Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niby jak ma mi się opłacać praca...?

Polecane posty

Gość gość

jako matka 2 dzieci? Jak żłobek 1000zł (włącznie z wyżywieniem) Na państwowy nie ma szans bo mieszkam w dużym mieście, przedszkole państwowe 500zł (włącznie z wyżywieniem) Nie dam rady ogarnąć rozwożenia i odbierania dzieci pracując na pełen etat- więc musiałabym wziąć pół etatu. Muszę to robić sama bo mąż pracuje na więcej niż jeden etat i nie da rady a z jego zarobków żyjemy. Na pół etatu zarabiałabym 1200zł a wydatki to 1500zł+ dojazd 150zł komunikacją miejską. Na co niby mam się przekwalifikować w wieku 30 lat żeby zarabiać więcej na pół etatu?? Nawet nie miałabym czasu się przekwalifikować bo niby kiedy?

Gość gość
to i tak 1200 zł na pół etatu dużo, bo ja mam najniższe po 25 latach pracy

Gość gość
A nie można zatrudnić kogoś do zawozenia i odbierania? Ewentualnie zamiennie z mężem - on zawozi, Ty odbierasz. W jakiej branży szukasz pracy?

Gość gość
a ty myslisz ze ktos bedzie codziennie zawozil i odbieral za jakies psie pieniadze? przeciez takiej osobie tez trzeba zaplacic -za fatyge i dyspozycyjnosc.

Gość gość
Ale co jest celem tego postu - wyżalenie się, szukanie usprawiedliwienia? No to jest twój problem, że nie masz kwalifikacji do lepiej płatnej pracy. To konsekwencja życiowych ambicji, starań i wlożonego wysiłku w naukę gdy był na to czas. Wysoka pensja i stabilna sytuacja zawodowa nie bierze się ludziom z kosmosu.

Gość gość
No to ewentualnie zawozisz ja rano przed pracą, a ta osoba odbiera i siedzi z nimi do Twojego powrotu.

Gość gość
Teraz wydaje się bez sensu ale czas leci .i pracuje się nie tylko dla wypłaty. I to dlatego większość matek swoi i się i troi aby pracować dla lat at pracy ubezpieczenia i żeby nie wypaść z rynku pracy choć bywa bardzo ciężko to wszystko pogodzić. Ale wiadomo każdy na inną sytuacje.

Gość gość
Przedszkole publiczne 500zl? Haha przecież dzieci nie beda w przedszkolu cały miesiac nawet za 200zl, bo czesto choruja

Gość gość
Poza tym 500+ jest na dwojke, to juz masz na przedszkole. 1200zl zarobisz i masz na czysto,

Gość gość
Jak ktoś nie jest wysoko w korporacji i nie zarabia 5000 to nie opłaci mu się zatrudniać opiekunki. Co za sens zostawiać dzieci z obcą osobą iść do pracy a zarobione pieniądze oddać praktycznie w całości.

Gość gość
Tez tak mialam tylko przy jednym dziecku. A zeby bylo ciekawiej to nie bylo sznas na prace w godz otwarcia przedszkola, bo albo wczesniej, albo do pozniej. W koncu poszlam do restauracji za najnizsza, a zapierniczalam do 12 w nocy, gdy maz przejmowal opieke nad dzieckiem.

Gość gość
To jest p******e.. Rzad chce zeby kobiety rodzily dzieci, ale jak te matki maja pracowac jak warunki pracy nie sa dostosowane do matek.. Juz nie mowiac o tych samotnych, gdzie nie maja nikogo do pomocy przy dziecku

Gość gość
Ja też mam problem, bo wszędzie gdzie znajdę pracę jest na 6 a mąż też na 6 pracuje, więc co z dziećmi?

Gość gość
Zmień męża na takiego co na ósmą

Gość gość
gość dziś Kto mi będzie odbierał i lub zawoził dziecko i za jakie pieniądze? Za takie rzeczy się płaci- wątpię żeby było to mniej niż 200zł mies. za samo odbieranie a "posiedzenie" to minimum 15zł /h... a mąż? przecież pisałam że pracuje na więcej niż etat. Niby kiedy ma to robić? Chciałam się trochę wyżalić a jednocześnie mam cichą nadzieję, że ktoś w podobnej sytuacji znalazł rozwiązanie lub zna osobę, która sobie poradziła i coś doradzi

Gość gość
Co z dziadkami?

Gość gość
Moich z grobu nie wyciągnę a teściowie mieszkają daleko i w dodatku jeszcze pracują.

Gość gość
Dziadkowie to jakas darmowa nianka? Czy jak? Nie kazdy ma dziadkow i nie wszyscy dziadkowie siedza na emeryturze i maja ful czasu , nie wspominajac juz ze nie maja obowiazku albo checi zajmowac sie wnukami! Za zadne skarby nie bede chciala na stare lata sie babrac w kaszkach i pieluchach!

Gość gość
Byłam w dokładnie takiej syt. Znalazłam orace na wieczory. Mąż przychodził do domu a ja wychodziłam. Pracowałam też na nocki i w weekendy, kiedy mąż zawsze miał wolne. Ciężko bylo. Teraz dzieci podrosly i pracuje normalnie, w ciągu dnia plus niektóre weekndy. Gdybym miała kolejne dziecko, to poszloby do zlobka bo za jwdno dałabym rade zaplacic i cos by zostało ale za 2 to masakra.

Gość gość
He he dziadków nie wolno prosić o pomoc :D same na innym topiku Tak piszecie.

Gość gość
Gdyby babcia czy dziadek zaprowadzili dziecko rano, a matka by odbierala to chyba nie bylby to jakis wyczyn dla nich.. Juz bez przesady kur/wa. Pytałam o dziadkow, bo autorka nic o nich nie wspomniala.

Gość gość
Dziadki mogą zająć się wnuczetami od tak dla przyjemności, ale nie codziennie na conajmniej 8 godz.

Gość gość
Autorka ma problem z zaprowadzaniem/przyprowadzaniem dzieci do przedszkola/do domu, a nie chodzi o opieke dziadkow przez 8h. Czytajcie ze zrozumieniem.

Gość gość
Tu autorka moja odpowiedź wyżej: "Moich z grobu nie wyciągnę a teściowie mieszkają daleko i w dodatku jeszcze pracują." Więc dziadkowie odpadają... no chyba, że raz na jakiś czas na weekend

Gość gość
A przedszkolaki nie potrzebuja pampersow ani kaszek.. Nie wiem po co ktos sie tak wpie/rala nie w temat

Gość gość
Ja np pracuje od 6 i żebym mogła iść do pracy to ok 4:40już niania musi być u nas w domu. Wychodzę o 5,a nie chce się mijać z niania w drzwiach,bo zawsze mam jej kilka rzeczy do powiedzenia. Uważasz,że jakaś babcia będzie wstawać o 3 żeby z drugiego końca miasta dojechać do wnuka i na 8zaprowadzić go do przedszkola? Miej sumienie.

Gość gość
Wystarczy, ze przyjedzie na 8. Dziecko o 4 nad ranem jeszcze śpi

Gość gość
I uważasz że mam zostawić samo 3letnie dziecko od 5rano? A co tam,niech gowniarz ryczy ja się obudzi,albo niech gaz odkreci

Gość gość
To zakrec gaz.. Powinnas przyzwyczajac stopniowo dziecko zeby samo zostawalo w domu

Gość gość
Masz rację autorko, nie dziwię Ci się.. Fatalne są te zarobki w Polsce...