Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leżaczek bujaczek warto kupić?

Polecane posty

Gość gość

Warto kupić czy zbędny wydatek. Mamusie co myślicie?

Gość gość
Warto, możesz poszukać używanego w dobrym stanie- mnóstwo ludzi sprzedaje po jednym dziecku

Gość gość
Warto,,ratuje życie. :D ja miałam dwa, to wcale nie jest tak duży wydatek.

Gość gość
Przy pierwszym synku bardzo mi sie przydal bo synek ulewal a w lezaczku mogl spac spokojnie. Zreszta taki lezaczek mozemy latwo przenosic czy to do salonu, kuchni, lazienki i caly czas miec dziecko na oku. Ja mialam taki lezaczek standardowy, bez zadnych bajerow, muzyczki i wibracji i takie teraz planuje kupic dla drugiego dzidziusia. Nie ma co majatku wydawac bo ten lezaczek wystarczy max na 5 lub miesiecy. Potem juz dziecko robi sie za duze i wychodzi z niego.

Gość gość
Warto, to podstawa przy maluchu jak łóżeczko czy przewijak :)

Gość gość
Moja córka ma 7 miesięcy i jeszcze używamy. Lubi sobie w nim posiedzieć, a najbardziej...robić kupę :D

Gość gość
To zależy. Pierwsze dziecko to była konieczność. Drugie nie znosiło bujaczka. Z perspektywy czasu uważam że jeśli już to najlepiej kupić z opcja rozkładania na płasko.

Gość gość
Warto, u nas sprawdził się na maxa przy pierwszym dziecku, przy drugim mniej. Mieliśmy z Fisher Price, fajny i polecam :)

Gość gość
to chyba się zdecyduje na zakup skoro tak polecacie :) a jeszcze pytanko czy warto kupić taki z bajerami, melodyjkami itd czy wystarczający jest taki najzwyklejszy?

Gość gość
Syn miał Fp z wibracjami i mu się podobało

Gość gość
Zdecydowanie warto, zwłaszcza przez pierwsze miesiące bardzo pomagał. Przenosiłam po prostu dziecko tam gdzie coś robiłam, widziało mnie lepiej niż leżąc zupełnie płasko na podłodze, no i było mu wygodniej.

Gość gość
Moje dzieci też miały z fisher price, taki z wibracjami, prosty model z lwem . I taki też polecam bo koleżanka miała super wypasiony w kształcie kokonu z wieloma funkcjami i jej dziecko w nim wymiotowało.

Gość gość
gość dziś Warto, u nas sprawdził się na maxa przy pierwszym dziecku, przy drugim mniej. Mieliśmy z Fisher Price, fajny i polecam usmiech.gif XXX dodam, że ja kupiłam z wibracjami, ani razu ich nie użyliśmy, nie pamiętam czy miał melodyjki bo tez nie używaliśmy. Miałam z lwem w kolorze turkusowym czy niebieskim :))) Dziecko chętnie bawiło się trzema zawieszkami - zwierzątkami na pałąku :))

Gość gość
powiem tak, mam duży dom, nie wyobrażam sobie zostawić dziecko w lozeczku i isc do kuchni gotowac obiad, albo co kolwiek robiś, zawsze mnie zastanawialo po co niektórym karuzela do lozeczka a teraz już wiem, moi znajomi mieszkaja na 50 m, dziewczyna zostawia dzieciaka w lozeczku i co chwile zaglada i słyszy dzieciaka, a ten oglada karuzele, caly dzień w lozeczku, tyle co wyjmowala ponosić, wykapac itd. . ja miałam zwykly bujaczek, słuzyl mi po to by mieć dziecko pod ręką, stawiałam na blacie i gotowałam obiad, brałam do łazienki i się kapałam, przy dwojce dzieci korzystałam z leżaczka za 100zł bright starts, nie ma po co placic nie wiadomo ile bo i tak rodzice zabawiają dziecko a leżaczek ma sluzyc do przeczekania a rodzic nie może się zajac...... bez leżaczka jak bez ręki;)

Gość Malwinaa4
U nas leżaczki dla dziecka to też był niezastąpiony mebelek. Kupowałam tutaj: https://4kidspoint.pl/1316-lezaczki i nie wyobrażam sobie, jak miałabym bez niego cokolwiek zrobić. Dzięki niemu możesz wziąć malucha ze sobą do kuchni, do łazienki, ja przekładałam go z miejsca na miejsce również jak sprzątałam. Moim zdaniem, nie ma się nad czym zastanawiać :)

Gość gość
Tak leżaczek to super sprawa. Dziecko dzięki temu leży nie na płasko, więc więcej widzi. Moja jest ciekawska, więc musiałabym ją non stop nosić, a tak mogę leżaczek postawić wszędzie. Robić obiad i zabawiać dziecko czy np sprzątać albo grać z synem w planszówki, a młoda jest obok, nie za kratami łóżeczka. Mamy Bright Starts, ma wibracje ale nie korzystamy z nich. Uważam że leżaczek ma pełnić głównie funkcję przenośnego "trzymadełka" na dziecko, kiedy rodzic potrzebuje obu rąk. Bajery nie są potrzebne.

Gość gość
Warto kupic, a czy sie przyda to sie okazuje w praniu. U nas niestety nie bardzo sie sprawdzil, corka nie znosi siedziec/lezec w miejscu i tak fika ze praktycznie z niego wychodzi. Teraz zaczyna 5 mc i jak jest w lezaczku to oka z niej nie spuszczam. Ale jak widac i wiekszosci mam lezaczek to podstawa. Dodam ze u nas i karuzela to niewypal:D