Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Witam! Ostatnio bałam się, że jestem w ciąży. Dostałam miesiączkę po ponad 20 dniach spóźnienia(ale u mnie to normalne, mam nerwice, często ki sie tak spóźnia z powodu stresu), zrobilam test po 27 dniach po "stosunku", którym był 2,3 razy włożenie penida, delikatnie i wyjęcie jego, żadnych objawów nie mam. Ale boję się, że mi o to jestem w ciąży. Jakieś tam objawy pojawiają mi się tylko jak o tym myślę i to może być urojenie. Czy jest w ogóle jakas szansa abym byka w ciąży? Na prawdę już wariuje

Gość gość
Zrobiłaś test pp 27 dniach, to już jest mega dużo więc za pewne wynik był prawidłowy, żeby wyszło z testu musi hyc minimum 14 dni, a to prawie cały miesiąc, więc spokojnie. Dostałaś okres, nie masz objawów, więc czego się boisz. Nawet jak sama mówisz, te objawy mogą być urojeniami. W ciążę tak łatwo i prosto się nie zachodzi pamiętaj ;)

Gość gość
Dziewczyno! Dostałaś okres, test zrobiłaś, objawów nie masz, yyy? Po takim czasie już pierwsze objawy powinny się pojawić. Powiększone piersi, bolące i tkliwe, wymioty z rana i to potężne i jak masz takie no to możesz się martwić. Ale tak jak napisała koleżanka wyżej 27 dni od stosunku test to już na prawdę prawie 100% pewności. Masz które z tych objawów zrób test jeszcse raz, albo idź na badanie krwi,zdby cię to uspokoiło. Znam dziwaczny, które na prawdę robią to bez zabezpieczeń i lata nie liga zajsc w ciążę.

Gość gość
Nie, piersi są takie jakie były, wymiotów nie mam. Rano nieraz lekko mdłości, ale ja mam tak od lat, jeszcze ostatnim byłam przed okresem o wtedy mam większe. Jedyne co mam powiększone węzły, cała szyja mnie boli, trochę pod pachami, ale tam też się ciągle macam, bo wyczytałam, że w ciąży mogą być powiększone...

Gość gość
Od kiedy węzły są powiększone na ciąże? Wydaje mi się że tu nie ma nic wspólnego. Spokojnie. Na prawdę u ponad 90% kobiet piersi się zmieniają diametralnie już na 1 tydzień po zapłodnieniu. A węzły może przez to, że jesteś przeziębiona, albo kolejne twoje urojenie albo objawy bo ciągle o tym myślisz. Na prawdę gdybym miała tak jak ty to bym w ogóle się nie martwiła. Uwierz

Gość gość
Nie sądzę, że to ciąża. Teraz możesz mieć objawy bo sobie wkrecasz, więc uspokoj się bo objawy mogą Ci się na prawdę nasilac i wtedy oszalejsz. Zrobiłaś test po prawie miesiącu od stosunku, to na prawdę prawie 100% pewności, bo częściej omylne testy wychodzą pozytywnie,przy tarczycy, przy zapaleniu jajnika, czy jakoś tak, przy przyjmowaniu niektórych leków depresyjnych, jak test jest przeterminowany reż częściej podaję wtedy 2 kreski,musialabys zrobić za wcześnie, żeby wyszedł negatywny i się mylił. I to fakt większość kobiet w pierwszych tygodniach piersi ma rozmiar większe, sutki brązowe jak czekolada, nie dotknelabys się, a co w ogóle mówić ściskaniu. A teraz przez wkręty możesz mieć objawy. A co do węzłów to zdania są podzielone. Ale nie słyszałam o tym, żeby na ciąże się powiekszaly, powiększenie węzłów ma mnóstwo przyczyn. Na prawdę u Ciebie jest praktycznie zerowe prawdopodobieństwo ciąży. Inna kobieta bojąca się k ciąże i będąca w takiej sytuacji jak Ty by się cieszyła. I by już chyba o tym zapomniała. No, ale jeśli masz nerwice, ro wiem, że jest ciężko

Gość gość
A w tej chwili ile minęło dni od stosunku?

Gość gość
37 dni.

Gość gość
Ło pani. A takim razie byłabyś już w 1 miesiącu i to już na prawdę taki objaw jak bolące, obrzmiale piersi miałabyś na porządku dziennym. W Twoim przypadku raczej ciąża nie wydaje mi się możliwa, no ale jeśli się boisz i nie masz pewności zrób jeszcze z jeden test albo idź na badanie, wtedy będziesz miała pewność, a nie się nakręcasz. W ciążę tak szybko sie nie zachodzi moja droga

Gość gość
O losie 3 tematy założyła po kiego grzyba. Weź się lecz ale na głowę.

Gość gość
To jest forum? Ty się lecz kobieto. Wiesz co to jest mieć nerwice? Dziewczyna ma pewno to przeżywa, życzę Ci abyś kiedyś przeszła przez taką gehenne. A forum jest po to, żeby zakładać tematy. A co do samego tematu nie przejmuj się, zrób test jeszcze raz, jutro rano na spokojnie, ale 27 dni po stosunku test ma praktycznie 100% pewności. Pozdrawiam :)

Gość gość
Rozważasz aborcję? Chcesz porozmawiać? www. n e t p o r a d n i a . p l