Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę w ciąży brać gorąca kompiel?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mamusie jestem w ciąży 12 Tc i pytam czy mogę normalnie brać gorąca kompiel czy to nie zaszkodzi mojemu maluszkowi? :)

Gość gość
Szczerze mówiąc to nie wiem. Bo nie wiem, czym jest " kompiel".

Gość gość
Ja się kĄpałam w ciąży, dziecko zdrowe. Ale jedna rada- nim urodzisz, zainwestuj w słownik czy coś. Bo się dziecki będzie wstydzić.

Gość gość
Kąpiel możesz, ale rzecz w tym, zeby woda nie byla gorąca i to juz chyba bie trzeba tłumaczyć, dlaczego

Gość gość
Do szkoły a nie dzieci na świat powołujesz. Kto z wykształceniem wyższym niż podstawowe pisze słowo "kąpiel" przez om?

Gość gość
Nie bulwersujcie się tak, przecież to tylko nastolatka co wpadła. Ma prawo jeszcze nie znać języka. Chyba, że to jednak dorosła kobieta to wtedy trochę wstyd. Mój ośmiolatek potrafi napisać to słowo poprawnie.

Gość gość
nie morzesz brać goroncej kompieli, bo órodzisz horom curke!

Gość gość
A co do "kompieli" to kiedys do koleżanki z klasy chłopak napisał SMS, ze idzie do kompieli i ona myślała, ze chodzi o kumpele:D dopiero po chwili sie skapnęła, ze chodziło mu o kąpiel:D

Gość gość
Już się tak nie czepiajcie tej kobiety, miała ważniejsze sprawy niż edukacja i to jej wybór. Ktoś musi w końcu kopać rowy.

Gość gość
21:11 Co nie? :D Jak mężczyźni nie chcą...;)

Gość gość
Tu ałtorka jezdeście nie czułe ja tó pytam o warzne żeczy a wy siem dórne baby czepiaće a ja dalej niewiem czy mogem siem kompać czy mam bródna hodzici

Gość gość
gość dziś Tu ałtorka jezdeście nie czułe x powinno być 'nie czółe' :D nie tak łatwo z normalnej osoby przestawić sie na jełopa :P ale spoko domyślam się, że i tak miałaś gęsią skórkę i wypalone oczy jak to pisałaś :P

Gość gość
Nie karzdy mósi znać ortografje wy polonistki posolone, takje jak my terz som poczebne!!!!!!! Gdyby nie my to pinionszki z mopsu by siem marynowały a tak wasze podatki majom zazdosowanje!!!

Gość gość
Autorko. Cieszę się, że mimo młodego wieku i nieukończonej 7 klasy chcesz wychować dziecko. To piękne, że chcesz dla niego jak najlepiej i troszczysz się o jego zdrowie. Musisz jednak wiedzieć, że seks nie jest dla takich malutkich dzieciaczków jak ty. Dziecko to duża odpowiedzialność i ciężko ci bedzie teraz skończyć szkołę. A jak nie skończysz szkółki to nie poznasz ortografii.

Gość Beabeabea
21:21 Oj tam. Kto powiedział, że autorka nie pracuje i ma kasę z mopsu? Może sprząta, może kopie rowy, może pracuje na roli? Nie każdy musi być mądry. Może ma inne talenty? Może jest niezbyt rozumna ale za to ładnie śpiewa? Świetnie doi krówki? Może ma zdolności w szydełkowaniu? Może dobrze sprząta?

Gość gość
Ale o co wam chodzi pisałam na szybko i w telefonie a wy jak zwykle się czepiacie proszę się nie podszywac pod mnie to nie jest śmieszne ludzkeu zdałam porostu pytanie...

Gość gość
W życiu nie uprawiałbym seksu z kimś tak niewykształconym i głupim. " Kompiel" aż razi w oczy.

Gość gość
21:43 Nie ma takiej możliwości by pisać na szybko i strzelić takiego ortografa. Głupia wymówka. Pisząc szybko może zdarzyć się literówka- ale nie tak rażący błąd. I nie dziwię się temu linczowi bo to naprawdę cholerny wstyd napisać KOMPIEL.

Gość gość
No pewnie bo liczy się dla was tylko to że zrobiłam jeden błąd masakra to wy jesteście głupie że nie zrozumialyscie o co mi chodzi nie pozdrawiam

Gość gość
Pisałaś " na szybko" i popełniłaś ten sam błąd dwa razy? Nie ośmieszaj się.

Gość gość
Czytam wasze komentarze i nie wierzę przemądrzałe baby z kafe! Skad wiecie, ze dziewczyna jest niewyksztalcona i glupia? Moze po prostu ma DYSLEKSJE? Ucze w szkole i zastanawiam sie ile psów byscie na mnie powiesily gdybym nazwala wasze dyslektyczne dziecko glupim... A znam wielu dyslektykow, ktorzy sa inteligentnymi ludzmi i pokonczyli studia wyzsze. Ale tu, na kafe siedzą same polonistki!

Gość gość
Jeden błąd- ale karygodny. I jak już ktoś napisał- popełniłaś go dwa razy. Masz też ewidentny problem z interpunkcją i składnią. Chyba komus nie było po drodze do szkoły- i jeszcze ma czelność się obrażać. No tak, przecież tylko głupie idiotki się kształcą- normalne kobiety siedzą na zasiłku bo nie wierzę, że ktoś cię zatrudnił. I na ciebie idą nasze podatki...

Gość gość
Odpowiadajac na twoje pytanie autorko- mozesz sie kąpac, ale nie przesadzaj ze zbyt gorącą wodą, lepiej zeby byla ciepla

Witam, Gorąca kąpiel po zapłodnieniu może uszkodzić rozwijający się układ nerwowy dziecka. W pewnych przeprowadzonych badaniach stwierdzono, że zażywanie przez ciężarną gorących kąpieli podczas pierwszego trymestru potraja ryzyko uszkodzenia cewy nerwowej płodu. Dlatego myślę, że potrafi pani odmówić sobie gorącej kąpieli. Proszę kupić sobie termometr i pilnować, aby temperatura wody nie przekraczała 38.5- 39 stopni C. i ograniczyć czas trwania takiej kąpieli właśnie do tych 15 minut. Pozdrawiam

Gość gość
21:57 Chyba kiepska z ciebie nauczycielka skoro mylisz dysleksję z dysortografią. A o moje dzieci się nie martw, znają ortografię zapewne lepiej od ciebie.

Gość gość
A gdyby ktos wymyslil ze pisze sie kompiel tepaki :D tak was nauczyli i tak smiertelnie powaznie to traktujecie a prawda jest taka ze nie ma to najmniejszego znaczenia, zreszta jak zycie ludzkie

Gość gość
21.59 a kim ty jestes ze pouczasz aurorke? Kolejna niespelniona kura na kafe. Spojrz na swoj styl pisania. Ewidentnie naduzywasz myslnika.

Gość gość
22:01 Skoro poprawność językowa nie ma dla ciebie znaczenia to nie ma już dla ciebie nadziei. Można być niewykształconym, to żaden wstyd. Ale chlubić się własną ignorancją to ogromny wstyd.

Gość gość
To chyba ty nie wiesz czym sie rozni dysleksja od dysortografii. Dysleksja rozwojowa objawia sie m.in dysortografią. Nie pozdrawiam kogos, kto ocenia jakim jestem nauczycielem nie znajac mnie :-) trzeba miec sporo agresji w sobie by tak osądzać wszystkich dookola pani idealna

Gość gość
Pewnie.Baby chodzą na siłownię ćwiczyć A ty się wody boisz