Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki prezent na chrzest dla bratanicy

Polecane posty

Gość gość

Dodam ze niejestem chrzestna.Co myslice o takiej fajnej podusi w ksztalcie sowy z imieniem.Czy nie wypada na chrzest?I cos jeszcze tylko niewiem co.

Gość gość
Ja nie kupilabym podusi na chrzest. Nie wiem ile chcesz przeznaczyc. Mi podobaja sie na chrzest takie prezenty ktore zostana pamiatka. Moze zlote kolczyki lub lancuszek?

Gość gość
Złoto to jednak sporu wydatek a nie każdego na to stać, zwłaszcza jak nie ma być chrzestną. Ja swojej kupiłam matę taka na podłogę, koszt ok 100zl lub więcej jeśli chcesz kupić kontrastową. Dzidziuś już po kilku miesiącach od urodzenia może z niej korzystać. Złote kolczyki kupiłam siostrzenicy ale byłam chrzestną. Ostatnio na allegro widziałam kostkę kontrastową do zabawy dla kilkumiesieczniaka koszt ok 60zl z wysyłką. Też fajna sprawa. Podusia raczej im się nie przyda na razie więc dla mnie jako matki byłby to zbędny wydatek. Tylko łapie kurz. Jeśli chcesz to mozez iść w ciuchy ale raczej w większym rozmiarze.

Gość gość
podusia to przeciez pamiatka.Bardziej niz kolczyki czy lancuszek.

Gość gość
Poduszka? Na chrzest? Chyba żartujesz. No chyba że masz dodatkowo do tego złote kolczyki, lancuszek, albo inna porządna pamiątkę. To że nie jesteś chrzestną, bo cię nie poprosili, nie oznacza że masz kupić byle jaki prezent z zawiści i zazdrości. To twoja bratanica, najbliższa rodzina. No chyba ze cię nie stać to kupujesz pismo święte i tyle, ale jak dla mnie, ewidentnie chcesz kupić byle co bo w końcu " chrzestną nie jesteś "

Gość gość
Ta poduszka to może na inną okazję, na przykład urodziny. A łańcuszek z krzyżykiem lub medalikiem to rzeczywiście dobry pomysł. Nie dawaj pieniędzy, bo to ma być pamiątka dla dziecka, a nie dla rodziców na spłatę imprezy.

Gość gość
Łańcuszek z medalikiem to można dać na komunię bo noworodkowi ani nie jest to potrzebne ani nosić nie będzie. Głupota. A pamiątke mogą dac dziadki albo rodzice chrzestni. Na pamiątkę od zwykłego gościa można dać piękną kartkę z życzeniami ręcznie robiona lub Biblię dla najmłodszych. Rodzice wola praktyczne prezenty. A co do pieniędzy, moja siostra wykorzystała je na dodatkowe szczepienia dla dziecka.

Gość gość
Można dać taki portret świętej rodziny, drewno i na tym blaszka z portretem. Koszt ok. 50 zł takie najprostsze, dostaniesz w dewocjonaliach albo u jubilera (ale nie typu Kruk czy Apart, tylko zwykłe stoiska, nawet w galerii handlowej na wyspie z wyrobami ze srebra widziałam). Poduszka to dobra na urodziny albo JEDYNIE jako dodatek.

Gość gość
search?q=ryngraf&client=ms-android-huawei&sa=X&biw=360&bih=524&tbs=vw:g,ss:44&tbm=shop&prmd=insv&srpd=9403554931749774301&prds=num:1,of:1,epd:9403554931749774301,paur:ClkAsKraX399tT5L-0PKBqhw7epKXiE0fPBGNaDBkGB-wqeBXyPpN0Gb9PhAR87BOkXXM9RSxEW79y54pKj7n9fLgYg_e5O3GmBSQKtqfeuE_F2w8LIHD6Se-RIZAFPVH72SM7z1bquGQh-Clax-ohcHayR8IQ&ved=0ahUKEwjjjKfo--vYAhXBJVAKHXWmCfoQgjYI9wM Albo coś takiego, to jest pamiątka

Gość gość
Dodatkowe szczepienia dla dziecka niech rodzice zapewniają sami. Na chrzest czy komunię powinno się dzieciom dawać pamiątki a nie wypasione prezenty czy pieniądze. Bo to chyba o sakrament chodzi, a nie o kasę i imprezy w restauracjach. A może się mylę?

Gość gość
nie pisze ze jako 1 rzecz ale jako dodatek. taka sliczna sowka z imieniem cudo.

Gość gość
Ślub to też sakrament i co z tego tytułu dajesz młodej parze po łańcuszku albo krzyżyku ? Weź się nie ośmieszaj. Ktoś dobrze napisał, że pamiątka może być matka boska posrebrzana do powieszenia nad łóżeczkiem. A główny prezent ma być dla dziecka bo to jego święto i to ono ma na tym skorzystać. Ciekawe jak skorzysta jak dostanie 3 łańcuszki i 4medaliki.

Gość gość
dlatego ja chce tego uniknac kupowania takich rzeczy.