Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

origamiEWA

Imie dla chlopca mieszkajacego we Francji

Polecane posty

Czesc Dziewczyny, Jestem polka, maz francuzem...szukamy imienia dla naszego chlopczyka. Co myslicie o imieniu "Bazile" (czyta sie Bazil) Jest to stare imie ale dosc zadkie, i bardzo nam sie podoba, ale zastanawiam sie jak bedzie odbierane w Polsce? Druga mozliwosc to imie "Milo", ale maz woli te pierwsze :-) dzieki z gory

Gość gość
Żadne mi sie nie podoba ale to wam ma się podobać. Każdy wybiera sam dla swoich dzieci.

Gość gość
Fiut nastroszony :D Milo? Nie wiem, nie przypadlo mi. Nicolas, Anton, Antoine, Jack, Victor

Gość gość
Rzadkie, a nie zadkie To imię, a nie te imie

Gość gość
Chcesz nadać chłopcu francuskie imię nie pytaj więc nas, Polaków, bo nie znamy się na żabich imionach:D Imię to nic nam nie mów, ale mamy nadzieję, że jak jednak [pomyłki lekarskie się zdarzają] urodzi się dziewczynka to będzie BAZYLIA. Pachnąca Bazylia, którą uwielbiam w różnych daniach. Bazyl też mi pięknie pachnie. W języku polskim figuruje imię Bazyli, pewnie polski odpowiednik francuskiego Bazile.

Gość gość
19:16 ale imie Bazylia istnieje:) Temat nie o języku polskim, ale ja błędy poprawiam!

Gość gość
Ahmed ,chyba ze nie chcesz takiego oklepanego imienia

Gość gość
Mohammad -pomoże w zyciu we Francji, za 25 lat będzie jak znalazł .

Gość gość
Osama

Gość gość
Naprawde rzadkie te imiona, bo troche juz we fr mieszkam i nie spotkalam. Mnie bardziej podoba sie Milo :)

Gość gość
Marc

Gość gość
Vicent Vega sluszne i jedyne Michele

Gość gość
Okropne imiona, nie masz gustu...

Gość gość
Basile, przez S jak już. Imię jak imię, mało spotykane ale normalne. Jak ja byłam w pierwszej ciąży, 5 lat temu, to na francuskich forach dosyć często się pojawialo, i faktycznie jakoś 2 lata później stało się dosyć popularne. Ale mi ani jedno, ani drugie się nie podoba.

Gość gość
Pierre Dzący

Gość Położna123
Hej dziewczyny, po pierwsze bardzo Wam gratuluję że wkrótce zostaniecie mamami, szczerze! Sama mam roczna córeczkę i wiem jaka to wspaniała przygoda na Was czeka! Za kilka miesięcy będę położna (mam nadzieję) ale przed tym potrzebuje Waszej pomocy. Swoją prośbę kieruje do przyszłych mamusiek, które są w pierwszej ciąży. Do zakończenia pisania pracy licencjackiej potrzebuje Waszych odpowiedzi w ankiecie, jest ona krótka i sprawdzi Wasza wiedzę na temat porodu (to dobry sprawdzian również dla Was przed tym ważnym dniem, na końcu zobaczycie ile zdobyłyscie punktów). Jeszcze raz bardzo Was proszę o wypełnienie ankiety, bardzo mi tym pomożecie, a to link : https://docs.google.com/forms/d/1miV9vcobzPRJMPqWkVZkTFg5anz0PCJWvgkY-xz5OEI/edit

Gość gość
Juz lepiej Milo. Bazyl w Pl bedzie zle odbierane. Pamiwtam jak w dziecinstwie nabijali sie ze ktos brzydki, wyglada jak bazyl. Pomysl moze o innych miedzynarodowych imionach. Tak na szybko moze Tomas, Daniel?

Gość gość
Kewin lub Brajan, są międzynarodowe :P

Gość gość
Bazyli, przepiękne przedwojenne imię

Gość gość
Mohamed. Idealnie tam pasuje.

Gość gość
Tom, będzie pasować we Francji iu nas.

Hmmmm mnie tez się podoba Michele :D (czy jak tam się pisze), tez Xavier, Olivier. Te Twoje nie za bardzo mi się podobają, ale to kwestia gustu :) u nas takie imiona w ogóle nie funkcjonują, dlatego ciezko powiedzieć

Gość gość
Adam