Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od którego tc chodzi się częściej do ginekologa i co ile? Ja chodzę co 4tyg..

Polecane posty

Gość gość

Ostatni raz w ciąży byłam 8lat temu. Wtedy chodziłam do ginekologa co 4tyg i pod koniec - około 3razy co 3tyg. Teraz słyszałam, że chodzi się nawet co 2tyg lub co tydzień?? Jestem w 21tc, na ten moment mam wizyty co 4tyg. Kiedy się to zmiebi? Jak to będzie dalej wyglądało :) Oczywiście zapytam o to lekarza, ale wizytę mam za 3tyg dopiero........

Gość gość
A po co cześciej? Raz na miesiac, jesli ciąża prawidłowo sie rozwija.

Gość gość
To zalezy od lekarza ja przez cala ciaze chodzilam co 3 lub 4 tygodnie dopiero w 9mc kazal mi przyjsc po 2 tygodniach na kolejna wizyte i ustalilismy wtedy termin cc ale lekarze sa rozni

Gość gość
W zyciu nie słyszałam zeby ktos przy prawidłowej ciazy chodził do lekarza co tydzień lub 2. Ale w prawidłowej, przy powiklanych to może i tak być- nie wiem. Ja chodziłam caly czas co 4 tyg. Pod koniec dopiero co 3 tyg ale to już sama końcówka.

Gość gość
U mnie bylo zagrozenie i co dwa tyg chodzilam na poczatku, po 24 tyg co 3 tyg.

Gość gość
Ja chodzialam prywatnie co 3 tygodnie wizyta.c Ciąża wzorowa gdy bylam w 35 tc lekarz stwierdzul ze teraz przy koncowce powinnam ptzychofzic co 2 tygodnie. Nie zgodziłm sie na to nie widzialem potrzeby. Mysle ze to naciagactwo skoro z ciaza nic sie nie dzieje zlego Do porodu chodzilam co 3 tyg.nie zaluje decyzji o tych czestyvh wizytach.

Gość gość
Ja w ciąży (Szkocja, 9 lat temu) ginekologa ani razu na oczy nie widzialam; usg mialam dwa; dziecko zdrowe duże i wszystko OK. :) pozdrawiam

Gość gość
Ja w ciąży bliźniaczej do 32 tc chodziłam co 4 tyg a potem co tydzień.

Gość gość
Ja też w III trymestrze z 4tyg przeszłam na wizyty a co 2tyg.

Gość gość
Ja chodziłam co 2 tyg na początku (wcześniej miałam poronienia to pilnował) a później co 3 tyg do porodu

Gość gość
No właśnie jestem w podobnej sytuacji i lekarz mi powiedział, że nie mogą być rzadziej niż co 2 tyg bo miałaby problemy kwestii prawnej. Więc jak to jest? Teraz będę miała wizytę w 33 tygodniu, kolejna przypada na 36/37 ponieważ ginekolog wyjeżdża gdzieś a potem to pewnie za dwa tygodnie.