Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Objawy poronienia DORADŹCIE

Polecane posty

Gość gość

Witam. Otóż rzecz ma się tak. Jestem w ciąży, wg miesiączki 9tydzien. Pobolewal mnie brzuch momentami jak na okres, czasem chwilami bolało mnie w krzyżu. W czwartek wieczorem wystąpiły upławy lekko zaróżowione, jednorazowo. W niedzielę rano lekkie plamienie na różowo, również jednorazowo. Pojechałam w tym samym dniu wieczorem do swojego lekarza na oddział akurat był na dyżurze. Zbadał mnie, zrobił usg- serce biło. Chciał mnie zatrzyma w szpitalu, ale w domu drugie chore dziecko z temperatura więc puścił mnie do domu. Powiedział, że jest zagrożenie poronieniem, kazał brać duphaston i no spe gdyby bolał brzuch. Nospa zapisana 3x1 ale powiedział że gdyby bolało to brać. Duphaston 2x1. Od tamtej pory nie pojawiło się nic ani upławy ani plamienie, staram się leżeć w domu ile fabryka da. Nie sprzątam praktycznie wcale( ciężko przy dziecky) maz robi to po pracy. Wstaje tylko zrobić jedzenie, umyć się, wziąć leki, no tyle co muszę. Ale do brzegu. Czy w przypadku poronienia zawsze występuje krwawienie ? Bo pobolewa mnie krzyż momentami, coś mnie czasem ciągnie w pachwinach, jajniki zakłują. Wizytę mam.akurst 5go lutego, ale jak na szpilkach czekam. A jak naczytałam się w tym Internecie że bóle krzyża i plamienie zwiastują poronienie to aż mam ciarki.

Gość gość
Ciężko powiedzieć niby zawsze występuje krwawienie. Ale jeśli było słychać bicie serca to bądź dobrej mysli

Gość gość
A w pierwszej ciąży miałaś coś takiego ?

Gość gość
Niestety nie zawsze jest krwawienie. Jest coś takiego jak poronienie zatrzymane. Oczywiście nie życzę.

Gość gość
A nawet jeśli. Czy jakiś silny ból występuje przy takim poronieniu? Czy może być całkowicie bezobjawowe?

Gość gość
Ja poroniłam w ok 8t dwa razy. Zawsze był przy tym mega ból jak na okres ale dużo mocniejszy, także kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i bardzo obfite krwawienie.

Gość gość
Sa rożne poronienia, ale najczęstszym objawem jest bardzo mocny bol i krwotok (czyli krwawienie większe niz okres); a krwawienie niekończenie oznacza poronienie. Taki bol jak na okres to raczej objaw rozciągania.

Gość gość
Tak może być bezobjawowo. Koleżance zarodek obumarł w 8/9 tc a krwawienie było w 12.

Gość gość
A powiedzcie mi, czy w przypadku gdy zarodek obumiera, to wszystkie objawy ciążowe ustają ? Czy np dalej może po olewac brzuch,.jajniki, w krzyżu?

Gość gość
Ja miałam podobnie jak ty na początku, też jeszcze serduszko biło, jednak szybko mi się rozkrecilo krwawienie. Czułam pobolewanie głównie w krzyżu, wrócił mi apetyt, przestały boleć piersi. Trzymam kciuki żeby u ciebie skończyło się to dobrze. To że plamienie ustalo to dobry objaw.