Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska pomoc społeczna to żart

Polecane posty

Gość gość
Czyli powrót do PRL. Nie dziękuję!

Gość gość
4 godziny dziennie za 800zł, czyli pełny etat za 1600zł czyli norma dla wielu zasuwających osób, a ty jeszcze narzekasz. No comment.

Gość gość
mój wpis 10:52 na końcu jeszcze miało być provo 0/10

Gość gość
W kontenerze powinien być darmowy dostęp do internetu. Zasiłek powinien wynosić min 2tys. A tu jakiś żart, ledwo na buty mi starczyło.

Gość gość
A ja proponuję tak, dla każdego praca po 6 godzin dziennie za 2400 miesięcznie plus umeblowana kawalerka bez opłat. Kto chce lepiej niech sam znajdzie ale tyle państwo ma gwarantować. Wtedy będzie dobrze :)

Gość gość
Skoro za komuny można było masowo stawiać bloki z wielkiej płyty, aby tanio zbudować wielką ilość lokali mieszkalnych, to dlaczego teraz nie można postawić kilku tysięcy kontenerów z blachy falistej ? Osoby których nie stać na kupno mieszkania, w tym bezrobotni i bezdomni, mogli by dostać swój własny lokal. Jeżeli ktoś swój lokal by rozkradł, zaśmiecił i zawalił odchodami, to jego sprawa. Zgniłby żywcem w brudzie i zmarł na sepsę. Ale każdy miałby swój lokal. A nie że tak jak ja - mam 31 lat i muszę mieszkać z rodzicami. Prosiłem pracownika socjalnego o skierowanie do schroniska dla bezdomnych, ale pani mi odmówiła, "bo jestem zdrowy, mam pracować, a ona nie da mi pójść po najmniejszej linii oporu". Więc pracuję w tym Centrum Integracji Społecznej, ale wciąż mieszkam z rodzicami. A bardzo tego nie chcę.

Gość gość
gość dziś Zgadzam się z Tobą w pełni, jeszcze żeby był darmowy internet.

Gość gość
Z tymi kontenerami to nie takie głupie. Połowa zimy by nie przeżyła i tak w ciągu kilku lat problem z głowy.

Gość gość
Gdyby mogli założyć w kontenerach sieć wi-fi, to dlaczego nie. Przecież produkcja takich kontenerów nie jest droga. Można przerabiać stare wagony kolejowe, zezłomowane autobusy, przyczepy TiR-ów i inne podobne rzeczy. Skoro rząd stać na masowe stawianie altanek śmietnikowych oraz kontenerów na papier, szkło, plastik, to dlaczego nie miało by stać na kontenery mieszkalne ?

Gość gość
Może Wy kochani złożycie się dla mnie na kontener, i darmowy internet?

Gość gość
Ale jaki ma być ten internet i kolor kontenera okreś

Gość gość
Kolor nie istotny, internet szybki.

Gość gość
ale gości no nie wygłupiaj się, kontener na zimę :/ nie miałabym serca, zapraszam do siebie mam dół domu wolny, mieszkaj ile chcesz ugoszczę cie czym chata bogata :) oczywiście internet tez na mój koszt.

Gość gość
Bawi mnie to gdy ktoś chwali się, że zna angielski, a w polskim robi byki w podstawowych wyrazach. By z czasownikami pisze się razem zarozumiały ośle.

Gość gość
To niech Cie nie bawi, on ma trudna sytuacje materialną i życiową, w takich chwilach to normalne że człowiek popełnia błędy :D:D:D

Gość gość
Tak teraz mówisz a potem narzekanie na kolor będzie a z internetem też dokładniej określ bo np my ci światłowód założymy a ty narzekać będziesz że kontenera przenieść nie możesz przez to i że cie specjalnie do jednego miejsca przywiązaliśmy. Ta że konkretnie ze szczegółami proszę.

Gość gość
gość dziś Umiesz gotować?:-P

Gość gość
10:59 A kto powiedział, że w kontener musi być ocieplany ? Można siedzieć w środku w kurtce. Aby był prąd i woda. Bez gazu można się obejść, jedząc suchu prowiant i gotując wodę w czajniku elektrycznym. Z punktu widzenia młodego człowieka najważniejsze jest: 1. Własne lokum (choćby kontener mieszkalny zrobiony ze starego wagonu PKP); 2. Woda i prąd; 3. Internet (+ dotacja na zakup laptopa, min. 1200 zł); 4. Stałe i godne wynagrodzenia za pracę socjalną / zasiłek socjalny dla osób nie mogących pracować, żeby mieć na codzienne zakupy. Młody człowiek chodziłby - tak jak ja - pięć dni w tygodniu do pracy, na 4 godziny. Dostawałby te 700-800 zł miesięcznie na wyżywienie (bo ja wolałbym gotówkę niż bon, i wtedy wyszło by 800). Później wracałby do swojego kontenera, zaparzył herbatę, zrobił kanapki, odpalił laptopa i siedział na Kafe. Jeżeli w kontenerze nie było by ogrzewania, to trzeba by się umyć w zimnej wodzie, ale to można przełknąć. Zagotować ze dwa czajniki wrzątku, wlać do garnka, dolać zimnej wody i w ten sposób uzyskać cały garnek letniej wody. Namydlić się w kabinie prysznicowej przy użyciu zimnej wody, a później spłukać się wodą z garnka. I znów można siąść przy laptopie :)

Gość gość
Mnie to rozwala jak osoba po studiach, w dodatku mająca o sobie wysokie mniemanie, pisze ciągle by z czasownikami oddzielnie. Przecież to wiedza z podstawówki... W dodatku debilowi dali robotę za 800 zł 4 godziny dziennie i jeszcze mu źle... I to tylko sprzątanie. Ja kiedyś pracowalam na magazynie gdzie był koszmarny zapierdziel i trzeba było mieć super pamięć co gdzie leży na hali, a płacili 1000 zł za miesiąc 8 godzin dziennie.... A tutaj kretyn co pisać nie umie ma 800 zł za cztery godzinki prostego zamiatania i jeszcze mu źle....

Gość gość
11:11 tak, piorę, prasuje, sprzątam i gotuje. Myslę że jakoś wytrzymasz ze mną ;) A wy od kontenera darujcie sobie te złośliwości o kurtce itd, wstydźcie się.

Gość gość
Ostatnie pytanie, ile masz lat, i czy nie ma rozwreszczanych dzieci?

Gość gość
11:18 mam 27 lat, bez dzieci i obiecuje że nie będę cię po nocach molestować :D

Gość gość
O nie bez molestowania to sie wypchaj!

Gość gość
Jeszcze jedno pytanko, ile zarabiasz?:-P

Gość gość
11:21 ale czemu od razu odrzucasz, przecież chodziło o to żebyś to ty mnie molestował

Gość gość
11:22 całkiem dobrze, prywatna firma, obiecuję że niczego ci nie zabraknie :) to co zgadzasz się?

Gość gość
A to dobra, tylko jeszcze musze wiedzieć ile zarabiasz zeby biedy nie było i zdjecie daj. Jak i to będzie w porzadku to dobra. Mogę u ciebie mieszkać.

Gość gość
Idealna propozycja dla autora Pożyczki w 15min na Twoje konto http://kredyt66.pl od 100zł do 20 tyś zł Odbierz pieniądze! - Chwilówki na Dowód bez zaświadczeń bik - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Kredyt Samochodowy, pożyczka na dowód bez dochodów - kredyty pozabankowe, gotówkowe i konsolidacyjne Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!

Gość gość
11:24 a wolisz brunetki czy blondynki?