Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwie kobiety w głowie.

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem do której uczucie jest prawdziwe. Jedna z przeszłości miłość platoniczna, chociaż obustronna, mogło skończyć się bajkowo gdyby nie okrutny los (nie chodzi o śmierć). Ta druga to nowa znajomość czuje jejsympatie i też ją darze ciepłymi uczuciami. I co tu teraz

Gość gość
spytaj serca ,a czemu nie możesz być z tą pierwszą?

Gość gość
Skoro kochasz drugą to tej pierwszej nie kochasz . Tobie tej pierwszej tylko brakuje ale jej nie kochasz :) Kochasz te drugą ..

Gość gość
Tylko że myślenie o tej pierwszej nie pozwala mu skupić się na tej drugiej. Myślę, że prawdziwie kocha pierwszą.

Gość gośćparassolka
Wykonaj prosty test-dowiadujesz się że ta 1 zginęła w wypadku samochodowym i już nigdy się nie zobaczycie a teraz wyobraź sobie że to samo dotyczy tej drugiej .co czujesz na wieść o śmierci tej pierwszej? i co czujesz na wieść o śmierci tej drugiej? .czysto hipotetycznie to sobie wyobraź.Porównaj obie reakcje i masz pełny obraz uczuć wobec jednej i wobec drugiej.Ja to przeszłam na własnej skórze więc wiem ze to działa.Powodzenia.Sorry ze tak drastycznie ale inaczej się nie dowiesz.

Gość gość
Jeszcze jej nie kocham ale mam ciepłe odczucia do jej osoby, może nawet jestem lekko zauroczony. Druga kochałem lub kocham naprawdę i to tak prawdziwie i mocno tylko po prostu nie było możliwości kontynuowania tego.

Gość gość
Mozna kochać więcej niz jedna osobę ale w inny sposób. Nie ma takiej zasady że jesli ktoś nas zauroczył to nic nie czujemy do wczesniejszej sympatii. Zadaj sobie pytanie, jakbys miał być tylko z jedna osoba na bezludnej wyspie kogo bys wybrał? ;)

Gość gość
Jak masz ciągle w głowie pierwszą, to nie zawracaj d**y drugiej. Nie krzywdź tej drugiej jeśli ją szanujesz i czujesz sympatię. Inaczej wyjdzie, że zabawiłeś się jej kosztem. Myślisz, że fajne to uczucie bycie dla kogoś ważnego zwykłą zabawką? zasłużyła na taki los?

Gość gość
Ooo widzę ze parassolka dala Ci podobna rade tylko bardziej dramatyczną ;)

Gość gość
Znajdź trzecia. Dziwni ludzie którzy zadają pytania kogoś kochają. Kto ma to wiedzieć która kochasz?

Gość gość
18:08 Głupie to trochę i nikomu nie życzę takich rzeczy dlatego nie będę odpowiadać na to.

Gość gość
Dam Ci dobrą radę, i jedną i drugą sobie odpuść, poszukaj trzeciej, jak masz takie rozkminki:P Sprawa jest prosta, jakby Ci zależało na jednej albo drugiej, to nie pytałbys o to na forum.

Gość gość
Gdyby ta pierwsza była dla mnie taka jak na początku to raczej ją bym wybrał, tylko to jest tak że to sa wspólne wspomnienia, bardziej rozwinięta sytuacja, relacja. Więc to oczywiste chyba.

Gość gośćparassolka
18.11 to jedyne wyjście żeby się przekonać o tym co się czuje ,czasem uświadamiamy to sobie dopiero kiedy tej osoby zabraknie.

Gość gość
Hmm gdybyś czuł coś mocnego do tej drugiej to myśli o pierwszej przestałyby boleć i otworzyłbyś się na nowy związek. Chyba żyjesz nadal pierwszą znajomościa ale na co Ci to skoro nic z tego nie bedzie?

Gość gość
Właśnie tacy są faceci. Zadnemu nie można ufać.

Gość gość
18:16 Głupi ten pomysł. Po śmierci wielu osób może być źle.

Gość gość
Dzieciak, nie facet... Sam nie wiesz czego chcesz, zatem żyj sobie sam w swoim świecie i nie zawracaj doopy fajnym kobietom:)

Gość gośćparassolka
co znaczy taka jak na początku?też nie życzę nikomu ale przechodziłam to i dopiero wtedy uświadomiłam sobie jakimi uczuciami darzę daną osobę,na szczęście ta osoba żyje ale to czego doświadczyłam to nie życzę nikomu.w jednej chwili zawalił mi się cały świat i odechciało mi się żyć .Było mi wszystko jedno .chciałam umrzeć .

Gość gość
A może tu, a może tam, egoista do potęgi, nie wie gdzie ma tyłek usadzić:D

Gość gość
Jakbym był egoista to bym coś działał w kierunku tej drugiej a na razie nie robię nic.

Gość gość
Najpierw to wyleczy się z pierwszej i wtedy każda inna będzie lepsza. Póki co szukasz zamiennika.

Gość gość
"Gościu"a rób co chcesz, Twoja sprawa. Kto ma za Ciebie podjąc decyzje? chyba nie ludzie z forum?:D obstawiam przy swoim, nie wiesz czego chcesz, najchetniej rybki i akwarium haha żal

Gość gość
Chyba po to jest forum żeby zapytać, rozważyć uwagi, dojść do jakichś wniosków. Nie rozumiem tego oburzenia..

Gość gość
To są decyzje i sprawy w których cudza opinia może więcej zaszkodzić niż pomoc. Zastanów się. Nie chciałabym trafić jako ta druga na takiego faceta... Tyle z rad.

Gość gość
Człowieku, jakie oburzenie? wyraziłam swoje zdanie, to wszystko. Dla mnie pytać o takie rzec zy na forum, to idiotyzm. Sam zdecyduj, bo nikt nie siedzi w Twojej głowie, ani sercu:P

Gość gość
Czyli nie dość, że egoista to jeszcze leń!

Gość gość
Tylko że ani serce ani głowa tego nie wiedzą.

Gość gość
Przecież napisał, że nie jest egoistą, bo gdyby nim był, wybrałby drugą a na razie nie robi nic.

Gość gość
Bądź sam. Proste.