Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O dziwo facet

Pielęgnacja dla faceta

Polecane posty

Gość O dziwo facet

Cześć, Mam pytanie - jakich kosmetyków pielęgnacyjnych powinienem używać? Mam 24 lata i dotąd w sumie tylko używałem żelu do mycia twarzy i już. Postanowiłem spróbować trochę zadbać o twarz, żeby nie wyglądać jak worek ziemniaków na starość :D Trochę więcej szczegółów - 1. czoło, nos i broda mają cerę tłustą, policzki raczej suchą 2. na nosie mam sporo zaskórników i chyba to wszystko ;) Trochę czytałem na ten temat i myślę, żeby używać czegoś do mycia twarzy później jakiś tonik (tylko nie wiem po co :P), później krem na dzień i jakiś pod oczy i analogicznie na noc. Są do tego jakieś serum etc. ale nie mam pojęcia po co... Jestem otwarty na wszelkie info! Póki co głównie myślałem o Yves Rocher bo słyszałem sporo dobrego o składzie tych kosmetyków.

Gość gość
No to źle słyszałeś. Zainteresuj się raczej Bandi, The Ordinary, Fitomedem... Do mycia np. żel rumiankowy z Sylveco albo coś z Vianka (to w sumie ta sama firma), do tego wieczorem serum z wit. B3 i cynkiem z The Ordinary albo krem Bandi z kwasami PHA i AHA. Na dzień jakieś serum antyoksydacyjne (np. z kwasem ferulowym) i lekki krem nawilżający (np. Fitomed nr 11).

Gość irmina545
Po pierwsze - fajnie, że w ogóle o tym myślisz :) Na pewno warto zainwestować w jakiś porządny krem do twarzy. To podstawa pielęgnacji. Zerknij sobie na przykład na ofertę Neutogeny: https://neutrogena.com.pl . Mają sporą ofertę kosmetyków, również dla cery z problemami, więc myślę, że powinieneś znaleźć coś odpowiedniego. Daj znać, na co się zdecydujesz :)

Gość gość
mój facet używa kremu Remescar https://remescar.pl/ , który pomaga mu likwidować worki pod oczami, z który kilka lat się już zmagał. A tak to nałoży ten krem i już po problemie

Gość gość
gość dziś WYPAD SPAMÓWO! :O