Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w ciazy mialyscie zylaki ?

Polecane posty

Gość gość

Czy mialyscie zylaki w ciazy ? Jak sobie z nimi radzilyscie i czy po ciazy zniknely ? Ja mam na nodze zylak sredniej wielkosci nie boli ale bardzo swedzi i odczuwam jakby dretwienie lydki.

Gość gość
Nie, nie miałam. A twoja mama lub babcia maja? Bo z tego co wiem, Żylaki to sprawa genów. Chyba, ze w ciąży Moga sie zdarzyć i potem znikną, nie wiem. Moze zapytaj lekarza.

Gość gość
Nie u mnie w rodzinie nie ma zylakow babcia ktora ma 80 lat ma moze jednego malego zylaka, jestem w 24 tc i nie przytylam duzo bo 5 kg , z cisnieniem tez wszystko ok. Nie wiem gdzie szukac przyczyny. Moze potrzebuje wiecej ruchu ? Nie leze caly dzien na kanapie ale aktywnosc fizyczne ogranicza sie do wyjscia na zakupy i pozostalych obowiazkow domowych. Raz dwa razy w tygodniu jakis spacer. Gdy wiecej pochodze odczuwam dyskomfort w lydce tak jakbym miala na niej bandaz uciskowy.

Gość gość
Nie, nie mam żylaków. Jestem w 32 tc.

Gość gość
Ja miałam, pierwsze wyszły mi w ciąży i tak juz zostało przez ładnych parę lat. Nie znikły ale tez nie rosły ani nie bolały, nie odczuwałam ich wogole ale ze względów estetycznych oraz zagrożenia zatorem w starszym wieku zdecydowałam sie na zabieg usunięcia żylaków laserem

Gość gość
Miałam przez ciążami bo byly dwie i doktor zmartwił mnie ze co ciaze to będzie ich przybywalo i sprawdzilo się. Mam 30 lat jakos nie przeszkadzają mi( oprocz wygląd nieestetyczny ) trzeba się bedzie wybrac do chirurga naczyniowego kiedys