Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi Czy teraz każdy obchodzi roczek dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie,mam pytanko do was.Synek niedługo konczy roczek,i wszyscy zszokowani że nie robię z tego powodu żadnej imprezy.Jestem pewnie troszkę starszej daty,ale jak byłam młoda to nie słyszałam nawet o żadnych ''roczkach'',nie pamiętam przynajmniej by ktos taką imprezę robił.Wiem że teraz wszyscy niby to robią,ale ja nie chcę.Nie chodzi o to że szkoda mi kasy na imprezę,tylko o to że czułabym się niekomfortowo na takiej imprezie,biorąc kasę,prezenty''dla dziecka''a tak naprawdę przeciez dla siebie,czułabym się jak wyłudzaczka jakas.Moze to dlatego ze w ''moich czasach''nikt wokół nie robił takich imprez?Taka stara to znowu nie jestem,mam 35 lat.Powiedzcie,wy wszystkie robiłyscie dzieciom''roczki''?

Gość gość
robi się roczek dla dziecka i jak tylko pamiętam to zawsze się robiło. to mila imprezka dla dziecka i okazja do spotkania się. u mnie na roczku dla dziecka byli moi najbliżsi i chrześni wiec to nie była jakas idiotycznie duża impreza, bez przesady a prezenty nie są dla ciebie tylko dla dziecka więc nie wiem skąd u ciebie te wyrzuty sumienia. jeżeli jesteś w nienajlepszej sytuacji finansowej to może to być miłe spotkanie przy torcie ( koniecznie 1 świeczką oczywiście i nie zapomni zrobić zdjęcie pamiatkowe bo tata sytuacja już się nie powtórzy :P) kawa, herbata dla dzieci napoje i spoko, powodzenia i miłej imprezki

Gość gość
oczywiście , że należy zrobic dziecku roczek i to nie powinna byc jakaś wielka impreza tylko najblizsi

Gość gość
to mila imprezka dla dziecka X No, nie wiem. Roczne dziecko nic z tego nie rozumie, dla starszego dziecka owszem, byłaby to miła imprezka, a takie małe dziecko nawet nie będzie rozumiało tego zamieszania. Ale jeśli wyprawisz te urodziny i ztobisz kolka zdjęć to dziecko będzie miało jakąś pamiatke i ty też. Nie trzeba robić nalu eystarczy tort kawa i herbata. A prezenty sa dla dziecka, a jeżeli syn dostsnie kase to przeznacz ją na potrzeby syna i tyle.

Gość gość
to mila imprezka dla dziecka X No, nie wiem. Roczne dziecko nic z tego nie rozumie, dla starszego dziecka owszem, byłaby to miła imprezka, a takie małe dziecko nawet nie będzie rozumiało tego zamieszania. X Autorko Jeśli wyprawisz te urodziny i zrobisz kilka zdjęć to dziecko będzie miało jakąś pamiatke i ty też. Nie trzeba robić balu wystarczy tort kawa i herbata. A prezenty są dla dziecka, a jeżeli syn dostsnie kase to przeznacz ją na potrzeby syna i tyle.

Gość gość
w ogóle urodzin nie świętujecie, nawet rodzice czy dziadkowie? Udajecie, że dziecko nie ma urodzin? Swoje też olewacie? To smutne chyba..

Gość gość
Za miesiąc roczek mojej Perełki, impreza w lokalu na 55 osób, DJ, tort piętrowy. U nas się obchodzi.

Gość gość
gość dziś To będzie roczek czy wesele? Myślisz, że roczne dziecko cokolwiek zrozumie z tego zamieszania, bo dla tego dziecka to będzie zamieszanie z, którego nic nie zrozumie, ani nie zapamięta. Takie imprezy sa dla rodziców, żeby się pochwalić. Dla dziecka urodziny są fajne gdy jest już starsze i rozumie i może sobie zaprosić koleżanki czy kolegów, a nie stado ciotek i wujkow.

Gość gość
To śląski zwyczaj. Zrób, jak uważasz.