Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciezarowka2018

Chrzest

Polecane posty

Gość Ciezarowka2018

Witam zastanawiam się nad wybraniem chrzestnych. Kto powinien decydować o takim wyborze gdy rodzice nie żyją razem? Teoretycznie matka powinna decydować mój ex chce swojego szwagra poprosić, nie chce by ktoś z. Jego rodziny został chrzestnym ponieważ nie wiem czy wogle będzie dziecko miało w. Przyszłości kontakt z tamtą rodzina (siostra brat czy rodzice ex nie interesują się dzieckiem a jestem już w 8 Msc ciąży). Czy w takiej sytuacji powinnam sama o tym zadecydować? Ktoś miał taką sytuację?

Gość gość
Nie- trzeba iść na kompromis. To tak samo dziecko faceta jak i Twoje, tak samo ma prawo do decydowania.

Gość gość
Jeszcze nie urodziłas a juz myslicie o chrzcie?

Gość gość
A dlaczego sądzisz że twoje dziecko z twojego łajdactwa zostanie ochszczone ? Jak ksiądz ma jaja większe od tego co cie zbrzuchacił, to cie psami poszczuje!!

Gość Ciezarowka2018
Chodzi o to że nikt z tamtej rodziny nie interesuje się dzieckiem. Sam tatuś również. Dk tego rozstanie było wywołane przez jego zachowanie (podniósł na mnie rękę w 4 Msc ciazy). Od tamtej pory nie interesuje się dzieckiem. Czy to nie jest powód by jego pominąć w tak ważnej decyzji?

Gość gość
Jakim dzieckiem??? Ty nie tylko jesteś wyje/bana, ale i zdrowo poje/bana ;)

Gość Ciezarowka2018
Skoro jestem w ciąży to chyba wiadomo że noszę w brzuchu dziecko? Które za 4 tygodnie się urodzi. Jeszcze się nie urodziło ale już istnieje.

Gość gość
W takim wypadku matka powinna sama decydowac bo sama bedzie wychowywac dziecko. Zaloze sie ze ojciec da alimenty i bedzie je widzial 2x w miesiacu. Z tym ze sama organizujesz chrzest jako samotna matka ewentualnie zapraszasz ojca i tamtych dziadkow do kosciola

Gość gość
A jak niby mieliby się nim interesować? Powinni do niego zaglądać? A może wkładać mu pięniążki po 5 zł ;):)

Gość Ciezarowka2018
Może powinni kompletowania wyprawkę razem ze mną dla nowego członka rodziny? Zwyczajnie po ludzku się odezwać i zapytać jak się rozwija czy wszystko wporzadku? To chyba bardziej ludzkie zachowanie niż umycie rąk i czekanie bierne na rozwiązanie.

Gość gość
Jakiej rodziny? Chłopaczyna cie zbrzuchacił przez przypadek i już uważasz się za członka jego rodziny? A poza tym - skąd mają wiedzieć czyje to dziecko?

Gość Ciezarowka2018
Ja nie jestem ich rodzina ale dziecko już tak.. Przez przypadek to można na kaktus wejść. Raczej nie ma wątpliwości nikt ze to jego. Skoro mieszkaliśmy że sobą 3 lata.. Gość chyba masz coś nie tak z głową ja pytałam o chrzest a ty robisz ze mnie puszczalska kobietę nie znając mnie ani sytuacji.

Gość gość
Wiesz skoro facet to ex I niczym sie nie interesuje to po co Ty go w ogóle przy tym chrzcie uwzgledniasz? Podajesz swoich chrzestnych I tyle. Będzie ksiaze chciał to sie dowie kiedy chrzest i o kosciola przyjdzie. Po co cokolwiek z nim ustalasz, jak razem nie jesteście, bo tego noe roumiem. Jak znam życie to nawet się nie zjawi, a później będzie rozpowiadal jaki pokrzywdzony misio

Gość gość
Jakie dziecko? Jeszcze nie urodziłaś, a już roszczenia do wszystkich? A może ty małpke urodzisz i będziesz musiała kicać do dżungli ;) Swoją drogą - tupeciara z ciebie i nie dziwię się że gościu sp..lił. Mimo że cie walił 3 lata.

Gość Facet z podchala
Gość ty chyba masz problemy z czytanirm toż napisała że ja uderzył to wiadomo że ona go zostawiła. Poza tym to normalne że ciążę przyzwyczajony oboje rodziców a nie się zjawia tatuś jak dziecko się urodzi dopiero. Jesteś nie dojrzały małoletnich skoro takie brednie piszesz. Do ciężarówki bądź dzielna i uwierz nie każdy facet taki jest spotkasz jeszcze normalnego uczciwego mężczyznę. A o chrzcie sama decyduj skoro sama będziesz wychowywać sama podejmujesz decyzję.

Gość gość
A teraz, mimo zaawansowanej ciąży, to ona ciężko pracuje na to żeby reszta rodziny byłego wytrzaskała ją po pysku. Co pazernym i pyskatym babom nader często się zdarza.

Gość gość
Chyba będziecie musieli prawnie rozstrzygnąć, kto ma jakie prawa do dziecka. Jeśli ojcu nie ograniczą praw rodzicielskich, to (przynajmniej w teorii) jego zdanie jest równie ważne, co Twoje.