Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkawariatka33

dziecko 7 miesięcy

Polecane posty

Gość matkawariatka33

mój synek skończył 7 miesięcy a nie siedzi posadzony nawet kilku sekund nie pełza, tylko kreci sie jak zegarek nie ma ząbka, niechętnie je papki nie ma włosów Wiadomo każde dziecko ma swoje tepo w rozwoju ale jedynie to siedzenie mnie martwi :/ a co potrafią wasze 7 miesięczniaki? :)

Gość gość
To mozesz jeszcze poczekac moja corka usiadła jak miala 10 i pół miesiaca. Wylzuj. Nie denerwuj sie, na wszystko przyjdzie czas.

Gość gość
Każde dziecko inaczej. Moja córka ma 8 miesięcy, siedzi stabilnie tylko jak się jej pomoże, sama usiąść nie umie, ząbka też nie umie. Jedyne do to do raczkowania się zabiera i całkiem jek wychodzi. :)

Gość gość
Mój syn w wieku 7 m też tak miał. Najpierw pelzal ( ok 8 miesiąc ), wstał - ok 9 miesiąc,usiadł jak miał ok 10 miesięcy, potem zaczął chodzić przy meblach a w wieku 11 m raczkowac. Z tym ze mój miał obniżone napięcie i jest rehabilitowany. Był trochę wiotki w górnej części ciała . To że dziecko nie siedzi w wieku 7 miesięcy to normalne. Ale jak chcesz być spokojna i masz taką możliwość to wybierz się do fizjoterapeuty lub neurologa z tym że oni na pewno się do czegoś przyczepia;) ja byłam u fizjo ale dlatego że miałam znajomą panią a poza tym przez to że synek miał ONM to miał przez to inne dolegliwości .

Gość gość
Samo siada z pozycji do raczkowania Siedzi stabilnie samo Raczkuje Próbuje stawać w łóżeczku Ząbka jeszcze nie ma Włosy rosną :)

Gość gość
Moja starsza córka w tym wieku była taka sama, jak Twój syn. Tyle, że miała zęby. Siadać zaczęła mając 9 miesięcy. Co ciekawe, najpierw nauczyła się siadać, dopiero potem siedzieć. Początkowo siadała, ale się przewracała, bo nie umiała utrzymać pozycji siedzącej. Moja młodsza córka w wieku 7 miesięcy umiała siadać, raczkować i chodzić przy meblach. Za to nie miała ani jednego zęba.

Gość gość
Moj usiadl majac 9mcy. 2 tyg pozniej zaczal wstawac i raczkowac. Dzis skonczyl 11 mcy i niesmialo i niezdarnie idzie trymajac sie kanapy. Z jedzeniem problemu nie bylo. Ale ma krotkie blond wlosy i z daleka i na zdjeciach wyglada jak lysolek. Zabek wyszedl na 6.5mca. Teraz wybija sie. dwojka na dole i bedzie mial lacznie 8 zebow. Co do sadzania to w wieku Twojego sadzalam go sobie na kolanach na krotko. Zreszta on ogolnie lubil byc noszony w pionowej pozycji. Z kolei jegplo starsza siostra tez usiadla na 9 mcy, ale raczkowala majac 11, wstala w lozeczku i od razu chodzila w nim majac 13. Z jedzeniem nie bylo problemu. Pierwszy zabek jej wyszedl w wieku 8mcy. Ona akurat nie lubila lezec na brzuszku, nie pelzala i nie lubila sie przekrecac i kulac, co jej braciszek lubil i robil.

Gość gość
No i corcia miala dluzsze wlosy ktore sie krecily. A synek taki ala lysol wyglada fajnie.