Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od czego zaczac wydzedziczenie ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi oto zeby moj syn nic nie dostal , w razie mojej smierci zostal juz pominiety w testamecie wszystko spisalem na moja sostre , ale chce zeby nie dostal ani grosza , czy wystarczy pujsc do notarjusza napisac ze go wydzedziczam i wystarczy ? , oczywiscie podam ze np. nie utrzymuje zemna kontaktu , i czy naty medze sprawa zalatwiona ?

Gość gość
Nie tak łatwo kogoś wydziedziczyć musisz miec poważne powody a dla czego chcesz wydziedziczyć swojego syna?

Gość gość
Nawet jak go wydziedziczysz to bedzie mogl w sądzie walczyc o jakis zachowek oczywiscie o wiele mniejszy niz przy normalnym testamencie. Lepiej zbueraj dowody jego zachowania

Gość gość
Chyba że dostzrczysz sądowy argumenty że j jest nie bodny dziedziczenia ale musisz mieć poważne powody np to że ciebie nie odwiedza nie wystarczy.

Gość gość
Jesli pomine w testamecie to bedze mial prawo do zachuwku jesli widzedzicze to nie dostanie ani grosza , dlaczego chce to zrobic np nie utrzymoje zemna kontaktu po drugie ma 21 lat uczy sie 2 godziny w tygodniu niedzele , a musze mu placic alimenty

Gość gość
Z tego cy wyczytalem na necie ,to wystarczy to ze nie utrzymuje zemna kontaktu , ale temat jest zawily , moze ktos zna lepiej temat jak to wyglada w praktyce , jak skutecznie szubko to zrobic

Gość gość
Ale z ciebie kochany Tatuś a do tego jeszcze analfabeta...

Gość gość
Ma byc porzadek i dyscyplina madralko gosc 13 40

Gość gość
nie da się tak łatwo wydziedziczyć syna. On obali testament, bo pewnie ma dowody na to, że byłaś niespełna rozumu, albo szantażowana przez siostrę. Jeśli nawet jesteś wyrodną matką, to w tym przypadku mu odpuść. Poza tym, nie wiadomo kto pierwszy, może to ty zobaczysz kiedyś, jak na jego trumnę sypią ziemię.

Gość gość
Niewiem co kiedys bedze , znaczy dla mnie tyle co kazda jedna osoba z ulicy , cokolwiek by nie bylo nie powinien dostac ani grosza , i zrobie wszystko co mogie zeby tak sie stalo

Gość gość
I tak moze podwazac testament i cos tam dostanie. Ale zbieraj dowody i poradz sie adwokata zeby miec dobra podstawe do testamentu tak zeby trudniej go bylo podwazyc

Gość gość
Musze cos wymyslec jestem kierowca w kazdej chwile mogie zginac , widzialem juz wiele nawet nieprawdopodobne , niemogie pozwolic zeby po moim zgonie cos dostal

Gość gość
Sądownie, sam testament nie wystarczy bo ma prawo do zachowku.

Gość gość
Do adwokata po takie rady.