Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 40 lat i chyba pierwsze objawy menopauzy

Polecane posty

Gość gość

Wiec tak pojawily mi sie plamienia przef@ do tego mam kolatania serca, i od czasu do czasu czuje jak twarz robi mi sie czerwona.Troche to za wczesnie.Wybieram sie do gin.Czy ktoras z was tak wczesnie zaczela przrkwitac?

Gość gość
Tak u mnie tez sie w tym wieku zaczelo. I tak sie ręciłl 9 lat. Nawet był rok ze przez 8 mcy nie mialam miesiaczki,s potem różnie nieraz co miesiac,nieraz co 4 mce az w koncu w wieku 49 mialam ostatnia miesiaczke i juz ma spokoj.

Gość gość
Albo ciaza. Moja kierowniczka przez 4 miesiące myślała ze to menopauza nawet się śmiała ze to juz itp. Poszla do gin szok diagnoza ciaza...miała 42l teraz 44 i jest szczęśliwa mama poza z tym ma 22 i 21 dzieci :)

Gość gość
He he to samo chciałam napisać. Moją siostra z mężem przez 15 lat starali się o dziecko. Adoptowali w międzyczasie rodzeństwo. A jak siorka miała 39 lat to też jej się wydawało że to menopauza i szok-była w ciąży. Dziś chrzesnica ma 5 lat :)

Gość gość
Ciąża wykluczona bo mam normalnie bolesny@ tyle ze przed miesiączka mam plamienia2-3 dni co wcześniej się nie zdarzało i do tego cykl mi sie skrocil. Wczesniej zwalalam to na stres ale jak zaczelam robic sie czerwona na twarzy bez powodu to stwredzilam że to moze byc wczesna menopauza

Gość gość
Autorko wiem jak się czujesz. Mam 42 lata. Od zawsze mam bolesne, długie i bardzo obfite miesiączki. Nie noszę tamponów tylko podpaski. jak mam m-czkę zużywam 8 paczek podpasek długich. mam tez plamienia przed miesiączką . Uderzenia goraca. Lekarz mówi że to nie menopauza a ja szczerze , bardzo bym chciałą przestać miesiączkować. Mam dosyć. Nie mogę brać tabletek anty ani spiral. Mam dodatkowo chorą tarczycę. Oczywiście jestm pod kontrolą. Faceci to mają dobrze.

Gość gość
a może problemy z tarczycą ???