Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupić samochód , czy laptopa?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Pracuję na kolei , muszę dojeżdżać 80 - 100 km do miejsca pracy i z powrotem.Czasami godziny pociągów na stację docelową się nie pokrywają i np jak zaczynam o 16:00 to o 14:00 jestem już na miejscu.Plusem za to jest to,że płacę za pociąg 2 zł w 1 stronę lub 18 zł za bilet miesięczny.Gdybym musiał dojeżdżać samochodem,nawet na gaz,to i tak płaciłbym majątek. Z kolei laptop...Nie jest mi aż tak potrzebny,raczej jako forma rozrywki.Mam brata na studiach , cały czas się uczy , nawet nie tyle do szkoły , co dla siebie.Ja nie mam dostępu od ostatnich 3 tygodni ale też nie chcę zabierać mu by sobie pograć , bo nauka ważniejsza. Mam konto z grami warte około 10 tysięcy złotych (hehe,zbieractwo od lat :D) i to tylko kwestia kupna sprzętu. Reasumując : Samochód : 1.Dogodny dojazd do pracy 1.Kasa - dużo więcej będę płacił jak te maksymalnie 200 zł miesięcznie (do tego dochodzi miesięczny bilet autobusowy) Laptop : Wyłącznie do celów rozrywkowych (nie potrzebny do pracy) Do samochodu jeszcze musiałbym wykupić ubezpieczenie,zarejestrować,w razie czego naprawiać itp.trochę też to mnie przeraża.

Gość gość
simsona se kup

Gość gość
Ja bym mimo wszystko wybrał auto. Zerknij na mojeauto.pl, bo mają tam opisy różnych modeli i wybierz taki, który najmniej pali i ci odpowiada