Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alllek

problem z nadwagą

Polecane posty

Jestem facetem i mam problem z nadwagą. Porozmawiałbym o tym mailowo z jakąś dziewczyną. Mój adres: alekgg@prokonto.pl

Gość gość
Ha ha . Zapisz się na vitalia

Ale tu chodzi o rozmowę i stwierdzenie, czy rzeczywiście jest to duży problem. Lepiej jest popisać prywatnie niż na forum...

Gość gość
Tam sobie popiszesz po zalogowaniu. A nie cwoku szukaj naiwniaków. Moze ci ktos jeszxze podeśle hasla do rachunków bankowych. Naiwniak.

Gość gość
Realne.

Dziękuję:) Ale ja chciałbym popisać mailowo i nie aż w tak poważnym tonie...

Gość gość
ja odpadam niestety. Możemy popisać na kafe, a i to nie za długo.

Gość gość
Nie definiują człowieka. Definiują natomiast Twoje myślenie. I to jest problem. Dla Ciebie te 10 kg stanowi problem. Ja byłam z facetem dość grubym (i wyższym prawie o 20 cm), zupełnie chudym (i niższym o jakieś 10 cm). Waga nigdy nie była kwestią. Najważniejszy był mózg. A dla zdrowia niedobrze (te 10 kg), warto zmienić.

Gość gość
Z gatunku niedźwiedzia: prawie 2 m, brzuszek, 2 razy szerszy od przeciętnego suchoklatesa.

Gość gość
Porównywanie się to droga donikąd. Jeśli zrzucasz winę za niepowodzenia na nadwagę to nie jest dobrze. Rozwijaj to, co w Tobie najlepsze. Wierz mi, pewność siebie i waga to dwie, zupełnie różne rzeczy. A pewność siebie to jest to, co przyciąga innych. Zacznij od ludzi, nowego środowiska.

Gość gość
miałam na myśli ogólną szerokość. Taki misiek.

Gość gość
2 miesiace na diecie i duzo sportu i po 10 kg nadwadze.

Gość gość
to może głupie, ale tak sobie myślę... zacznij o sobie myśleć inaczej. Wiem, łatwo powiedzieć, ale spróbuj. Możesz spróbować z tym: https://www.youtube.com/watch?v=XLYhFwLUNi4&t=694s Uświadom sobie, że inni ludzie też mają lęki, problemy, niepewność, wstyd, obawy. To, co ich może od Ciebie odróżniać to to, że umieją to ukrywać lub radzą sobie z tym inaczej.

Gość gość
Tyle ze meilowo nikt nie chce tych twoich sekretów znać.

Gość gość
tak, właśnie, wszędzie po trochu i do głowy mi nie przyszło patrzeć na jego ciało inaczej niż z pożądaniem. A wracając do Ciebie... Pomyśl, co masz do zaoferowania, nie narzucaj się ludziom, ale rozmawiaj. Ćwicz nie tylko na czacie, ale i twarzą w twarz, a potem w grupie. Siłownia i dieta nie zaszkodzą (chyba, że wybierzesz złe ćwiczenia lub złą dietę, wtedy zaszkodzą), ale mam wrażenie, że nie pozbędziesz się nadwagi tym sposobem. Ona jest kozłem ofiarnym Twoich relacji z otoczeniem. Jakbyś był szczupły to nagle musiałbyś albo mieć świetne kontakty z ludźmi, albo przyznać, że waga nie była problemem. Ot, jak sobie napisałam historyjkę (może być całkiem do bani ;) ). Ile masz lat?