Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agr1

Które imię ?

Polecane posty

Gość Agr1

Cześć , które imię majbardziej wam się podoba dla chłopca ? Adam , Aleksander , Jakub czy Nikodem ? Bardzo proszę o opinie ponieważ mamy z mężem dylemat

Gość gość
Adaś :)

Gość gość
Jakub :) mam syna Kubusia :)

Gość gość
Jakub ostatnio zrobił się zbyt pospolity. Aleksander jak dla mnie

Gość gość
z tych to Kuba, reszta mi sie nie podoba

Gość gość
Olek mowic do chlopca, powariowaliscie? Nikodem to wiocha i kicz, Adam gejowskie. Jakub ok

Gość gość
Aleksander jak Aleksander Wielki. Adam i Jakub bardzo źle mi się kojarzą za to Nikodem jakoś tak... Nie powiem, że udziwnione, że prostackie bo nie jest ale coś z nim jest nie tak.

Gość gość
eeeeeeedek

Gość gość
no Nikodem dla chlopca to tak jak Andzelika dla dziewczynki, i nad czym tu dywagowac?

Gość Agr1
Chyba ze macie jakieś inne pomysły ? Napiszcie co Wam się podoba , może akurat cos nam innego spasuje

Gość gość
Adam ładne i niby międzynarodowe, ale mi chyba do końca życia będzie się kojarzył z Adasiem Miauczyńskim i moim kolegą z podstawówki, Adasiem, taką płaksiwą sierotką... Po co pytasz na forum? Każdy ma jakieś osobiste skojarzenia. Wybierz to które pasuje do nazwiska i którego zdrobnienie ci się podoba, bo babcie, ciocie i panie w przedszkolu i tak będą zdrabniać jak się da.

Gość gość
Jakub

Gość gość
Aleksander :) Kubusiow jest teraz mnóstwo w klasie będzie miał z 4 Adam imię ponadczasowe ładne Nikodem mi się nie podoba ale to kwestia gustu :)

Gość gość
Adam, ładne imię dla dziecka jak i w przyszłości dla dorosłego. Teraz pełno Kubusiow i Olkow etc. Adaś to adaś :-)

Gość gość
A z innych może Dominik, Paweł, Piotr?

Gość gość
gość dziś Olek mowic do chlopca, powariowaliscie? x Można także mówić: Alek, Aleks, Olo. Poza tym, co ci nie pasuje? Normalne męskie zdrobnienie. Do zdecydowanej większości facetów mówisz zdrobnieniem kończącym się na :"ek".

Gość gość
Adaś!:)

Gość gość
dałabym sobie spokój z Jakubem, od wielu lat jest ich tyle, że ciężko tego słuchać.. pozostałe też z czołówki ale wybierałabym pomiędzy Adamem czyli klasyką a Nikodemem ( lubię skrót Niko), Olek to moim zdaniem mało męskie zdrobnienie co do liczby nadan w zeszłym roku: 2. Jakub 9099 7. Aleksander 6815 11. Adam 5297 19. Nikodem 3437

Gość gość
Inne propozycje: Igor Leon Dawid Hubert Bruno Krystian Olaf Błażej Eryk Florian Rafał Tobiasz Milan Witold Piotr Miłosz

Gość gość
Nigdy nie podobało mi się imię Jakub, Kuba, dziwne brzmienie, a pełne imię kojarzy mi sięz kubkami, zaś zdrobnienie w najlepszym przypadku z tubą, a najszybsza myśl to ku/pa. Kwestia gustu. Mo mnie to imię odrzuca, ma okropny wydźwięk. Adam, Adaś, niestety to imię "popsuło" mi dwóch facetów. Takie ameby niedojrzałe, jeden totalna melepeta, i właśnie inaczej o nim nie powiedzą (jego rodzina) jak "Adaś", a chłop po 40stce, gruby, łysy, bez zębów w tureckim sweterku, bojący się własnego cienia. Drugi zaś, młody przed 30stką, ale taki sepleniący, a jak mi się przedstawiał to wyciągnął rękę i rzucił słodko-pierdząco "Adaś", i to nie były żarty. Nikodem, conajwyżej z filmowym Dyzmą mi się kojarzy-więc raczej z mężczyzną cwanym, dojrzałym ale lovelasikiem :)' taki którego da się lubić :). Aleksander, Aleks, Olek, Olo - ładnie, raz poważnie, raz luzacko, imię z ładnym wydźwiękiem, takie ponadczasowe, bo czy to starszy pan Aleksander czy mały kilkuletni Aleks, to nie czuć jakoś tej różnicy jak w przypadku Władysława i Kewina.

Gość gość
Ja miałam wujka Adama. Straszny zboczeniec. Wojewódzki za to popsuł imię kuba. Nikodem to jak Nikola czyli tylko zakompleksione społeczeństwo z nizin społecznych daje takie imię. A Aleks jako zdrobnienie jest całkiem ładne. Olek też mi się nie podoba ale sam Aleksander jak najbardziej. Chociaż ja bym chyba wołała Alek (choć to już chyba inne imię). Ale ładne. A swojego ulubionego Ci nie podam. Im mniej się w nim zakocha, tym lepiej :)

Gość gość
gość dziś Może akurat tobie nikodem kojarzy się tak negatywnie, mmie do tych wszystkich imiom typu nikola, dzesika, wanessa, kewin, brajan, alan, bardziej pasuje nikolas niz nikodem. Nikodem to dla mnie raczej z tych powaznych typu aleksander, adam, mateusz, edward, ryszard, antoni, wladyslaw, wlodzimierz. Nikodem to stare imie, a nie noworyszowe celebryckie.

Gość Agr1
A może Aleks zdrobnienie od Aleksander ?

Gość gość
Ernest może

Gość gość
Przecież Aleks to zdrobnienie od Aleksandra tak samo jak i Alek Olek Olo.. istnieje jeszcze imię Aleksy ewentualnie lub Olaf.. niektórzy nadają formę Alex ale to nie jest polska forma, po polsku to Aleksy lub Aleksander

Gość gość
gość dziś A swojego ulubionego Ci nie podam. Im mniej się w nim zakocha, tym lepiej usmiech.gif x x Pewnie brzydkie i nikomu innemu sie nie spodoba ... powiedz jakie :)