Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwas hialuronowy powikłania

Polecane posty

Gość gość

chciałabym ostrzec przed uzyciem kwasu hialuronowego do wypełnien o nazwie CUTEGEL N jest to nieczysty kwas i zostawia powikłania

Gość gość
jakie powiklania?

Gość gość
każde substancje które sie wstrzykuje mogą nieść powikłania, nigdy nie wiadomo niestety

Gość gość
jakie konkretnie powiklania?

Gość gość
Po miesiącu od wstrzyknięcia pozostają twarde kule bolesne w dotyku, obrzęk. W przypadku wstrzyknięcia w lwia zmarszczkę kwas przemieścił sie na oczodół . Zabieg hialuronidazy nie usunął tego kwasu, a hialuronidazą działa tylko na kwas hialuronowy na inne składniki aktywne juz nie.

Gość gość
Ja miałam wypisz wymaluj takie same powikłania co Pani (z 22.55)tyle że po Restylane.powiklania mogą zdazyc się po każdym kwasie!!!!!

Gość gość
Najbezpieczniej jest przestać sobie wmawiać że po wstrzykiwaniu czegoś albo wieloletnim wsmarowywaniu nie występują poważne powikłania zdrowotne.

Gość Gość

Zgadzam się z poprzednią Panią, która pisała, że powikłania mogą nastąpić po każdym kwasie, nie ważne jakiej firmy. Bez konkretnego badania nie można powiedzieć, że powikłania po wstrzykiwaniu wynikają z "nieczystego produktu".

Jedno jest pewne,  że nie powinno się wstrzykiwać kwasu h. w lwią zmarszczkę, co wynika z punktu widzenia bezpieczeństwa anatomicznego oraz ze względu na słabą skuteczność, słaby efekt estetyczny. 

Nie powinno się wstrzykiwać kwasu h. w lwią zmarszczkę, zamiast tego robi się botox lub stosuje nici gładkie. Osobiście pracuję z produktami marki CUTEGEL od ponad 3 miesięcy i nie mam żadnych powikłań u swoich stałych klientów. Zdarzyło się, że klientka chciała najpierw duże usta (z CUTEGEL N), a potem zmniejszyć - zastosowałam Hialuronidazę i wszystko się rozpuściło. 

Gość xxx

Tez nie polecam tego preparatu. Minął rok, a ja mam grudy w ustach i poza czerwienią. Cutegel wstrzykiwała mi osoba, która zapewniała, że jest to dobry kwas, a teraz gdy byłam na 2 konsultacjach u lekarzy, mówili, że nie znają takiego preparatu. Nie wiadomo, co z tym zrobić, bo gule są duże i widoczne.

Gość BasiaGoj

Moga zdarzyć sie po każdym kwasie jeżeli, okaże się ze dana osoba jest np uczulona, trafiło się na niekompetentnego lekarza albo ba! - kosmetyczkę !! I brak higieny to rzecz następna. Mój lekarz zawsze ma taki zestaw Custom Pack 

Gość MariaNNN
Dnia 29.07.2019 o 18:06, Gość BasiaGoj napisał:

Moga zdarzyć sie po każdym kwasie jeżeli, okaże się ze dana osoba jest np uczulona, trafiło się na niekompetentnego lekarza albo ba! - kosmetyczkę !! I brak higieny to rzecz następna. Mój lekarz zawsze ma taki zestaw Custom Pack 

Dokładnie, wiele powikłań wynika z braku higieny pracy. U nas w gabinecie też pracuje się teraz na zestawach Custom Pack od Restylane. Nam to ułatwia pracę, bo juz gotowe wszystko, zapakowane a i klientki są zadowolone.