Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Optymalna ilość ubrań dla 3 latki

Polecane posty

Gość gość

Obiecałam bliskiej rodzinie pomoc w skompletowaniu ubranek dla ich 3 letniej córeczki na wiosnę i lato. Ile i czego potrzebuje taka mała dziewczynka? Ubranka mają służyć także do przedszkola, czy mają to być legginsy czy rajstopki i spódniczki a może tuniczki lub spodnie dresowe?

Gość gość
NIKT nie ma 3 latki w domu. Szkoda ale pewnie wszyscy mają teściową. Może by tak jej zapytać?

Gość gość
niestety 3latka już ma gusta. Moja nie znosiła sukienek, a teraz (4 lata) biegałaby tylko w nich.

Gość gość
Do przedszkola to najlepsze getry, bawełniane bluzki, tuniki, beż żadnych falbanek, zbędnych cekinów czy innych odstających ozdób. Takie dziecko często się jednak brudzi i potrzebuje trochę ubrań na zmianę.

Gość gość
Ilość ubranek to sprawa indywidualna. Ale powiedzmy 7 kompletów na ciepło i na zimno może wystarczyć na początek. Powinny być ubrania z każdej wymienionej grupy: swetry, bluzeczki, getry, spodnie, spódnice i sukienki. Do tego płaszczyk, buty, czapki, coś na szyję.

Gość gość
tia... dać mojej córce proste ubranie bez cekinów, falbanek czy ozdóbek....

Gość gość
Kluczowe słowo optymalnie :-) moja córka ma dużo za dużo ubrań. Najważniejsze żeby ubranka były wygodne, żeby mogła też sama się ubrać i rozebrać albo z mała pomocą. U nas w sezonie rajstopek czesto córka nosi rajstopki i sukienkę, rzadziej leginsy i bluzeczke. Kiedy robi się cieplej i dużo jest na podwórku lepiej sprawdzają się leginsy i dresy, moja lubi też jeansy, ale takie na gumce albo inne spodnie na gumce. Na górę bluzeczka z krótkim i bluza. Przydatne są cienkie kurtki, kamizelka ortalionowa na wierzch. Dużym wyzwaniem są buty, bo zawsze trzeba i sportowe i pantofelki, a noga rośnie szybko.

Gość gość
Moim zdaniem na wiosnę / lato potrzeba : Skarpetki ,majteczki , rajstopki grube ( najlepiej w neutralnym kolorze pasujace do spodniczek ) , spódniczki , legginsy , bluzki długi rękaw, bluzki krótki rękaw , koszulki na ramiączka z 2 szt , na wiosnę to jakaś kurtka ,apaszka , cieńsza czapka, bluza rozpinana , jakieś buty np adidasy , na lato dodatkowo sukienki , czapka z daszkiem , sandałki , rozpinany sweter- będzie i na sukienkę w chłodniejsze dni i na tshirt do przedszkola. zależy jako masz budżet bo ubrać dziecko od stop do głów to jest masa pieniędzy.

Gość gość
Optymalnie :o i ktos zrozumial o co chodzi . Szok! Takie wielkie slowo, takich nikt tu nie uzywa. Mysle ze skoro to ma byc pomoc z dobroci serca to z 5 kompletow. 3-4x spodnie ( leginsy) 4x bluzeczka ( dl rekaw) 4x bluzeczka ( kr rekaw) 2x spodniczka 2x rajtki 5x majtki 5x skarpetki 2x grubsza bluza ( wzglednie dres) 3x krotkie spodenki, 3x koszulka na ramiaczkach 2x sukienka letnia Czapka Chusta ( posluzy jako okrycie glowy , albo apaszka) kurtka adidasy tenisowki

Gość gość
Dziękuję za konkrety. Już wiem czego mniej więcej szukać. Kurteczka jedna czy potrzeba dwie na zmianę?

Gość gość
Przyda się kurteczka typu wiatrówka, najlepiej jakaś praktyczna, i np. polar, najlepiej rozpinany albo cieplejsza bluza.

Gość gość
Pytam , bo sama nie mam dzieci. Młoda chwilowo jest tylko z tatą a tata fajny chłop ale o ubieraniu dziecka ma średnie pojęcie. Generalnie wszystko mu jedno co byleby gole nie było a że za małe no cóż. .. tak ubrał dziecko na dzień babci, że ta mało co zawału nie dostała. Ale ma inne problemy na głowie.

Gość gość
Jakieś bardziej odswietne ubranko, np sukienka i sweterek, zawsze się przyda. Jak tata mało ogarnięty, to najlepiej kupić np. wszystkie spodenki/legginsy /spódniczki/rajstopki gładkie, jednokolorowe, a tylko górę z aplikacjami albo wzorzystą, wtedy jest mniejsze ryzyko wpadki przy konpletowaniu stroju.

Gość gość
Możesz przejrzeć szafę Młodej? Zobaczysz, czy bardziej woli dziewczęce spódniczki, falbaneczki, czy raczej wygodne getry i bluzy. Ja jako dziecko uwielbiałam dresy i tylko w dresach chodziłam, każda sukienka i falbanka to była dla mnie skarnie boskie :D Za to moja córka, to tylko falbaneczki i to różowe! Najlepiej zobacz w co do tej pory Mała była ubierana i kup podobne, tylko większy rozmiar :)

Gość gość
Młoda lubi bajkę o Maszy i świnkę Peppę. Zazwyczaj ma na sobie legginsy i bluzkę. Nie sądziłam, że jej preferencje też są ważne. Ale teraz zwrócę na to uwagę. A teraz pytanie kto to jest Elzą i księżniczka Zosia?