Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem żonaty i kocham inną kobietę

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem. Nie mam zielonego pojecia co w takiej sytuacji. Sadze tylko tyle ze ja przewidzialam takie problemy wczesniej. Uwaznie sie przygladalam jak on sie zachowuje. Deklarowal wielka milosc ze bede zona a tu wyjscia z kolegami i brak umiaru a do tego rozrzutnosc i beztroska. Dalam mu szanse by sie poprawil. Niby probowal ale efekt taki sam wiec szkoda mi mojego czasu na daremne rozmowy a podziekowanie ze mnie bedzie straszyl zerwaniem to olalam go. Ale gdybym byla zona to nie wiem. Nie bylam w takiej sytuacji i nie chce zle Ci doradzic. Najlepiej sam zdecyduj zgodnie z tym co najbardziej dla Ciebie wazne

Gość gość
23:46 Kobieta to tylko impuls do działania autora małżeństwa nie ma już dawno Istnieje tylko na papierze

Gość gość
Ja nie jestem jakimś łajdakiem, jestem bardzo wrażliwym człowiekiem i takie decyzje nie są dla mnie łatwe. Z żoną mnie nie łączy uczucie ale jestem z natury bardzo odpowiedzialny -kiedy zaszła w ciąże uniosłem ciężar odpowiedzialności i ożeniłem się z nią.

Gość gość
Moim zdaniem to ona kocha, ale nie Ciebie, ale twój zagraniczny "hajs" za który może balować i życie, gdzie pracować także nie musi, a imprezuje i się alkohol spodobał to się rozpiła i towarzystwo sprasza bo się nudzi a "przecież jej się też od życia coś należy" jak mówi". Moim zdaniem, wybadaj tamten teren - jeśli będziesz miał pewny grunt, zaryzykuj. Jeśli nie wyjdzie trudno, sam stwierdziłeś że byście się pozabijali, a ona w alkohol będzie brnęła nadal coraz bardziej. Chcesz żyć z pijaczką do końca życia? Może tamta okaże się"grzechu warta" i stworzycie związek. Masz dzieci, więc na starość będzie Ci miał kto szklankę wody podać jeśli sobie o to zadbasz. Jaki ona przykład daje dzieciom że lata po chałupie nawalona i mówi że tatuś się nie chce z nią kochać. Zdajesz sobie sprawę, że będzie coraz gorzej? Pomyśl o sobie, o swoim życiu za 5-10 lat. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego, pomyślnego rozwiązania tej sytuacji. Będę czytała ten watek.

Gość gość
Jak dla mnie powinieneś pomyśleć o sobie. z żoną rozstać się w miarę poprawnych stosunkach i w miarę zabezpieczyć finansowo A Ty pracuj nas swoim szczęściem

Gość gość
gość dziś 20:41 kolejny hedonista podniosły myśliciel , a ja myślałam że w kulturze katolickiej dobro bliźniego jest ważne a nie własne ego , czy może jesteś ateistą ? X Dobro bliźniego zawsze jest czyimś kosztem. Mąż będzie szczęśliwy ale żona nie , jak nie odejdzie to żona będzie szczęśliwa ale mąż nie i kobieta, którą kocha tez.

Gość gość
" wczoraj 21:50 nie chciałeś się z nią kochać i mówisz że to ok ? Jak żona nie chce się kochać z facetem to ma forum każdy doradza mu zdradę , tak więc możesz czuć się szczęśliwy że cię nie zdradziła za te odmowy bo facet już by dawno to zrobił" X Na glowe upadlas ? :o Kto by chcial sie kochac z kims takim , po jakiwjs libacji ? Ludzie tu piszacy naprawde maja klapki na oczach , czytaja wybiorczo , sa nieobiektywni i utozsamiaja sie z opisami :o

Gość gość
gość dziś gość dziś 20:41 kolejny hedonista podniosły myśliciel , a ja myślałam że w kulturze katolickiej dobro bliźniego jest ważne a nie własne ego , czy może jesteś ateistą ? X Dobro bliźniego zawsze jest czyimś kosztem. Mąż będzie szczęśliwy ale żona nie , jak nie odejdzie to żona będzie szczęśliwa ale mąż nie i kobieta, którą kocha tez XXX Ona bedzie nieszczesliwa , ze kasy na picie nie ma i nie ma za co stawiac towarzystwu. Myslisz , ze takie zycie na odleglosc zbliza ? Watpie zeby jej go brakowako . Bardziej alko , kasy i imprez .

Gość gość
23:55 madra wypowiedz jak na kobiete , bo one nie rozumieja co czytaja i widza siebie w takiej sytuacji .

Gość gość
gość wczoraj Czyli jesteś natretny i zdradziles chora żonę emocjonalnie zamiast pomóc walczyć z nałogiem ,nawet na alkoholiczke nie zasluzyles X Słuchaj kretynko, alkoholizm jest nie uleczalny i do chorób tego sie nie zalicza bo jak alkoholik nie chce przestać pic to nie przestanie chocbys tysiąc esperali mu wszyla. Od alkoholika trzeba odejść bo niszczy swoje życie i innych. Alkoholicy powinni mieć pieczątki na czole aby omijano ich z daleka i nie zakładano rodziny. W wyjątkowych sytuacjach gdy to alkoholik sam wyjdzie z tego i od wielu, wielu lat nie tyka nawet grama alkoholu , taki może nadawać sie do założenia rodziny. I jeszcze jedno alkoholików powinno sie sterylizować.

Gość gość
4:13 - zgadzam się w 100%. alkoholik nie nadaje się do związków. on po prostu jedyne co kocha, to alkohol. strach wiązać się nawet z takim, który próbuje nie pić kilka lat bo świadomość tego, że pił oraz nerwowej atmosfery bez picia, może doprowadzić do wyniszczenia psychicznego drugiej osoby.

Gość gość
Rozwiedź sie z alkoholiczka i to nawet nie dla nowej kobiety ale dla siebie. Twoja żona już dawno zniszczyła wasze małżeństwo. Na pijackich imprezach nieraz cię zdradziła. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci ale jak masz 20 lat stażu to nie są już małe i mogą zamieszkać z tobą. Wałcz o siebie i swoje szczęście a zonę zostaw w jej ulubionym towarzystwie alkoholików.

Gość gość
A ja cie podziwiam. Dla kobiety ktorej do konca nie znasz , i nie wiesz wcale czy naprawde wyjdzie chcesz sie rozwiesc zeby byc od poczatku w pozadku. Zycze powodzenia. Kazdy zasluguje na szczescie i pamietaj, robimy sie co dzien starsi I przy koncu zycia bedziemy zalowac tych wszystkich okazji z ktorych nie skozystalismy zeby byc szczesliwymi

Gość gość
Ja to podziwiam ciebie, że 20 lat wytrzymałeś z alkoholiczką. Rozwiedź sie i to jaknajpredzej dla dobra dzieci i siebie.

Gość gość
Popełniłeś wiele błędów. Pierwszy z nich to zostawienie dzieci z imprezującą alkoholiczką. Zły przykład im dajecie i zamiast myśleć o innej kobiecie to pomyśl wreszcie o dzieciach. Ojciec nie jest tylko od przelewania pieniędzy. Po drugie rozwiedź się ale nie dla innej kobiety ale dla siebie. I tak nic was nie łączy a może jeszcze znajdziesz szczęście. Kolejny błąd to przyznanie się żonie co do nowej znajomości. Była szansa na rozwód z jej winy lub chociaż za porozumieniem stron a teraz ona spokojnie może zrobić z siebie zdradzoną i porzuconą żonę. Jeśli nie pracowała a jest przyzwyczajona do kasy to będzie walczyć o alimenty. Jeśli chodzi o nową miłość to związku nie buduje się na kłamstwie. Trzeba było pozostać z nią w przyjaźni,rozwieść się a dopiero później wyznawać uczucie.

Gość gość
Walcz o siebie! Nie Ty pierwszy będziesz zaczynał nowe życie i wiesz co? Młodszy niż dziś nigdy nie będziesz. trzymam kciuki

Gość gość
Ta od 23:55 - potrafię się postawić w sytuacji osoby która cierpi. Dziękuję za miłe słowa.