Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia922

Dziecko dużo waży

Polecane posty

Gość gość
U nas jet tak, ale dopiero powoli rozszerzamy: Rano mleko, 220 ml W południe puree warzywne plus mleko Podwieczorek: gotowany owoc plus mleko Kolacja: rzadka kaszka Woda do woli. Ilość mleka zależna od tego co i ile dziecko je poza tym, jak to samo mleko to 180-210 ml, jak inne rzeczy dochodzą to odpowiednio mniej. Do picia sama woda, żadnych "soczków" - poza cukrem nie mają one praktycznie żadnych wartości odżywczych. Kaszka czy kleik (bez cukrów oczywiście) jak już to właśnie na kolację - dziecko wtedy dłużej się nasyci.

Gość gość
Niektóre dzieci strasznie dużo jedzą.

Gość gość
Moja jest o miesiac młodsza od Twojej i waży 6,8kg a przybiera średnio 400g miesięcznie , jest praktycznie tylko na piersi. Dopiero od tygodnia zaczęłam rozszerzać diete. I wydaje mi się, z e te 9kg to sporo ale wszystko pewnie się wyklaruje między 1 a 2 rokiem życia jak zacznie chodzić, potem biegać. Nie chcesz chyba odchudzać niemowlaka ;-)

Gość gość
Moj na samej piersi 11 kilo. Ma 6 miesiecy.

Gość gość
Mojej chudej sasiadki syn na piersi - 9,5kg 6 miesiecy, jej dzieci (wszystkie) takie byly i wyrosly na chudziaki. U mnie przeciwnie, jako maluchy z lekka niedowaga dzis raczej wieksze. Z dzieciecego tluszczu sie wyrasta!!!

Gość gość
Mam podobnego klocuszka, na piersi hodowanego, 6 mcy i tydzien ;) nie wiem ile dokładnie waży, miesiąc temu na szczepieniu - 8.600g i 72 cm. Z ubranek na 74 zaczyna mi już wyrastać. Pediatra nie tobi uwag - w każdym parametrze jest ponad siatką centylową, taka się urodziła. Dostaje dwa "posiłki" - rano płatki ryżowe albo jaglane z owocem. W praktyce to jest jedna łyżka stołowa ugotowany płatków i jedna kostka owoca (taka 2 cm, w takich porcjach mam zamrożone). Po południu jakiś przecier warzywny - na razie zna dynię, marchew, buraka, ziemniaka i soczewicę. Niedługo zacznę dodawać żółtko i może rybę. Do tego w ciągu dnia pierś dokładnie 4 razy, no i w nocy. Ja bym odpuściła soki.

Gość gość
Bez przesady, pulchny 3 latek może nie wyrosnąć z tłuszczyku ale półroczne niemowlę? Dzieci koleżanki były małymi pulpetami, naprawdę, tak grubych maluchów nie widziałam i co? Jeden ma już 7 lat, drugi 3 i wyglądają jak szczypiorki :-) autorko, kontroluj wagę małej, nie panikuj, zacznie chodzić to zobaczysz, że waga stanie, mój był niejadkiem, poszedł do przedszkola i w ciągu pół roku przybrał 5 kg!!! W ciągu następnych 3 lat że 3-4 kg i jest szczuplutki, bo wyrósł:-)