Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trwala na włosach

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was ma trwałą na włosach? Na studiach sobie robiłam i wiem że mi pasuje, gdyby nie to ze osłabia kondycję włosa i i gdy odrasta to wygląda jak siano to robiłam pewnie dalej. Teraz mam 31 lat, i zastanawiam się czy spróbować jeszcze raz, czy też to już dawno niemodne. Zawsze podobały mi się włosy kręcone, w nich czułam się pewna siebie. Czy znacie kogoś kto to jeszcze robi??? Zazdroszczę dziewczynom, którym włosy kręcą się naturalnie...

Gość gość
Niemodne już dawno.

Gość gość
Bardzo ciężko zrobić fajną trwała żeby wyglądała dobrze a nie jak spalone siano u starszej pani

Gość gość
Teraz są lepsze płyny ale fryzjerki nie umieją ładnie zakręcić włosów żeby się fajnie układały dla większości trwała to relikt przeszłości mówię to jako fryzjerka

Gość gość
Moja mam robi...ale żeby później prostować na szczotce lub dużych wałkach, a trwała tylko żeby włosy nie były proste jak drut.

Gość gość
Ja jestem stara i robiłam dawno temu, taka była moda i źle to nie wyglądało. bo zawsze robiłam lekka i bardziej dla ułatwienia w układaniu. Ale ile mi potem zajęło żeby mieć zadbane włosy ... A później pojawił się taki zbieg jak keratynowe kręcenie włosów. Bez niszczenia, na krócej wystarczał ale schodził równomiernie z każdym myciem wiec bez zabawy z odrastaniem, gdzie góra już prosta a dól jeszcze się kreci. Tylko nie wiem czy to jeszcze robią i czy wszędzie. No i jaki skręt to daje ? Bo ja robiłam lekki, żeby sobie ułatwić układanie. Podpytaj dobrego fryzjera. Moda moda ale skoro w czymś dobrze się czujesz to dlaczego nie. Byleby wyglądało naturalnie a tradycyjna trwała i to mocna nie da Ci takiego efektu.

Gość gość
Wpisz sobie "Keratynowa trwała". Wygląda na to, ze to nadal robią :) A z najbardziej "naturalnych" trwałych jakie pamiętam to był "mokra włoszka" ale to tylko był efekt stylizacji bo trwała niszczyła włosy tradycyjnie.

Gość gość
A jeśli nie zależy Ci na baranku to poczytaj sobie o amerykańskich falach. Może i trwała jako taka jest już nie modna a raczej szkodliwa dla włosów ale sposoby na zakręcenie włosów istnieją i to nie tylko za pomocą papilotów ;)

Gość gość
Trzeba zrobic trwała na duże walki i wtedy nie powinno byc baranka. Ale ważna jest długośc włosa, bo im dłuższe tym lepiej, trwała skręca włos, wiec wiadomo, ze je skraca. Dlatego jesli sa półdługie, to efekt moze byc nie taki jakiego sie oczekiwało. No i odrost, jesli włosy masz proste jak druty, to bedzie widocznie sie odcinał.