Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paczki żywnościowe z mops.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałam się dopytać, jak wygląda pomoc z mopsu w formie paczek żywnościowych? Gdzie trzeba się zgłosić? I jak wygląda cała procedura?

Gość gość
Do caritas tez możesz nie wiem jak to działa ale moja ciotka pomaga pakować te paczki w kościele wiec caritas tez takiej pomocy żywnościowej udziela.

Gość gość
Ale na jakiejś podstawie muszą te paczki wydawać, więc pewnie trzeba mieć jakieś skierowanie? Ale skąd je wziąć? Iść do mopsu żeby sprawdzili kryteria dochodowe czy jak i gdzie?

Gość gość
A co?

Gość gość
Chciałam się dowiedzieć jak to wygląda. Potrzebna pomoc.

Gość gość
Nie wiemy, nikt tu nie jest taką niziną społeczną żeby prosić o jedzenie.

Gość gość
Musisz umówić sie z pracownikiem opieki społecznej na spotkanie w biurze lub nie, i tam on daje c***apiery które musisz podpisać no i ogólnie mówi ci co i jak.

Gość gość
Uzaleznione od dochodu na osobe

Gość gość
Ale trzeba iść do mopsu? Tam, gdzie załatwia się np. rodzinne czy inne świadczenia?

Gość gość
do pracy jak sie naklepie bachorów

Gość gość
Idziesz do mopsu, ja akurat nie szłam tylko umówiłam się telefonicznie. Na następny dzień opiekun przyjechał, zrobił wywiad, trzeba mu dać dokumenty z dochodami i potem po tygodniu zadzwonił, żebyśmy przyjechali po kartkę na żywność.

Gość gość
co za patologia. I my na tych dziadów płacimy.

Gość gość
15.54 Nie wiem czy we wszystkich miastach tak jest ale u nas mops nie zajmuje się 500+ i rodzinnym, od tego jest urząd miasta. Mops zajmuje się zasilkami- celowe, okresowe, no i właśnie wydaje kartki na żywność.

Gość gość
Przeprowadził wywiad dotyczący dochodów czy przejrzał mieszkanie jakie się ma sprzęty czy meble?

Gość gość
"Nie wiemy, nikt tu nie jest taką niziną społeczną żeby prosić o jedzenie." To tylko ty nie wiesz idiotko, pozbawiona empatii. Normalni ludzie chca pomagac. Jak nie wiesz to po co wlazisz w temat!

Gość gość
Papiery uzupełnialiśmy i na koniec jak wychodził to spojrzał tylko tak na szybko ile mamy pomieszczeń w domu i tyle.

Gość gość
Dziękuję.

Gość gość
m am nadzieję, że ci zdrowi młodzi korzystający z mops będą za swoje lenistwo umierać w cierpieniu

Gość gość
To zależy od miasta.Musisz zgłosićssię do MOPS.Tam ci powiedzą.Na pewno wywiad w domu i zaświadczeniao dochodach.Z tego co wiem to są talony do realizacji w sklepach.

Gość gość
20.11 Jakie lenistwo? A skąd wiesz, że nie pracujemy?

Gość gość
Ale jak jesteś głodny to możesz tez iść do Caritasu, oni przecież wydaja obiady i chyba zbytnio nie wnikają skoro karmią też alkoholików co po przepiciu renty/emerytury tak ciągnie do końca miesiąca. A ostatnio widziałam w jakimś markecie odłożona przy wejściu żywność (krotki termin, przejrzałe owoce) która tez mogli brać potrzebujący.

Gość gość
Bardzo dziękuję Wszystkim, którzy mają ludzkie odruchy i starali się pomóc. Tym drugim życzę żeby nigdy w życiu nie musieli pytać gdzie można uzyskać pomoc.

Gość gość
Nie wiem jak z mopsu ale z caritas to u nas było tak ze panie które dzieliły same wyznaly rodziny nie koniecznie biedne