Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swędząca skóra

Polecane posty

Gość gość

cześć. bardzo mnie od kilku dni swędzi skóra. nocami ciągle się drapie. ktoś miał podobnie? co robić?

Gość gość
To moze byc cos z watroba, zrob rozszerzone bad. krwi.

Gość gość
Natłuszczać Najlepiej jakimiś masłami np.shea. Balsamy nic nie dają. Ziaja ma również olejek myjący pod prysznic dla AZS, polecam tym się myć Masłem smaruje się raz dziennie-na wieczór, balsamem rano. Poza tym dużo wody, owoców i warzyw. Inaczej skóra bardzo swędzi, potrafię drapać się do blizn,,,,

Gość gość
Zmiana kosmetyków, proszku do prania, płynu do płukania, diety. Alergia na coś. Początek przykrych dolegliwości wątrobowych lub z woreczkiem żółciowym (torebką żółciową). Jakaś choroba skóry. Albo stres, który objawia się na wiele, wiele sposobów. Przyczyn może być sporo, dlatego lepiej wybierz się do lekarza. To może być wszystko, ale może być też zupełnie nic. I jeszcze jedna rada, może głupia, ale jednak: staraj się nie drapać, póki nie znasz przyczyny, mimo, że świąd skóry może wydać się przeokrutny... Pozdrawiam.

Gość gość
mnie kiedys tez po zjedzeniu wysokoglikem. pozywienia swedziala skora

Gość gość
Może nowotwor.

Gość gość
a masz jakąś wysypke? bo jeśli ten świąd nasila się w nocy to może być świerzb.. no albo coś alergicznego, spróbuj wypić wapno i obserwuj

Gość gość
Jak ja miałem świerzb to zaczeło się od dziwnej wysypki między palcami, swędziało to mnie strasznie. dla świerzba typowe są też takie biale pregi tzw. przeczosy

Gość gość
Ja bym też postawiła na odpowiednie nawilżenie skóry, teraz gorące dni to może się przesuszyła bardzo. Ale takie drogeryjne balsamy moga być za słabe. Pomyśl o zakupie dermokosmetyków, ja używam https://www.cetaphil.pl/113/cetaphil-da-ultra/ - nawet z suchą skórą na łokciach sobie świetnie radzi