Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mlodamama2018

Ropiejace oko

Polecane posty

Gość Mlodamama2018

Witam. Mój syn ma 7 dni. Od wczoraj ropieje mu oczko. Najpierw przemywałam przegotowaną letnią wodą A dziś solą fizjologiczną którą kazała mi użyć położna. Niestety oczko jest delikatnie opuchnięte i czerwone, A mały mimo usunięcia wydzieliny nie otwiera go. Położna będzie dopiero w piątek, A ponieważ jest to moje pierwsze dziecko nie wiem czy nie jestem nadwrażliwa. Czy od razu iść do lekarza czy poczekać do piątku bo może przejdzie do tego czasu. P.s. Czytałam na innych portalach że kuracja może potrwać kilka dni. Napiszcie czy też tak miałyście.

Gość gość
Caly czas ma zamkniete to oczko? A drugie otwiera? Walcze z ropiniem oczka u mojego dziecka ale po usunieciu wydzieliny zawsze otwieta. Mozna przemyc wlasnym mlekiem. Lub sola fizjologiczna. Wazne aby wacikiem czy gaxa tylko jeden raz od zewnatrz do srodka i potem kolejny kaxik jesli jeszcze jest. Jeslu nie otworzy to ja nie czekalabym do piatku.

Gość gość
Lepiej zasiegnac opinii lekarza, moze potrzebne sa krople, to jednak oko.

Gość gość
Oczy u niemowląt jeszcze nie potrafią same się skutecznie oczyszczać i kanaliki łzowe mogą się zatykać. moja córeczka mając 6 miesięcy właśnie miała zatkany kanalik i pomogło przemywanie solą fizjologiczna oraz uciskanie okolic kanalika w stronę noska. Jednak z noworodkiem bym nie ryzykowała i poszła szybko do lekarza, bo to może być również zakażenie przyniesione ze szpitala

Gość gość
Oczka moga ropiec jako skutek uboczny zabiegu krediego w szpitalu. Tj kazdemu dziecku zakrsplaja oczka czyms zeby sie nie zakazil rzezaczka.