Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam które pieka mięsa ile marynowaczasu mięso 3 dni

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz będę piekła mięso na kanapki. Od piątku moczy się w solance. Przed pieczeniem posupie przyprawami. Majeranek czosnek sol pieprz słodka papryka i trochę przyprawy do mies kno r ale ile ma się moczyc w tej solance? Do jutra czy wtorku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No tak widać jak są tu eko mamusie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie tknelabym miesa ktore trzy dni lezalo...niewazne w czym, a w soli juz na pewno. Przeciez to wszystko przejdzie sola , a sol zabija! Gdy marynowalam, to nacieralam przyprawami wieczorem, kolo 12 do piekarnika!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Że co?! Marynowałam późnym wieczorem, piekłam przed południem na drugi dzień.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No właśnie dlatego pytam... bo robie w ten sposób pierwszy raz. Zawsze tylko na wieczór przyprawy i rano do piekarnika. CzytAlan przepisy ze powinna leżeć tak w tej solance 5-7 dni to już gruba przesada. Są tez przepisy co powinna leżeć 3-5 dni. X

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja marynuje 5 dni i wszystko cacy zawsze. Mięso wychodzi soczyste i smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja marnuje 2-3 dni szynka,karczek. Rewelacja. Skończone idiotki które nie jedzą soli phi. Zjedz SE ze sklepu ma na pewno mniej soli i konserwantów. Uważam tylko zeby cie nie zabiła. Na dwór tez nie wychodz bo w tym klimacie palimy w piecach wiec się zabijesz oddychajac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tak nie robilam i wieczorem nacieram przyprawami i rano do piekarnika ale te co sie dziwia ze mieso trzy dni stoi w solance to maja jakies braki intelektualne chyba w podstawach kulinarii, sol to konserwant i mieso w solance jest zakonserwowane nie psuje sie w tym czasie ... ech a ja bym zjadla mieso ktore stalo w solanse trzy dni a jak ktoras to tu obrzydza to proponuje po kielbaske torunska i paroweczki do biedronki skoczyc, na pewno zdrowsze i bez soli ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może się nawet tydzień męczyć tylko trzeba sprawdzać czy woda się nie psuje i musi być w chlodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wywal ten szajs z knura, daj normalne przyprawy (czosnek, zioła, pieprz) i będzie dobrze. Jak kawałek jest spory to nie powinien być za słony (przy małym tyle czasu w solance, zwłaszcza mocnej, mogłoby być ryzykowne).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×