Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślicie że nasze losy już w momencie narodzin są już ustalone

Polecane posty

Gość gość

Myślicie że nasze losy już w momencie narodzin są już ustalone

Gość gośćlaluna
Nie sa,w kazdej chwili mozna zmienic bieg rzeczy,los,czy jak to sie nazywa

Gość gość
przeznaczenie

Gość gość
W jakimś stopniu tak.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Sami decydujemy o naszej przyszłości

Gość gość
a mi się wydaje że jest to już gdzieś zapisane

Gość gość
w pewnym stopniu tak, bo rodzice nam przekazują pewne predyspozycje, informacje itp.

Gość gość
Oczywiście ze tak.My nie mamy wpływu na nic.Czasem się wydaje ze są dwie drogi i że od nas zależy ich wybór, ale to tylko obłuda bo potem i tak dzieje się co innego.Gdybyśmy mieli wpływ na nasze życie, wybralibysmy sobie bogatą rodzinę, i ustawioną przyszłość .Ale tak niema.Idziemy na studia kończymy wysoki kierunek,a Potem się okazuje ze na super stanowisko zamiast nas, dostaje się ktoś po znajomości kto jest po zawodowce.No i co? Chcieliśmy mieć wpływ na to jaką pracę będziemy mieć, a tu gowno.I szkoły sie nie potrzebnie kończyło bo niema możliwości dostania się akurat w to miejsce.Na to kim jesteśmy dziś wpłynęły czynniki zewnętrzne, nie my.My mamy jedno ziarnko Paskui które dorzucamy do całej pustyni-czynnika zewnętrznego.Przykład Kobieta urodziła się w bogatej rodzinie.Kasa,bogactwo na starcie przy wkraczaniu w dorosłość. Wujek biznesmen daje jej pracę super płatną, starzy budują jej dom.laska przez bogate towarzystwo w którym tkwi od dziecka,poznaje faceta na ekskluzywnej imprezie ludzi wysoko postawionych.Facet jest milionerem żyje jak król itd.Pobieraja sie .Teraz się zastanówcie Ile było jej wkładu w to ze jest milionerka .Właśnie. Biedny gdy się wybije, to przez to że jest splot wydarzeń zależnych od innych ludzi.Każdy jest zależny od innych ludzi.Gdy chce prace w cukierni a mnie tam nie przyjmą, a obok jest praca kasjera,to muszę iść jako kasjer pracować bo nie mam wyboru,bo tamta praca zależała od pracodawcy który mnie nie chciał. Myślę że rozumiecie o czym mówię. Każdego życie zależy od innych ludzi.Wy macie tylko złudne przekonanie że to był wasz wybór

Gość gość
Tak. Cele już dawno są ustalone. Od ciebie zależy jedynie droga jaka do nic dojdziesz.

Gość gość
Po czesci tak, rodzimy się bardziej obdarzeni urodą lub mniej, zdrowi lub chorzy, w rodzinach o różnym statusie społecznym, geny tez odgrywają jakąś rolę