Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Juz zebrali milion zl dla rodziny mackiewicza

Polecane posty

Gość gość

W polsce zbiera szwagierka mackiewicza. Ze tatus juz nie wroci do dzieci. A przeciez on mieszkal w irlandi i dzieci przyjezdzsly tylko do niego na wakacje... W ogole dziwne parcie ma ta szwagierka, ciagle jakies wywiady itp. Druga zbiorke organizuje przyjaciolka francuzki.

Gość gość
Zebrali 1,5 mln zl .Też uważam że to przesada bo nie dość że i tak zalegal z alimentami więc finansowo nie wiadomo jakiego źródła utrzymania nie utraciły, to jeszcze mieszkał w Irlandii więc takiego kontaktu z nim dzieci nie mialy. Poza tym pojechał tam na własne życzenie wiedząc że może zginąć jednak wybrał to zamiast normalnego życia. Oczywiście współczuję dzieciom stratę ojca ale uważam że są bardziej potrzebujące osoby czyli chore dzieci których nie stać na drogie leczenie za granicą ktore może uratować im zycie. A dzieci Mackiewicza dostały by rentę i by starczylo. Z 1,5 mln to ludzi poniosło.

Gość gość
Mojej cioci maz w wieku 30lat zginal tragicznie w wypadku, osierocil trojke malych dzieci i nikt nic nie dal nawet renty dzieciom nie chcieli przyznac a tu 1,5 miliona szok

Gość gość
ale serio was to tak strasznie boli , przecierz wy nie wplacilyscie ani grosza, wiec ? zyje na tym swiecie juz 42 lata i przywyklam ze swiat nie jest czarno bialy , ze na mnie nikt by nie zbieral , ani na moje dzieci jak by zachorowaly , ale tez nigdy nie zazdroszcze , nie rozkminiam serio wyluzujcie a lapiej bedzie sie wam zylo , lzej na duchu bez zawisci

Gość gość
Ja jeszcze rozumiem zbiorke dla rodziny tego kierowcy tira co zginal ale uratowal kilkunastu ludzi przed zamachem w Niemczech czy gdzie tam to bylo, też zebrali ładna sumkę dla nich, ale nie w takim przypadku gdzie koleś sam na własne życie pcha się w ręce smierci. Była żona pewnie już przebiera nogami na widok rosnącej kwoty.

Gość gość
Nie zazdroszczę ale też nie rozumiem.....ale to sprawa tych którzy wpłacając.

Gość gość
Tez nie pojmuje kto wpłaca te pieniądze. Głupota ludzka mnie przeraża.

Gość gość
To, że ktoś rozumuje inaczej niż ty, myśli inaczej niż ty, nie znaczy, że jest głupi. Popatrz na sumę jaka została zebrana. Więc to nie jest jedną czy dwie osoby, które podzielają inne zdanie niż twoje. Może akurat oni mają rację, a nie ty i tobie podobni.

Gość gość
Po cholerę narazal życie co innego gdyby zmarł na nieuleczalna chorobę. Wiadomo, ze jesli uprawia sie ryzykowny sport czy jedzie na wojnę to można zginąć.

Gość gość
Przechodzac na pasach tez mozesz zginac

Gość gość
Idac takim tokiem myślenia mogę sie położyć spać i nie wstac. Mowie tutaj o świadomym ryzyku, którego prawdopodobieństwo jest wysokie

Gość gość
Większość ludzi to idioci jak widać. Wplacaja kupe kasy na narkomana, który dobrowolnie poszedł ryzykować życie, podczas gdy pełno ludzi w potrzebie ciężko chorych,ktorzy szanują życie, nigdy nie cpali i zyli zdrowo, ciężko zachorowali i nie maja kasy na leczenie, nikt im nie pomoże. A temu wplacaja miliony. Ludzie to naprawdę idioci

Gość gość
07.40 Ale cię zazdrość zżera. Współczuję i żal mi ciebie.

Gość gość
Większość ludzi to idioci jak widać. Racja, ludzie to owce, ida za stadem. Teraz sprawa Mackiewicza jest trendy wiec wplacaja, za pare zl poczuja sie jak zbawcy swiata. Jak bylo modne ice buckett challange to tez robili. Tydzien temu pies z kulawa noga nie wiedzial kto to Urubko, nie mowiac juz o Mackiewiczu czy Rebol a teraz nagle sami znawcy gor i na kafe oceniaja szanse wyprawy ratunkowej.

Gość gość
Masz dwa wyjscia Nie byc idiota i nie wplacac ani grosza , eventualnie znalezc jakiegos chorego i mu wplacic Zrobic cos co wywola szum medialny wokol ciebie i sprawic ze idioci beda wplacac tobie

Gość gość
07:50 popieram w całości. Za max. pół roku nikt nie będzie pamiętał o Mackiewiczu i innych Urubkach, czy Bieleckich.

Gość gość
Za max. pół roku nikt nie będzie pamiętał o Mackiewiczu i innych Urubkach, czy Bieleckich. xxx Chyba że znowu coś się stanie. Wiem, że to nie moje pieniądze i każdy może wpłacać na co chce, nawet na Rydzyka, ale jakoś zawsze bardziej logiczne wydaje mi się wpłacanie na chorych, którym nasze pieniądze mogą uratować życie. I,nie, nie zazdroszczę, bo wiele z was tylko w ten sposób potrafi sobie wytłumaczyć niektóre sprawy.

Gość gość
I bardzo dobrze że zbierają, sama wpłaciłam. A was to mi szkoda zawiste baby. Nie wasze pieniądze to uj was to obchodzi. Pewnie same też byście chciały zazdrosne france.

Gość gość
I co was to obchodzi.niech zbierają nie chcecie nie dawajcie ale dajcie już im spokoj macie aż tak nudne życie ze zajmujecie się innymi ??

Gość gość
Na dodatek udają matki polki a jad aż się wylewa z nich. Tego pewnie uczycie swoje dzieci. Co z tego że był narkomanem?? To znaczy że już nie zasługuje na szacunek? Tym bardziej że potrafił wyjść z tego nałogu. Góry są wszystkim dla takich ludzi ale wy tego tymi swoimi mozdzkami nie ogarniecie zawiste zmije.

Gość gość
Najlepsze argument że lepiej wpłacać na chorych. A wpłacasz cwaniaro czy tylko mielic ozorem potrafisz bo wyobraź sobie że pomimo tego że wsparłm ta akcje to regularnie pomagam małemu choremu chłopcu i schroniskom. Nie zaglądaj ludziom do portfeli sami lepiej wiedzą co robić że SWOIMI pieniedzmi

Gość Krucyfiks
A te pieniadze nie byly przypadkiem zbierane na pomoc w zorganizowaniu akcji ratunkowej dla Tomka i Elizabeth ? Byl problem z oplaceniem pakistanskiego helikoptera i ewentualnie pozniejszej pomocy doraznej ( transport, szpital, powrot do Polski itd). Skoro jest juz koniec akcji to chyba zbiorka powinna zostac zakonczona. Bardzo przezylam ta sprawe, ale wydaje mi sie, ze rodzina Tomka zalapala bakcyl "celebrycki" i usilnie stara sie zaistniec w mediach i " na fali" pociagnac pieniadze od ludzi. Szczegolnie ta szwagierka.

Gość gość
Na akcje to była inna zbiórka.

Gość gość
A ja tej sprawy nie przeżyłam. Nigdy nie rozumiałam tego fenomenu himalaistów - i nie zrozumiem. I pieniędzy tez nie wpłaciłam i nie wplacilabym. Ludzie sa głupi -troche prania mozgu i 1,5 mln zebrane ;)

Gość gość
A ja po tej akcji zainteresowała się tematem i wydaje mi się bardzo interesujący. Zazdroszczę himalaistom.

Gość gość
A nie uwazacie ze ta szwagierka mackiewicza ma jakies dziwne parcie? Zona i jej siostra szybko pogodzily sie ze smiercia i zaczely kuc zelazo poki gorace i zbierac kase poki temat jest na topie. Za tydzien lub dwa jak temat przycichnie tyle kasy by nie zebraly. Tylko ojciec wierzy ze syn zyje.. ale dla rodzica nadzieja umiera ostatnia..

Gość gość
No i dobrze że teraz zbierają kasę, po co mają czekać. Z resztą pewnie ktoś im podpowiedzial żeby to robiły.

Gość gość
I bardzo dobrze że zbierają, sama wpłaciłam. A was to mi szkoda zawiste baby. Nie wasze pieniądze to uj was to obchodzi. Pewnie same też byście chciały zazdrosne france. nie sadz innych po sobie. po prostu mnie zastanawia dlaczego uznalas ze zdrowe, majace matke dzieci Mackiewicza bardziej zasluguja na wparcie niz np chory na raka 3 latek, ktory bez tych pieniedzy na pewno umrze? wszystkim potrzebujacym nie dasz, chocbys byla Rockefellerem, zabraknie ci kasy, wiec dlaczego podjelas taka decyzje? Bo o trzylatku nie trabia codziennie w mediach?

Gość gość
To, że zbiera Francuzka to dla mnie zrozumiałe. Tak naprawdę to rodzina Tomka walczyła o zorganizowanie transportu, to Polacy ich ratowali i nasze MSZ opłaciłoby wszystko gdyby nie inna zbiórka na helikopter. To, że zbiera szwagierka no ok, ale dla mnie to trochę dziwne, że sam członek rodziny organizuje zbiórkę, poza tym ona od razu dała kwotę 500 tys. to dużo pieniędzy, on by ich nigdy nie zarobił. Z tego, co zrozumiałam to on nie pracował i właśnie się utrzymywał z takich zbiórek. Ciekawe jak się podzielą z byłą żona. Chyba, że z tej zbiórki spora część pójdzie np. wiosną na zorganizowanie ekipy, która sprowadzi ciało Tomka do Polski. Chociaż w opisie zbiórki jest wyraźnie napisane, że to dla 3 dzieci.