Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja, wszystkiego się boję

Polecane posty

Gość gość

W ostatnim czasie miałam sporo zmartwień, wszystko na raz i z uśmiechniętej 30 letniej dziewczyny stałam się wiecznie smutna. Choć zmartwienia i kłopoty w miarę rozwiązane to ja cały czas siedzę smutna i mam ochotę płakać (dzisiaj jest chyba 1szy dzień od nie pamiętam kiedy, kiedy mi się nie chce). Zaniedbałam obowiązki domowe najlepiej bym spała i patrzyła w ścianę. Nie mam na nic siły, czasem w weekend jak nie muszę wyjść do pracy, a nie ma mojego męża to potrafię nie wyjść z łóżka, nawet wtedy nic nie jem, coś podjem niezbyt zdrowego co jakiś czas i leżę dalej. Kiedyś zdrowe odżywianie było dla mnie ważne, byłam też bardzo aktywna. Wczoraj od dawna poszłam na zajęcia pierwszy raz poćwiczyć - na pilates, zrobiłam to z ogromnym trudem i za namową męża, ja się teraz wszystkiego boję głupie wyjście było dla mnie prawie jak lot w kosmos. Nie wiem po co założyłam ten wątek, może musiałam się wygadać.

Gość gość
no i właśnie musisz wyjść do świata

Gość gość
przypomnij sobie co lubiłaś dawniej i spróbuj to robić, po jakimś czasie powinno zacząć sprawiać przyjemność, musisz walczyć o siebie, najlepiej idź do psychologa. Moja siostra miała depresje przez kilka lat zachowywała się jak warzywao, depresja to cieżka choroba

Gość gość
super, że poszłaś poćwiczyć miałam depresje i pamiętam jak wszystko było trudne, trudne było nawet wyjść do pracy. Małymi kroczkami do przodu

Gość gość
po ćwiczeniach zawsze jest lepsze samopoczucie :) a jakie masz zmartwienia? masz oparcie w mężu?

Gość gość
dużo tego było i problemy na gruncie towarzyskim (ale o tym nie chce pisać) i problemy w pracy, a później z mężem też zaczęło się nie układać, oddaliliśmy się strasznie od siebie, teraz z mężem jest ok, choć czasem mam wrażenie, że ma mnie dość bo ja sama się mam...

Gość gość
Może to nerwica lękowa z lekkimi stanami depresyjnymi?

Gość gość
Masz męża i sie boisz ? Dlaczego on ci nie pomoze ? Gdybys byla sama samotna dlugi czas i bez perspektyw i do tego chora to moglabys sie bac ale tak ... nie przesadzaj

Gość gość
Inni mają gorzej znacznie gorzej . Nie mazgaj sie !