Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

telewizor w zlobku i leniwe panie opiekunki

Polecane posty

Gość gość

Moj synek chodzi do zlobka który jest finansowany przez ue w ramach programu aktywizacji kobiet na terenie gminy. Nie place za niego ale coraz bardziej mam ochote go z tamtad zabrać. W zlobku jest tv ogromny na ścianie. Zlobek jest przy sklepie spożywczym i wielokrotnie robiąc zakupy ja czy ktos z rodziny zauważyliśmy ze tv jest wlaczony i leca bajki. Ja sama zauwazylam transformersow. Panie nawet nieuwazaly ze to cos złego i nawet w godzinach odbioru dzieci bajki leciały sobie i tylko jedna pani z dziecmi siedzi czytając sobie cos a gdzie sa pozostale dwie niewiadomo . Gdy zaczelam zwracać uwagę ze tak malym dzieciom nie powinno sie puszczać bajek to uslyszalam ze to tylko na chwile. Ale przejeżdżając znów zauwazylam ze lecą wiec na goraca poszłam tam z pretensja dlaczego? Uzysklam tylko tyle ze na oknie przez który widac tv została zamontowana roleta zewnetrzna ktora jest opuszczona i juz nie widać tv z ulicy. Chciała bym go zabrać ale biorę udział w projekcie unijnym i podpisalam ze jezeli sama zrezygnuje to musze zwrócić pieniadze jakie gmina za mnie zaplacila. To jest kilka tysięcy. Pozostali rodzice nie widza problemu. Panie opiekunki sa po znajomości zatrudnione co wiem napew o a pani dyrektor pedagogiem nie jest. Pracowala wczesniej w dziale oświaty w gminie. Mam wrażenie ze nikt tam się niezna na opiece nad tak małymi dziecmi. zauwazylam nawet ze przy oglądaniu bajek dzieciom daje sie wafelki czekoladowe. niewiem co robic. Nie mogę liczyć na żadnych z dziadków. bede musiała zrezygnować z pracy i jeszcze oddać kasę. Pani dyrektor dala mi do zrozumienia ze jak mi sie niepodoba to mogę zrezygnować.

Gość gość
i jak żyć z takim problemem?

Gość gość
Jeździsz , szpiegujesz to gdzie Ty pracujesz? Jak masz tyle czasu na szpiegowskie to sama siedź z dzieckiem. Pewnie sama siedzisz z d**e w domu przed telewizorem albo na kafe a będziesz marudzic ze masz tyle roboty. Ja jakoś w pracy nie mam tyle wolnego. Wchodzę do pracy o 7.00 i wychodzę i 15.00 i gdzie tu czas aby co chwilę biegnąc pod żłobek ?

Gość gość
Przesadzasz, chyba nie masz wiekszych problemow.

Gość gość
Autorko, nic nie możesz zrobić więc nic nie rób. A co do reszty, to ciekawa jestem jakie by były tutaj opinie jakby napisać "matka cały dzień puszcza dziecku bajki".

Gość gośćtuś
gość dziś Bo matka nie może dać dziecka do żłobka jak nie pracuje? Moja córka chodziła do przedszkola choć ja wtedy nie pracowałam. Chciałam żeby spędzał czas z innymi dziećmi. Czy to takie dziwne? Dla niektórych matka ma siedzieć uwiązana do dzieci i nie może mieć chwili dla siebie. Do autorki posta. Na pewno jest jakiś organ który nadzoruje żłobek (np. Gmina) I możesz tam zgłosić że coś jest nie tak. Wątpię jednak żeby to coś dało. A jak ktoś się dowie że się Skarżysko to wiadomo...

Gość gość
Załatw zaświadczenie od lekarza ze dziecko przez jakiś czas nie może chodzić do żłobka - nie będziesz musiała oddawać kasy albo powiadom odpowiednie instytucje tylko najpierw zbierz dowody. Kuratorium, urząd wojewódzki itd. Do dyrekcji pisz na piśmie o wszystkim i za potwierdzeniem odbioru. Będą musieli cos z tym zrobić. Skoro u tak nie chcesz posyłać tam dziecka to masz niewiele do stracenia.

Gość gość
kuratorium? powariowalas? bo tv jest wlaczony. ahahahahahahaha. z takich kretynek jak ty to sie potem cala szkola smieje lacznie z dyrektorka. wiem bo pracowalam, a dzieciak zyje potem z pietnem "ten co ma walnieta mamusie". jak sie cos nie podoba, to zabieraj dzieciaka i sama sobie organizuj opieke nad nim. nie dosc ze za darmo, to jeszcze przyjdzie z pretensjami.

Gość gość
Ty mądralo u góry widać jesteś taka sama. Kretynka do kwadratu. X Autorko, popytaj gdzie można to zgłosić. Placówka taka, jak ta nie jest od puszczania dzieciom tv, ma bawić i edukować, na to idą pieniądze UE! Owszem, zgłosiłabym do kuratorium. A swoją droga chyba możesz tam wejść i spędzić cały dzień obserwując i nagrywając co się dzieje ..? Nikt nie może cię wygonić.

Gość gość
Aż mnie zatrzęsło jak przeczytałam te komentarze. Same intelektualistki a kur/wa takie głupie że głowa boli, z jeszcze głupszymi bachorami. Autorko masz racje! Tak nie powinna wyglądać opieka w przedszkolu czy żłobku. W ogóle jestem przerażona, że osoby które nie ukończyły pedagogiki tam pracują! I dlatego tak też Cię traktują. Te tłuki co powinny na kuchni pracować, pojęcia nie mają jak aktywizować dzieci i ile im krzywdy wyrządzają. Ale tak to jest jak po znajomości się wszystko załatwia i jeszcze kaskę z ue ciągnie. Jak najbardziej masz prawo wymagać odpowiedniej opieki! Poszukaj gdzie to można zgłosić. Ue nie na coś takiego daje kasę. Zacznij od kuratorium ale ja bym też popytała w jakiś instytucjach zajmujących się przydzielaniem tych środków z Ue. Nie dziwie Ci się, że dziecko chcesz zabrać. Do 5roku życia dzieci pochłaniają wszystko jak gąbka. Dlatego powinny być cały czas stymulowane. Telewizor grający na okrągło to największe zło w tym wieku. A samo czytanie bajek też sprawy nie załatwia. I nie patrz na to, że w domu jesteś to jak śmiesz dziecko do przedszkola oddawać. Nawet jest to wskazane. Są umiejętności, których dziecko nie zdobędzie samo w domu tylko w grupie. Tak samo, olewaj teksty o jakimś konfidenctwie czy matce wariatce. Te głupie kuchty zaściankowe mentalnie są w latach 50.

Gość gość
kuratorium? powariowalas? bo tv jest wlaczony. X Tak właśnie dlatego. Żłobek czy przedszkole to nie miejsce na tv. Widać w gówniany przedszkolu pracowałam skoro to u ciebie norma.

Gość gość
ciekawe gdzie ty tluku pracujesz, bo z takim poziomem frustracji, to chyba w biedronce co najwyzej. tak zglaszajcie do kuratorium, guzim wam to da. kuratoirum ZAWSZE daje znac placowce kiedy bedzie kontrola. i wierzcie, panie na pewno nie beda wtedy tv ogladac.

Gość gość
Pracuję w szkole i z takich rodziców, to zawsze jest śmiech na radach pedagogicznych, a dziecko jest wymieniane z imienia i nazwiska, i nawet jak ktoś go nie uczy, to i tak wie, który to i będzie już ciągle widziano przez pryzmat szajbniętych rodziców. Jak macie coś do kadry, to najpierw się idzie do osoby zainteresowanej, później ewnetualnie do wicedyrektora, potem do dyrektora i taka jest kolejność. a nie ktoś zgłasza do kuratorium, że w toalecie nie ma papieru, albo nauczyciel krzywo spojrzał się na ucznia (był takie przypadki), a tu mamy włączony telewizor. To jednak prawda, że przy macierzyństwie niektórym mózg rozciąga się razem z dresem. a wy myslicie, że co z tym w kuratorium zrobią? tak też pracują tylko ludzie i co najwyżej z takich "zgłoszeń" to będą mieć polewkę przez następne pół roku, uwierzcie.

Gość gość
Aż mnie zatrzęsło jak przeczytałam te komentarze. Same intelektualistki a kur/wa takie głupie że głowa boli, z jeszcze głupszymi bachorami. xxx szkoda, ze cie nie zatrzesło z powodu swojego poziomu i rynsztokowego slownictwa. na takich jak ty to normalny człowiek moze jedynie splunac.

Gość gość
gość 09:24 Sfrustrowane to wy jesteście. Siedzicie tylko przed tymi telewizorami oglądając głupie seriale, albo na forach dopieprzając innym którzy wymagają czegoś więcej od życia, produkujecie bezmózgich bachorów, a waszym największym osiągnięciem jest wymyślenie jak wyciągnąć więcej kasy od państwa. Was powinno się batem po plerach lać, może by wam się trochę rozumu do głowy wbiło. Strach pomyśleć, że macie głos wyborczy! To się zdziwisz jak ci nalot zrobi kuratorium albo inna instytucja. Zdziwisz się i to bardzo jak cię poinformują ha ha ha :) Jak nie masz tam cioci, wujka to ..uja będziesz wiedziała.

Gość gość
a co ty wiesz, skoro pracujesz na taśmie :) ja pracuję w szkolnictwie i wiem, przysiegam ci, ze zawsze kuratorium zgłasza, kiedy będzie kontrola, a o kazdej skardze informuje najpierw dyrektora szkoły. czy ci sie to podoba czy nie, taka jest kolejnosc. a zaklinac rzeczywistosc mozesz sobie dalej kochana :)

Gość gość
"na takich jak ty to normalny człowiek moze jedynie splunac." Niestety stanie pod budką z piwem i spluwanie, nie czyni z ciebie normalnym, nawet jak robi tak spora grupa społeczeństwa. Patologią jesteście.

Gość gość
Autorko, uważam, że powinnaś napisać skargę gdzieś wyżej, gdzie się da. Powinnaś to sformować tak, że to z ich winy zabierasz dziecko, bo nie zapewniają właściwej opieki. Możesz powołać się na opinie psychologów, że dziecko w tym wieku nie powinno w ogóle oglądać bajek, a co dopiero przez kilka godzin taką sieczkę nie dostosowaną do wieku. Co to w ogóle za pomysł, telewizor w żłobku? Od razu widać, że nikt się tam dziećmi nie zajmuje, nikomu na dzieciach nie zależy i mają po prostu nie przeszkadzać. Możesz też zrobić tak, że dziecko już tam nie będzie chodzić, ale oficjalnie nie rezygnować, tylko rozsyłać gdzieś wyżej pisma i czekać co z tego wyniknie. Ja bym dziecka tam nie posyłała, bo tam zgłupieje.

Gość gość
gość dziś Ale jesteś głupia. To nawet nie jest przedszkole, tylko żłobek. Może ty już niemowlakowi telewizor puszczałaś, że tak reagujesz? Tu już nawet nie chodzi o sam telewizor, tylko o to, że w nim cały czas, przez kilka godzin leci jakaś sieczka niedostosowana do wieku. Na kilometr widać, po co tam jest ten telewizor. Ja bym zabrała dziecko i napisała skargę.

Gość gość
gość dziś I dlatego możecie robić co chcecie dzieciom? Nawet im szkodzić?

Gość gość
gość dziś "Pracuję w szkole i z takich rodziców, to zawsze jest śmiech na radach pedagogicznych," Na twoim miejscu bym się nie chwaliła, bo nie ma czym. Całe szczęście, że jest coraz więcej świadomych rodziców, którzy potrafią egzekwować swoje prawa. Xxx. " Jak macie coś do kadry, to najpierw się idzie do osoby zainteresowanej, później ewnetualnie do wicedyrektora, potem do dyrektora i taka jest kolejność. a nie ktoś zgłasza do kuratorium" A co nawet czytać nie umiesz? Przecież to zrobiła tylko ją olali. A nie przepraszam w oknie zamontowano rolety by z ulicy nie było widać że dziećmi nikt się nie zajmuje a dyrektorka ją postraszyła, że dzieciaka może sobie zabrać i będzie kasę zwracać. "To jednak prawda, że przy macierzyństwie niektórym mózg rozciąga się razem z dresem." Bezczelna chamówa i taka dzieci uczy. "a wy myslicie, że co z tym w kuratorium zrobią?" Nałożą kary, pogrożą dyrektorce, zabiorą środki, zamkną placówkę. Mało? Czy liczysz na to że nikt się nie zainteresuje? Tylko dziwne, że jak przychodzi zwykła coroczna kontrola do takich placówek, to wszyscy robią pod siebie.

Gość gość
Panie ze żłobka nie są bezkarne i nie są boginiami. Nie mogą robić co chcą, lenić się i puszczać takim malutkim dzieciom TV. Pieniądze z UE nie idą na to, żeby w żłobku przez cały czas był puszczony telewizor. W żłobku w ogóle nie powinno być telewizora! Z tego co opisuje autorka, można się domyślić, że to jakiś kanał dla dzieci, a tam jest mnóstwo bajek nasyconych agresją oraz oznaczonych, że są dla dzieci powyżej 7 roku życia. To wyrządza ogromną szkodę małym dzieciom. Reakcje na tym forum wskazują tylko na to, ile jest ludzkiej głupoty. A już komentarz pani pedagog, że ze skarg rodziców grono pedagogiczne się śmieje, jest żenujący. Nie wierzę, że to napisała nauczycielka, a jeśli tak, to... bez komentarza. Autorko, masz rację!

Gość gość
Najlepiej jest zawsze zgłosić mediom. Można też sfilmować jak te maluszki gapią się na taką bajkę typu "Transformers" i puścić w sieć z odpowiednim komentarzem na fb... reszta sama się potoczy i spadną głowy.

Gość gość
Nałożą kary, pogrożą dyrektorce, zabiorą środki, zamkną placówkę. xxx tak, na pewno nałoża kary i zamkną placówke. czy ty masz z głową nie tak??? bo na to wygląda. zeby zamknąć placówkę, to by musieli chyba dowieść maltretowania dziecka, bicia itp. a nie że tv był włączony, ja nie mogę. to tak jakby za kradziez jajka ze sklepu mieli dac dozywocie. skad wy sie bierzecie?

Gość gość
a jak sie w kuratorium spytają skad pani wie ze tv właczony? przebywa tam pani za dnia? to co autorka powie? ze szpieguje przez szybe? przeciez wezma ja za nienromalna

Gość gość
"Najlepiej jest zawsze zgłosić mediom." To prawda, media potrafią zmusić odpowiednie służby do reakcji.

Gość gość
u nas w skzole to były skragi od rodziców, typu: nauczycielka nie zadaje dzieciom prac domowych. albo nauczyciel muzyki terroryzuje moje dziecko (a ten nauczyciel to spokojniejszy czlowiek od Pana Boga), zawsze na radzie jest o tym pogawedka, i sama dyrektorka mowi: zeby nie byc takim rodzicem. pol grona nie moze uwierzyc, a reszta ostentacyjnie sie z tego smieje.

Gość gość
"Najlepiej jest zawsze zgłosić mediom." To prawda, media potrafią zmusić odpowiednie służby do reakcji. xxx czujecie ten temat? w żłobku w Pcimiu Dolnym nauczycielki włączaja telewizor: :D :D :D zadna tv by tego nie kupiła haha. to musi byc jakas prawdziwa sensacja.

Gość gość
To daj do innego.

Gość gość
ja to bym was gdzies zgłosila czy aby na pewno w domu dobrze sie dzieciorami opiekujcie. czy im dobrze dopy podcieracie, prawidlowo karmicie i czy czasem przy niemowlaku nie jest wlaczony telewizor. matki kretynki. mozg galaretka