Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cieszycie sie, ze wydaja kase z naszych podatkow na ratowanie himalaisty?

Polecane posty

Gość gość

No tak trzeb ponoć pomoc

Gość gość
Przecież codziennie ratują pijaków, meneli, ćpunów bez ubezpieczenia służby medyczne i jakoś nikt się nie pluje ☺

Gość gośćerytr
na ratowanie była zbiórka, jak się nie dołożyłaś to nic nie płacisz, spij spokojnie

Gość gość
To nie nasze pieniądze tylko rządu - kiedy to w końcu zrozumiecie? Rząd zabrał i odtąd robi z tymi pieniędzmi co chce - czy to ośmiorniczki czy 500+ czy himalaista. Może byś wolał szlachetniejszy cel, np. leczenie raka albo zakup czołgów, ale to nikogo nie obchodzi, bo to nie są (już) Twoje pieniądze tylko rządu. Himalaista, podobnie jak ja i Ty - nie został zapytany czy chce płacić podatki i w zamian być ratowany. To nie była jego decyzja tylko rządu.

Gość gość
Racja rescaror555 chvj z Wosp i innymi brudnymi akcjami, to jest najlepsza promocja Polski-dbamy o swoich :)

Gość gość
rząd nie pieniędzy, zabiera je nam

Gość gość
Nie. Kasa na to idzie z naszych podatków, akcję zleciło MSW. Ja wszystko rozumiem ratowac życie ludzi, ale tu jest kilka spraw, po 1 władowali się w to na własne życzenie, bo zdobywanie K2 zimą to samobójstwo, z góry wiadomo że to bardzo niebezpieczne i do niczego potrzebne, oprócz własnego widzi mi się, żeby zostac pierwszym w historii. Druga sprawa jesli grupka napaleńców jednak tak postanowiła ryzykowac to powinno to być ich ryzyko na ich koszt, nikt im tam nie kazał jechać, ani na wojne nie wysłał. Po 3 gościu co go teraz szukają, jak ujawnili pozostali z ekipy i jego żona, raz że ma ślepote śnieżną czyli śnieg go oślepia i nic nie widzi, dwa jest podatny na chorobę wysokościową, czyli traci przytomność, problemy z zaburzeniem równowagi i oddychania i ktoś taki tam polazł. GŁUPOTA GŁUPOTA GŁUPOTA a ze te miliony złotych co teraz rząd przeznaczy na akcje ratunkową można by tu wyleczyć wiele ofiar wypadków, ofiar które niczemu winne przechodziły np. na pasach na zielonym świetle, a nie ładowały się zimą na wierzchołek góry będąc nie w pełni sprawnym zdrowotnie.

Gość gość
A dlaczego z "mojego podatku" leczy się: grubasów, którzy się obżerają, ludzi, którzy pijani ulegają wypadkom i tych którzy je powodują z racji swojej głupoty, kształci się debili, ktorzy potrafia pisac tylko o analu, etc.

Gość gość
"bo zdobywanie K2 zimą to samobójstwo, z góry wiadomo że to bardzo niebezpieczne i do niczego potrzebne, oprócz własnego widzi mi się, żeby zostac pierwszym w historii. " x I co tak cię dupa z tego powodu boli, bo Ty nawet nie masz co marzyć o zostaniu himalaistą, więc myślisz, że nastawisz nas przeciwko nim? Akurat szpitale też powinny być PRYWATNE, ubezpieczenia PRYWATNE i żaden cieć Twojego pokroju nie powinien decydować jak rząd powinien wydawać hajs.

Gość gość
gość dziś "bo zdobywanie K2 zimą to samobójstwo, z góry wiadomo że to bardzo niebezpieczne i do niczego potrzebne, oprócz własnego widzi mi się, żeby zostac pierwszym w historii. " x I co tak cię d**a z tego powodu boli, bo Ty nawet nie masz co marzyć o zostaniu himalaistą, więc myślisz, że nastawisz nas przeciwko nim? Akurat szpitale też powinny być PRYWATNE, ubezpieczenia PRYWATNE i żaden cieć Twojego pokroju nie powinien decydować jak rząd powinien wydawać hajs. xxx głąbie kapuściany czytaj ze zrozumieniem tematu dupa to jego boli bo sobie ją odmraża na WŁASNE życzenie ale samolocik i akcja ratunkowa na nasz koszt przez ich głupotę. Widac nie znasz sie na wspinaczkach, a tym bardziej na zimowym podejściu na K2

Gość gość
jPRD. im dłuzej zyje w tym kraju, tym mam mniej szacunku do jego mieszkanców. Jedyne co na kazdy temat przychodzi ludziom do głowy, to kto zapłaci, kto zapłaci, kto zapłaci..

Gość Iwonka piękna
A ile tej pomocy z podatków przypada na jednego mieszkańca? Jaki ułamek promila na głowę? Tak bardzo zbiedniałeś od tej akcji ratunkowej bezduszny pajacu jeden?