Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie facet powinien się oświadczyć?

Polecane posty

Gość gość

Zakładając ze oboje maja po 33 lata. My znamy się 21 miesięcy i partner wspomina od półtora roku o ślubie i dziecku. Ale na wspominaniu się kończy. Nie traktuje mnie poważnie? Nie chce na niego naciskać. Jednak zastanawiam się czy nie powinnam go rzucić jak się do jesieni nie oświadczy. W końcu sam zaczął gadane o tym.

Gość gość
Mowi to co chcesz uslyszec zebys nogi rozkladala!

Gość gość
Po 25 latach.

Gość gość
Ale ja na początku związku wcale nie chciałam tego słyszeć :)

Gość gość
To tak indywidualna kwestia, że nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi.. Są pary, które biorą ze sobą ślub po kilku miesiącach znajomości i są razem już do końca, a są i takie co po wielu latach związku rozwodzą się zaraz po ślubie Wszystko zależy od charakteru ludzi i jakości związku, nie ma odpowiedzi na to, kiedy facet powinien się oświadczyć.

Gość gość
Facet nie powinien tyle gadać tylko działać. Może on nie jest pewny Twojego stanowiska i się waha. Porozmawiajcie o tym na poważnie.

Gość gość
Hmmm, nie zamierzam naciskać :)

Gość gość
Mój tez wspomina, ale jakos mu sie chyba nie spieszy. On ma 30 lat, ja 27. W tym roku obchodzimy 3 rocznice zwiazku.

Gość gość
Wtedy jak będzie gotowy na ślub.

Gość gość
3 lat nie będę czekała. Autorka.

Gość gość
Wiesz...moze to zalezy od sytuacji. My jeszcze nie mieszkamy razem, a ja nie mam stałej pracy. A jak jest u Was?

Gość gość
Porozmawiaj z nim ale na spokojnie. Powiedz co Ty o tym myślisz i co Ty bys chciala. Nie ma czegoś takiego jak wspólny standard do ozenku bo każda para to osobny przypadek. U mnie były zaręczyny po prawie 6 latach, wtedy byłam na to gotowa. Są osoby które mają krótszy lub znacznie dłuższy czas związku. Musisz mu powiedzieć o swoich oczekiwaniach bo możecie się znacznie w nich rozmijac.

Gość gość
Mój ( już ) mąż oświadczył się po 11 miesiącach. Nie podejmowałam tematu ślubu. Nigdy mi na Tym specjalnie nie zależało. Mamy po 30 lat. U moich przyjaciół zaręczyny po 7 latach. Także nie ma reguły :)