Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Melatonina a bezsennosc .

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos z was stosuje melatonine i z jakim skutkiem? Ja biore od kilku dni i niby zasypiam ale po kilku godzinach sie wybudzam .Sen po niej mam tak plytki i meczacy , prawie na jawie i takie glupoty mi sie ciagle snia .Budze sie wykonczona .

Gość gość
Kilka dni to krótko.

Gość gość
Aha .A jak u Ciebie dziala ?

Gość gość
Czy ktos jeszcze stosuje?

Gość gość
Nikt nie bral melatoniny?

Gość gość
Nigdy nie zażywałam melatoniny ale słyszałam że nie powinno stosować się hormonów bez wiedzy lekarza, powinnaś szukać problemów ze spaniem a nie leczyć się na własną rekę

Gość gość
Racja ale ja chce choc raz sie wyspac .

Gość gość
Uważam że w pierwszej kolejnosci zrób badanie tarczycy bo to częsty powód bezsenności, drugim powodem może być zwiększenie poziomu prolaktyny (prolaktyna to hormon stresu) ale możliwe jest i to chyba jest najbardziej prawdopodobne że fizycznie jesteś zupełnie zdrowa i wtedy nie chcę ciebie obrazić pomóc mogą tzw psychotropy obecnie leki te nieuzależniają i skutecznie leczą bezsenność

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. Nie obrazasz ..moge miec depresje a napewno przechodze jakies zalamanie .Sama nie wiem czy lepsze psychotropy czy melatonina, ktora nie uzaleznia .W kazdym razie zeby wogole sie wybrac do lekarza to musze sie wyspac choc raz zeby miec sile zwlec sie z lozka wczesnie rano .

Gość gość
Jeszcze jedno jeśli chodzi o melatonine to z tego co wiem to ona sprawdza się u osób w podeszłym wieku gdyż w młoda osoba wytwarza go wystarczającą ilość chociaż i w przypwdku osoby starszej odradzam zażywanie go na własną rękę.

Gość gość
Ludzie nikt nie bral melatoniny czy tez na Was mie dziala?

Gość gość
Zasnelam o drugiej a obudzilam sie po 6 . Chyba to odstawie bo ja jak juz zasne to spie do 10- 11 ( pracuje na popoludnie ) i te godziny ranne daja mi najlepszy wypoczynek i najglebszy sen(kazde pol godziny ). A po melatoninie niby sen przychodzi szybciej a po paru godzinach pobudka .

Gość Emenemss
Witaj. Zażywałam melatonina, ale sen po niej był męczący i płytki. Do tego częste bóle głowy rano,wywoływała u migrene z powtórzeniami :-( Teraz biegam na bieżni wieczorem,ok 5 km, chodzi o to żeby się pomęczyć i lepiej śpię.

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odpowiedz i przepraszam ze tak pozno odpowiadam .Czyli taki sam efekt u Ciebie jak u mnie .

Z melatoniną jest pewien problem. Rzeczywiście, pomaga ona usnąć, ale dopiero po dłuższym stosowaniu. To raz. Dwa, że prawie wszystkie melatniny dostępne w aptekach są syntetyczne, czyli wyprodukowane z surowców chemicznych. Ja proponuję spróbować jednej z bardzo nielicznych melatonin na rynku wyprodukowanej z naturalnych składników. To pierwsza formuła, która powstała poprzez fermentację z zastosowaniem unikalnej kolonii probiotycznej. Producentem jest amerykańska firma Premier. Na pewno znajdziecie ją w Internecie.