Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

X kom dodatkowe ubezpieczenie

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj zamówiłam laptopa i dzisiaj dzwoniła do mnie babka wciskając dodatkowe ubezpieczenie . Tak zapewniała ze warto ze jeśli zmienię zdanie to po prostu nie wpłacam i rezygnuje. Ale chwile po rozmowie dostałam mejla ze umowa ubezpieczenia została zawarta i proszą żeby w ciągu 10 dni wpłacić te określana kwotę. Kurcze a ja chyba chce zrezygnować bo niby miesięcznie nie jest to duża kwota bo 480 podzielić przez 36 miesiące dodatkowego ubezpieczenia. Ale jednorazowo to jednak duża kwota i nie wiem czy warto. Spotkał się ktoś z taką sytuacją. Można się z tego wycofać?

Gość gość
Niestety link nie działa. Tylko pytanie czy będę mogła odstąpić od tej umowy zawartej bądź co bądź tylko telefonicznie.

Gość gość
Miał ktoś podobna sytuacje

Gość gość
wg polskiego prawa od każdej umowy możesz odstąpić x Konsument, który zawarł umowę na odległość lub umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, ma prawo odstąpić od niej bez podawania przyczyny w terminie 14 dni. Jest to tzw. prawo do namysłu, umożliwiające kupującemu zapoznanie się z towarem i rozważenie racjonalności zakupu. To uprawnienie nie przysługuje w przypadku zakupów w sklepach tradycyjnych. Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności – konsument nie musi ich dokonywać jednocześnie.

Gość gość
Dostałam teraz na mejla te umowę i wynika ze jeśli nie zapłaci się w terminie to ochrona ubezpieczeniowa nie rozpocznie się i umowa automatycznie zostanie rozwiązana Mam nadzieje ze tak się stanie i nie ma tam innych haczyków. Odstąpienie od umowy ma miejsce wtedy kiedy już zapłaciliśmy ochrona trwa i chcemy od tego odstąpić to wtedy można to zrobić ake za ten okres ochrony trzeba zapłacić a resztę składki oddają. Ja wogole rezygnuje z płatności tej składki.