Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w społeczeństwie panuje przekonanie

Polecane posty

Gość gość

że każda dziewica to wspaniała, wartościowa kobieta z zasadami, która nie zada się z byle kim i czeka na tego jedynego, a każdy prawiczek to z automatu niedojda, przegraniec życiowy, nieszczęśnik, najgorsze co może kobietę spotkać, chociażby miał nie wiem jak fajny charakter i był dobrze ustawiony życiowo to i tak w oczach każdej dziewczyny jest nic nie wart.

Gość gość
I to jest też odpowiedź dlaczego dziewczynie łatwiej o seks - wielu facetów nawet specjalnie chce dziewicy dlatego dziewictwo to nie problem, każda dziewczyna która chce je stracić to może to mieć "za chwilę" bo jest gro chętnych na nią facetów. Facet-prawiczek od pewnego wieku (niewiele ponad 20 a ta granica jeszcze się obniża) nie ma już żadnych szans na współżycie w związku, choćby miał doktorat, profesurę i był kandydatem na noblistę, to i tak na żadną dziewczynę nie ma szans.

Gość gość
Może dlatego, ze dziewice maja szacunek do innych, liczą sie z tym, ze ich maz bedzie miał juz doświadczenie seksualne. Moga byc (i czesto sa) atrakcyjnymi kobietami, wiec poznają drugie połowy. A prawiki stad to pasztety, nie maja szans na dziewczyne, bo nie dość, ze paskudni, to nie maja czym zaimponować. W dodatku obrażają bez ogródek kobiety, które nie czekały z seksem do ślubu, Że lecą tylko na wygląd, szukają modeli itp. Wiadomo, ze tak zgorzkniali sa tylko prawiki, co nie maja nic kobiecie do zaoferowania.

Gość gość
22:48 a ja sie nie zgodzę, bo znam człowieka (swoją droga facet o złotym sercu), co stracił prawictwo raczej późno, bo chyba w wieku 29 lat.

Gość gość
Dlatego, że żyjemy w systemie nadaje płciom sztywne role społeczne, szczególnie widoczne w obszarze seksualności i wymiarze ekonomicznym. I tenże system w procesie socjalizacji uczy ludzi (często wzajemnie wykluczających się) przekonań i wymagań, że kobieta może być wyłącznie albo dziwką, albo święta madonną, zaś mężczyzna tylko albo samcem alfa, który ma kobiet na pęczki, albo "życiowym przegrańcem", bez szałowego samochodu, stada kochanek i innych pseudoatrybutów męskości.

Gość gość
22:51 no właśnie, to co piszesz to tylko potwierdzenie mojej tezy; dziewica jest atrakcyjna i może czekać bo na nią musi czekać facet doświadczony, a prawik to od razu "pasztet" który tylko jest zakompleksiony, nie ma nic do zaoferowania i obraża kobiety. Polskie piekiełko, zaściankowa mentalność.

Gość gość
a kto by sie przejmował tym co społeczeństwo myśli, jak człowiek kieruje sie takimi zasadami to wiadomo że idiota i trzeba sie trzymać z daleka

Gość gość
Albo w większym skrócie - dlatego że wtłacza się jednostkom, że kobieta nie ma prawa mieć potrzeb seksualnych, a mężczyzna musi je mieć i musi realizować wszędzie i z każdą, na granicy zezwierzęcenia.

Gość gość
To nie jest zascianek tylko prawda. Większość prawiczkow to typowe lamusy jeśli wiesz co mam na myśli. Zamiast szukać winy w sobie za swój stan rzeczy obwiniaja kobiety które rzekomo wola modeli co jest gównem a nie prawda.

Gość gość
Każdy chce mieć na żone dziewice , tylko gdzie ją znalezc ?

Gość gość
Przepraszam, przeczytałam bardzo pobieżnie. Dlatego dla mnie ten straszny DŻENDER (jako dyscyplina badawcza) to nie jest jakis "wymysł zboczeńców", tylko coś, co sprawia, że ludzie, przynajmniej teoretycznie, mogliby powoli przestać żyć pod dyktando czyichś wzorców, (wymyślonych notabene przez elity i wielki kapital), a mogli życ zgodnie ze swoimi potrzebami i naprawdę swoimi wartościami.

Gość gość
23:06 Moim zdaniem to wynika z tego, że mężczyznom daje się w życiu przyzwolenie na agresję ("bo chłopcy tak mają"), a jednocześnie buduje w nich poczucie, że obowiązkiem kobiet jest spełnianie przede wszystkim męskich potrzeb. Dlatego np. na odrzucenie reagują agresją i hasłami typu "wszystkie baby to d****i"

Gość gość
Czyli - w skrócie - sami, panowie, ukręciliście na siebie ten bat, podtrzymujac i wspoltworzac system, w którym wszystko podporządkowane jest zdobywaniu uznania innych mężczyzn.

Gość gość
Ja tam jestem prawiczkiem 27 letnim, nie brzydkim. Ale ja związków już nie szukam. Seksu też nie. Ciśnienie większe miałem jak miałem z 16-18 lat, tylko, że powodzenia raczej nie miałem. Prawictwo stało się w jakimś sensie dla mnie błogosławieństwem, bo przyczyniło się do mojego rozwoju, panowania w miarę nad popędem i nie tylko.

Gość gość
Tylko w Polsce mogą być takie durne rozmowy. Na Zachodzie nikt nie patrzy na to czy ktoś jest dziewicą/prawiczkiem, pewnie, tam też to nie jest powód do dumy ale wszystko odbywa się jakoś spontanicznie, wiadomo że ktoś to straci wcześniej, ktoś później, ale nie od razu że nieudacznik, przegryw itp.

Gość gość
I to, że nikt na to nie patrzy, wynika między innymi z lat pracy nad rownością płci (tak u nas wyśmiewanej)

Gość gość
23:26 ta, oszukuj się dalej i nazywaj to błogosławieństwem :D jakby to było takie błogosławieństwo to byś się nie produkował na kafe. Jeszcze nazwij się "singlem z wyboru" buahaha. A z tym że jesteś niebrzydki to bez urazy ale: 27-letni prawiczek niebrzydki to brzmi jak oksymoron, innymi słowy jak się jest niebrzydkim to nie można być 27-letnim prawikiem

Gość gość
Znam prawika który nie jest brzydki. Ludz się dalej że każdy kto nie bzykal to chodzący potwór.

Gość gość
Hahaha. Nie produkuje się na kafe. Zaglądam tutaj od czasu do czasu. Większość tutaj tematów to zwykła żenada. Nie jestem brzydki, wręcz nawet przystojny. kwestia gustu. Tylko, ze jestem samotnikiem i nauczyłem się żyć samotnie, i lubię ten stan rzeczy. Na związkach mi nie zależy. Przy życiu trzyma mnie coś innego.

Gość gość
21:31 Nie przesadzaj. Ludzie są różni, czasami po prostu nieśmiałość jest bardzo dużą przeszkodą w nawiązywaniu relacji z płcią przeciwną.

Gość gość
I oczywiście, że samotne życie nie jest najwspanialsze na świecie, ale można się do niego w miarę przyzwyczaić (co nie oznacza, ze nigdy nie ma trudnych momentów). Ja w ten sposób zrozumiałam wypowiedź autora wątku. Nie wszystko jest zerojedynkowe.

Gość gość
Tu autor tematu: niestety, to jest zero-jedynkowe. Każda dziewica to szlachetna białogłowa która zasługuje na królewicza a każdy prawiczek 20+ to niedojda która tak przegrała że już nie wiadomo po co jeszcze żyje. Ja tak nie uważam oczywiście bo wszystko zależy od tego jakim kto jest człowiekiem, ale takie jest przekonanie.

Gość gość
Nie rozumiem prawiczkow którzy rozpacząja. Idź do burdelu albo na rokse, zapłać i po problemie. Kobieta ma gorzej bo facet jedynie wkłada. Chyba stać was na te 2 stówy...

Gość gość
Poczytajcie tutejsze tematy prawikow. Nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać.

Gość gość
23:45 O zerojedynkowosc***isałam do autora wypowiedzi z 23:31, tzn ta wypowiedź prezentowała zerojedynkowe myślenie Poza tym nie do końca się zgadzam, bo na kobiety nakłada się też bardzo silną presję atrakcyjności fizycznej. Stąd dziewictwo wzbudza czasem reakcję pt. "Łał, wreszcie taka, która się szanuje", a czasem "pewnie jesteś brzydka i nikt cię nie chciał". Serio- poobserwuj czasem chociażby to nieszczęsne forum.

Gość gość
,,innymi słowy jak się jest niebrzydkim to nie można być 27-letnim prawikiem".hehe,ale beka.tu dobrze ktos ujol cala sprawe.i o to chodzi.pozdrowionka. W.M.

Gość gość
23:48 Większość tak, bo zioną agresją i prymitywnymi przekonaniami. Ale z autorem wątku całkiem kulturalnie się dyskutuje.

Gość gość
Szukam ambitnych osób, które chcą dorobić sobie dodatkowo 1400zł przy komputerze. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą wejdź na strone i zapisz się na listę http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakdorobic

Gość gość
Właściwie to chyba trudno powiedzieć, czy są agresywnymi prymitywami w reakcji na narastającą frustrację wynikającą z samotności i wypaczonych wyobrażeń o męskości, czy odwrotnie - są samotni, bo są agresywnymi prymitywami

Gość gość
23:56 Atrakcyjność fizyczna jest warunkiem sprzyjającym udajemu życiu seksualnemu, ale nie jest jego ani gwarancją, ani warunkiem koniecznym.