Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym sie kierujecie przy wyborze chrzestnych dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Przede mną też ten wybór. Pierwsze dziecko chrzestni rodzeństwo moje i męża. Drugie jestem w kropce. Chciałabym kogoś bliskiego, a nie kogoś z kim widzę się tylko od święta. Status materialny nie jest ważny. Wielkimi katolami nie muszą być.

Gość gość
Ale ze co? Syna do chrztu trzymali nasi znajomi,corke moj najlepszy przyjaciel,z ktorym wychowalam sie na jednym podworku i kuzynka męża. Wszyscy są zamożni,na poziomie.

Gość gość
ja byłam 2 razy chrzestną u siostry. Chrzestnym był brat jej męża. Skład chrzestnych był 2 razy ten sam. Jak tam jadę to i tak kupuję prezent dla obydwóch chłopców. Między chłopcami jest półtora roku różnicy. Przy wyborze chrzestnych kieruję się tym, zebym z tymi ludżmi miała dobry kontakt, a nie czy są bogaci, bo to nie jest ważne. Teraz chrzestną u mnie będzie moja siostra i mąż siostry mojego męża.

Gość gość
Po co chrzcicie dzieci Skoro nie jest ważne wiara ?? Nie rozumie tego nie chodzicie do kościoła to po co wam chrzest skoro wasze dzieci też nie będą katolikami ??? Chrzestnych wybiera się takich którzy uczestniczą w życiu kościoła a nie którzy kupują więcej prezentów. To sakrament a nie urodziny