Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fotelik samochodowy 9 18 do kiedy?

Polecane posty

Gość gość

Do kiedy Wasze dzieci korzystały z tego fotelika? Moje dziecko kończy w kwietniu 3 latka. Waży 13,5 kg. Jak na swój wiek nie jest wysokie, ale pomimo tego wydaje mi się, że fotelik robi się za mały. Korzystamy obecnie z maxi cosi. Kolejny fotelik wagowo jest od 15 kg ale po przymiarce dziecko się w nim topi. Tak jakby obecny już był za mały (albo tylko mi się tak wydaje) a następny za duży.

Gość gość
a po czym wnosisz sie obecny fotelik jest zbyt maly?

Gość gość
Zobacz sobie opinie o tym nowym urządzeniu Smart Kid Belt. Jest to urządzenie umożliwiające bezpieczne przewożenie dzieci 15-36kg zapewnia dobre ułożenie odcinka pasa biodrowego i płynnie dopasowuje odcinek barkowy do wzrostu dziecka. Jego montaż jest łatwy i szybki, a cena odpowiednia na każdą kieszeń. Pasuje do każdego modelu samochodu. I co ważne ma dobre wyniki w testach zderzeniowych, odpowiednie homologacje.

Gość chinkaczikulinka
Hmm, ciezko mi cos doradzic, bo my mamy Nino isofix, przedzial 9-36 kg, wiec nie martwie sie na razie, ze corcia z niego wyrosnie. Ogolnie to powinnas patrzec na wzrost, wage, a nie na wiek dziecka.

Gość gość
U nas jak synek przekroczył 16 kilo to kupiliśmy mu też taki Smart Kid Belt - https://smartkidbelt.com/pl/ wiecie czasami jak się jedzie nie swoim autem albo trzeba taksówką to lepiej mieć też zabezpieczenie dla dziecka, albo na jakąś krótką trasę

Gość Warchał
Do taksówki jak znalazł. Obecnie mamy tak absurdalne przepisy, że taksówkarze nie muszą mieć żadnych zabezpieczeń dla dziecka. I nie wszystkie korporacje oferują samochody z odpowiednimi fotelikami. Ten Smart Kid Belt jest idealnym rozwiązaniem w przypadku jak ktos sporo sie porusza taksówkami, uberem czy nawet wynajmowanym autem. Oczywiście zakładając, że pociecha ma ponad 5 lat.

Gość gość
Jak nazwa wskazuje do 18 kg, lub gdy główka dziecka wystaje za fotelik.

Gość gość
Marna jeździła w nosidłe dopóki głowa nie zaczeła wystawać, potem jej kupiliśmy reverso plus od 9 kg chyba do 25 kg...

Gość iwona_pele
jeśli chodzi o fotelik od 15 kg to u my mamy concord transformer xt , jest spoko

Gość gość
Tu autorka tenatu. Chodzi mi o to właśnie jak dopasować fotelik? Najpierw kupuje od urodzenia do? Do ilu kg? 9kg? 18? Kiedy wymienić na ten kolejny do tej bazy isofix

Gość madzi90
my kupiliśmy od 9 do 25 kg mamy joie stages, a teraz szukamy od 20 kg...czyli w tym przedziale 15-36kg, wstepnie zdecydowalismy się na cooncord transformer x- bag.

Gość diana3
nie znam fotelików z firmy concord....muszę zobaczyć

Gość kasica1
od kiedy? Jak dzieku zaczyna głowka wystawać to wtedy, my zmieniliśmy od 7 miesiąca na reverso plus