Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ćwiczenia po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję porady, przykładów, opinii. Otóż słuchajcie. Całą ciążę czułam się cudownie, generalnie lepiej niż przed. Nie przytyłam dużo, bo tylko 10kg, większość zeszło z porodem. Trafiło mi się cudowne dziecko, przy którym wysypiam się i wypoczywam bardziej niż w końcówce ciąży. Chciałabym zacząć ćwiczyć, ale ciekawa jestem opinii innych mam. Mój lekarz jak na razie jest na urlopie, więc nie ma opcji, żebym się z nim skonsultowała, tym bardziej, że wizyta dopiero za miesiąc. Jestem dwa tygodnie po porodzie naturalnym, bez komplikacji, z nacięciem. Wszystko juz zagojone, blizna tylko "twarda"- normalne dla świeżej blizny. Czy uważacie, że mogę bezpiecznie zacząć wdrażać jakieś ćwiczenia na brzuch i nogi? Jeśli tak to jakie będą dobre na wstęp, żeby się nie przeciążyć? Mam tyle energii, że nie wiem co z nią zrobić ;) Sprzątam, piorę, gotuję, robię zakupy, bawię się ze starszakiem i z psem, relaksuję się przy kawce i muzyce, ale i tak zostaje mi wolny czas i to ciągłe uczucie, że usiedzieć się nie da ;)

Gość gość
zalezy czy to porod czy aborcja

Gość gość
Uspokój się wariacie jeszcze pixxa nie wróciła do siebie a Ty chcesz krwotoku się nawabic.Leżysz to lez.

Gość gość
Autorko daj organizmowi trochę czasu, nie bez powodu każą w połogu jeszcze uważac. Jeszcze miesiąc sobie daj, a teraz jeśli potrzebujesz dużo ruchu to polecam spacery z dziećmi ☺️

Gość gość
Autorko, mozesz, gimnastyka w połogu mozna zacząć juz w drugi dzien po porodzie. Ale to lekkie ćwiczenia tylko,

Gość gość
ja po dwóch tygodniach wrocilam na treningi siłowe, ale to ja ;)

Gość gość
Po pierwsze nie leżę. Nie mam naniek ani sprzątaczek. Wszystko mi się zagoiło, krwawienie niemal ustało (karmię piersią). Czy jeśli nie czuję już dolegliwości poporodowych, jestem wypoczęta i pełna sił to serio nie mogę ćwiczyć tylko czekać z zegarkiem w ręku te 6 tygodni? I tak dla jasności. Nie tyle chodzi mi o schudnięcie, bo z tym się nie spieszy i tak jaram się jak Rzym za Nerona, że mogę sama założyć skarpetki, lol. Raczej chciałabym się rozruszać, w zdrowy sposób spożytkować energię. Czym różni się kilka ćwiczeń od biegania z psem czy wygłupów ze starszym dzieckiem albo z przyniesieniem zakupów?

Gość gość
boze, chcesz to cwicz. kto ci broni jak sie dobrze czujesz.

Gość gość
ja wiem jedno,że po porodzie nie da się wszystkiego usunąć na przykład rozstępów... wiec ja swoje usuwałam w klinice https://mediartclinic.pl/ Schudłam po porodzie od razu, ale jeśli chodzi o rozstępy, to musiałam sobie je usuwać laserowo

Gość gość
Miesiąc po porodzie ćwiczyłam już intensywnie. Lekarz nie widział przeciwwskazań