Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Schabowy...

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam głowie pytanie. Mój narzeczony uwielbia wszystkie dania mięsne ale najbardziej schabowego. Lubię gotować ale ja znowu robię zdrowe dania. Moje pytanie jak zrobić dobrego schabowego jak od babci ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bieresz jajko z wolnego wybiegu, tresz stara bulke na przyrdzewialej tarze i na smalec, ktory wczesniej wytopilas z gesi co ja dziadek dla sasiada zarznal za 5 dukatow i worek zyta!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najpierw to musisz skosztować tego schabowego jak jego babcia robi. :) Kotlet musi być dobrze rozbity. Panierka po kolei: obtaczasz w mące pszennej, moczysz w rozbełtanym jajku i obtaczasz w bułce tartej. Oczywiście kotlet wcześniej posól, popieprz etc. Najfajniejszy kotlet wychodzi smażony na smalcu. Wiele osób preferuje kotlet z kością. A ogólnie tłuszcz musi być dobrze rozgrzany, wtedy bułka tak nie pije i kotlet jest mniej kaloryczny. 2-3 próby i się nauczysz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Ze świni koleżanko, musi być ze świni, nie z gęsi. He he he śmiejesz się, ironizujesz do autorki, ale masz rację. Tak się robi kotlet, żeby był dobry. :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
16:17 alez ino ze gesi bo mniej tlusty! Ges nie tlysta, sprobuj - polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jakby miał być od mojej babci, to żadnej bułki tartej, tylko gęste ciasto naleśnikowe (czasem na piwie) ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś 16:17 alez ino ze gesi bo mniej tlusty! Ges nie tlysta, sprobuj - polecam! X Lżejszy, z gęsi lżejszy i zdrowszy. Ale jak schabik z wieprza, to niechże będzie i smalec z wieprza :P Gęś sobie na cićki połóż, jak ty przeziębiona w ten czas co panuje będziesz. Wszelakiego rodzaju choróbsko wygoni. Sprawdziłam. Aż się pierś sama do oddychania podnosi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
16:40Nie, z wieprzowego tluszczu to sie farsz do golabkow robi, albo do mielonych. Coz to za marnotrastwo , do piekla pojdziesz, a na jedrne cycki kapusta dobra i na bol w stawach tez! 16:32 moja tez czasem z piwem robila, a czasem z wodka ino nie zawzze udalo jej sie skonczyc robote, bo padala w pod do konca!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ubij duuużego schabowego, ale naprawdę dużego ;) następnie złóż na pół a do środka włóż gruby plaster masła. (masła 82%, nie margaryny!) takiego złożonego na pół kotleta obtaczasz w mące, przyklepujesz mocno brzegi żeby się nie rozeszły, w jajku i bułce tartej. smażysz normalnie, na oleju lub smalcu. PYCHA!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ubij duzego..., jejku ale mnie chcics naszla, na ubijanie duzego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Nie, nie. To nie na jędrne cićki gęś, a na kłucie w piersiach. Kapustę znam ja ją od tej leczniczej strony. Do piekła pójdę za gęsinę powiadasz. :) Hmm ... Z jędrnymi cićkami, to chyba nie będę się miała tam tak źle. Wszelki bies z zachwytu padnie, nic mi grozić tam nie będzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Ubij duzego..., jejku ale mnie chcics naszla, na ubijanie duzego!!! x ha ha ha następna dowciapna :):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ee nie , zadna nastepna, to mi.sie wciaz nudzi :( brak mozliwosci kreatywnego spedzenia czasu sprzyja mysleniu o ubijaniu kapusty .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×