Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie ucha

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, od trzech tygodni męczę się z zapaleniem ucha, najpierw brałam penicylinę, teraz Klacid Uno. Ucho mnie nie boli, ale prawie nic na nie nie słyszę. Laryngolog stwierdził, że poza stanem zapalnym wszystko jest ok. Doszedł jeszcze ból zatok. Czy taki niedosłuch i zapalenie trwające tak długo są normalne? Pozdrawiam

Gość gość
Miałam podobnie, też długo leczyłam zapalenie ucha, antybiotyk brałam chyba 2 tygodnie i też miałam problem ze słuchem. Dwa różne antybiotyki i po jakimś czasie przeszło.

Gość Adelaidadarlowo
Na stronie https://www.fonix.pl/bol-uszu/jak-leczyly-nasze-babcie-czyli-domowe-sposoby-na-bol-ucha/ znajdziesz domowe sposoby jak poradzić sobie z bólem ucha u dorosłych i dzieci. Ból ucha towarzyszy ludziom od samego początku i większość osób doświadczyła go przynajmniej raz w życiu. Obecnie dostęp do różnego rodzaju kropli z antybiotykiem, jak i do lekarzy jest znacznie szerszy, ale nie wyklucza naturalnych metod radzenia sobie z bólem ucha. Domowe sposoby leczenia bólu ucha były przekazywane z pokolenia na pokolenie. Najczęściej wykorzystywano naturalne właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne czy przeciwgrzybicze roślin.