość sprzątać i ogrzewać pustą landarę? Mamy dwa samochody, podróżujemy, więc chyba nie jesteśmy ubodzy. No, ale wg wielu kafeterianek dom poniżej 200 m2 to kurnik dla biedoty. :D

Gość gość
Teraz większość domów jest parterowych, nawet te wielkie z poddaszem użytkowym. To dalej jest dom parterowy tylko z poddaszem użytkowym, więc według autora/autorki jak ktoś mieszka w domu 300 - 400 mkw jest ubogi :D

Gość Kamila Woj
Powiedziałbym raczej, że odwrotnie :) Domy parterowe wymagają większych działek. Wybór jest ich spory. Od małych do bardzo dużych. Możesz przejrzeć sobie supernowości z pracowni mgprojekt (szczególnie serię na Parkowej) https://www.mgprojekt.com.pl/supernowosci-2018 . Myślę, że zobaczysz jakie mogą być piękne i różnorodne.