Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka jest waszym zdaniem idealna waga dla dziewczyny o wzroscie 158?

Polecane posty

Gość gość

Teraz waże 54 i czuje sie gruba pechowiec.gif Ile powinnam schudnac zeby bylo idealnie? Mam 26 lat

Gość gość
Hej Nie ma czegos takiego jak idealna waga;] To wszystko zależy od tego jak się czujesz w swoim ciele i co się składa na Twoja wagę (tłuszcz, mięśnie). Np dziewczyna która wazy 54 kg z mięśni będzie o niebo lepiej wyglądać niż ta która ma 49 kg bez mięśni (przy tym samym wzroście). Zapraszam po więcej na bloga https://www.fitczaja.pl/blog gdzie to zostało bardziej opisane. Tam już jest pierwszy bardzo ważny artykuł na temat właśnie trzech pojęć, które na pierwszy rzut oka są takie same, ale NIE MOŻEMY między nimi postawić znaku równości czyli: • zdrowe jedzenie • utrata wagi • utrata tkanki tłuszczowej. Pozdrawiam ;]

Gość gość
to zależy jak wyglądasz, ale dla mnie to 56-58:)

Gość gość
Podobny wzrost, w Twoim wieku ważyłam ok 50 i większość uważała mnie za szczupłą osobę ale to było przed moda na anorektyczki;) Jak przytyłam do 56 to źle się czułam, bo kozaki mi się nie z trudem dopinały a buzie tez miałam lekko zaokrąglona. Niektórzy uważali, ze wreszcie wyglądam normalnie i zdrowo. Dla mnie optymalne było 52 i taka wagę starałam się utrzymać, ale to zależy od budowy i jak to się rozkłada. Jak równomiernie to fajnie i kobieco. dodam, ze nie byłam jakoś nadmiernie aktywna i wysportowana. Ale myślę, ze należy bardziej skoncentrować się na rzeźbieniu sylwetki i nie ważyć się tylko mierzyć.

Gość gość
Dodam jeszcze, ze przy wadze 52 rozmiar 36 leżał na mnie idealnie, spadek, szczególnie poniżej 50 wiązał się ze zmianą garderoby. A dla mnie rozmiar 34 i niższy jest dobry dla nastolatki a nie dla młodej kobiety. I tak samo odbierało to 90 % znanych mi mężczyzn.

Gość Carycka
Teoretycznie masz prawidlowo wage, ale zgaduje że nie masz szczuplej figury. Masz wiecej tkanki tluszczowej w stosunku do miesni, dlatego nie wygladasz szczuplo.

Gość gość
Carycka -niestety zgadałaś :O Mam mało mięśni ,wiec planuje zaczac cwiczyc, ale poza tym musze schudnac... Grubo moze tez nie wygladam, ale kiedys bylam szczuplutka dziewczyna, a teraz juz widze, ze buzia mi sie zrobila bardziej puculowata- wolałam jak była szczuplejsza, ładniej wyglądały kości policzkowe, no i biodra i uda tez przytyły. Jedyny plus jest taki, ze urosly mi cycki, a jak schudna to pewnie zmaleja znow o rozmiar, ale cos za cos :P