Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał Janke

Przeterminowane szczepionki

Polecane posty

Gość gość
Czarny Księżyc dziś Piszesz o sobie? :-D

Gość Gregor 44
tak naprawde kazdy lek na cos szkodzi. pomaga na jedne rzeczy, ale nie jest obojetny na nasz organizm. W przypadku szczepień trzeba zaakceptowac ze w jakis miminlany sposób szkodza, ale jednoczesnie nie pozwalaja rozwinac sie wielu różnych chorobom

Gość gość
Gregor 44 dziś tak naprawde kazdy lek na cos szkodzi. pomaga na jedne rzeczy, ale nie jest obojetny na nasz organizm. W przypadku szczepień trzeba zaakceptowac ze w jakis miminlany sposób szkodza, ale jednoczesnie nie pozwalaja rozwinac sie wielu różnych chorobom xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie pozwalaja powiadasz? to jakim cudem moja kolezanka pracujaca w sluzbie zdrowia i szczepiona na gruzlice caly miesiac przesiedziala w szpitalu leczac sie na ta wlasnie chorobe? jakim cudem moj maz szczepiony na pneumokoki prawie co roku chory na angine lub zapalenie pluc? mnie na pneumokoki nie szczepiono i nigdy nie chorowalam ani na angine ani na zapalenie pluc chociazby wirusowe a co dopiero bakteryjne przed ktorym chronic ma ta szczepionka. poza tym szczepiac podejmuje sie decyzje na co lepiej chorowac- czy na choroby bakteryjne(przy czym nie ma gwarancji ze mimo szczepien nie dostaniemy choroby przed ktora maja chronic) czy na nowotworowe/neurologiczne/autoimmunologiczne. ja wole aby moja pociecha przeszla zapalenie pluc czy ucha albo ospe niz raka albo za X lat stwardnienie rozsiane czy zanikowe boczne.

Gość gość
poza tym rodzice mojego ojca czy rodzice mojego tescia nigdy nie byli szczepieni a dozyli sedziwego wieku bez jakich kolwiek zachorowan (moja babka codziennie czosnek ). rodzice matki niestety zmarli na raka bo babka byla pielegniarka i miala p*****lca aby szczepic kazdego na wszystko.

Gość gość
Dokładnie! Szczytem naiwności byłoby myślenie, że szczepienia chroniące przed groźnymi chorobami sa wolne od zagrozenia skutkami ubocznymi, jak nawet zwykla tabletka przeciwbolowa ma caly ich szereg...

Gość Maria889
Nie ma co generalizować. Można się zaszczepiń i i tak zachorować, można się nie zaszczepic i nie chorowac. Jednak prawdopodobienstwo zachorowania przy narazeniu na kontakt z wirusem jest wieksze bez zaszczepienia - taka jest rzeczywistosc. Co do pielegniarki to chyba to jest inna kategoria - byc moze mimo wszystko zachorowala, bo stycznosc byla zbyt duza. W koncu zaszczepienie nie daje stuprocentowej pewności, jak wszystko

Gość gość
Właśnie dlatego, że jest ryzyko nie powinno być mowy o żadnym przymusie szczepień. Jakikolwiek lek biorę tylko wtedy jeżeli jest to konieczne i jeżeli widzę że mi szkodzi to natychmiast odstawiam.

Gość gość
Aha czyli jak jest ryzyko wypadku, to szkoła tez powinna być nie obowiązkowa? Ps. Więcej ginie, lub ulega wypadkowi dzieci w drodze do szkoły niż razem wszystkie razem wziete szczepionki.

Gość gość
otoz to. jakos samochodem jezdzic sie ludzie nie boja, patrzac na korki ns drogsch. ja za to balabym sie posylac dziecko do szkoly z niezaszczepionymi dziecmi. chcecie u nas epidemii, jak we wloszech??

Gość gość
Czyli masz wątpliwości co do skuteczności szczepionki? twoje dziecko jest roznosicielem chorób do miesiąca po szczepieniu żywymi szczepionkami. Ludzie czy wy nie umiecie sami szukać informacji i myśleć tylko karmicie się tym co wam serwują koncerny? i to często ludzie wykształceni.

Gość gość
Poszukaj sobie np.informacji o 4 miesięcznej Zuzi, która zmarła po szczepionce, która uszkodziła jej serce, o 18 mies. Kubusiu, który zmarł po szczepionce na grużlice, o 18 letnim Tomku, który zmarł 2 dni po szczepieniu, o 6 mies. Basi, którą zabiła szczepionka i wiele innych osób poszkodowanych. A potem pisz głupoty.

Gość gość
Ja mam troje dzieci, szczepiłam wszystkie. Kuzynka naczytała się w internecie że po szczepieniach dzieci umierają, i swojego nie szczepiła. Co ciekawe za argument tez podawała że jakaś pielegniarka szczepiła i potem wszyscy zmarli na raka(podobnie jak ktoś wyzej) Zapytałam że były badania na to ze szczepionki spowodowała raka, ona ze nie ale ona wie ze przez szczepionki. Rezultatem jest ze jej dziecko ciągle choruje, w przedszkolu nie chca przyjmować, i chore dziecko podrzuca mnie. Poki co moje dzieci sie nie zarazaiły, ale wkurzajacę jest, że przez głupotę kuzynki ryzykują inne dzieci. Co ciekawe za argument anty sczepieniom podawała że dziecko może umrzeć przez stres związany z ukłucie i że były niby robione badania w tym kierunku. Tyle że wyniki nigdzie nie dostępne. Ogólnie wierzę że faktycznie komuś może zaszczkodzic szczepionka, niektórzy umierają po ugryzieniu pszczoły ale takich przypadków jest naprawdę mało w stosunku do osób zaszczepionych. Ja osobiście bede szczepiła, mam żywy przykład porównania dzieci szczepionych, do nieszczepionego.

Gość gość
To, ze dziecko choruje nie jest rezultatem nieszczepienia, a wynikiem zaniedban np. W zakresie zywienia lub ubierania dziecka. Dziecko nieszczepione ale zadbane ma bardzo silny uklad immunologiczny, bardzo rzadko choruje i Sa to lagodne infekcje bez zadnych zapalen pluc, oskrzeli itp. Natomiast dziecko szczepione do tego "chuchane, dmuchane" lapalo ostra infekcje jedna za druga. Takie jest moje doswiadczenie.

Gość gość
Odnosnie nowotworow - dotyczy to glownie szczepionek zawierajacych fragmenty komorek z abortowanych plodow czyli mmr I szczepionki przeciwko ospie. Zawieraja one obce DNA i zmieniaja strukture DNA czlowieka powodujac mutacje genow, prowadzi to w pewnym okresie zycia do nowotworow. To samo dotyczy szczepionki przeciwko polio gdzie wirus chodowany jest na malpich nerkach. Tym sposobem rozprowadzono Grozny wirus sv40, obecnie wykrywany w komorkach nowotworowych. Duzo moznaby pisac. Mam nazdzieje, ze wyjasnilam lepiej niz kolezanka.

Gość gość
Jezeli nie chc

Gość gość
gość dziś Byłaś, widziałaś jak kuzynka opiekuje sie dzieckiem? Co się tobie wydaje, nie musi być faktem. Póki co to takie twoje szczekanie na wiatr.... Ps. Sorki, ale dyskusja z cymbałem nie ma sensu:-O

Gość gość
Do: gość dziś 09:45 Dziecko naucz się ortografii, "chodowany"a może hodowany?:-O "moznaby", a może można by ?:-O Bez wykształcenie, a chce tłumaczyć innym.:-O

Gość gość
Ja tyrz nie szczepie, bo potym mum horom curke.:-D

Gość gość
Odnies sie lepiej merytorycznie do wypowiedzi. Pisze szybko na telefonie, jestem wyksztalcona I nie musze sie niczego douczac.

Gość gość
gość dziś Wykształcona? Gdzie? W polu?:-D

Gość gość
Czy cos w mojej wypowiedzi nie jest prawda? Co sie nie zgadza?

Gość gość
Z cymbałami się nie dyskutuje....

Gość gość
To cie boli, ze napisalam prawde w przystepny sposób.

Gość gość
Cymbal podejmuje dyskusje I nie ma nic do powiedzenia.

Gość gość
Twoja prawda, jak twoja ortografia. :-)

" gość 2018.03.08 Czarny Księżyc dziś Piszesz o sobie? smiech.gif " O takich co wierzą konowałom:P. Pytanie kto zezna pod groźba kary śmierci że te szczepionki są bezpieczne:P?Ja mogę zeznać ze nie chcę nic takiego mieć:P.

Gość infromator
jest nowa wiadomość na stronie Ministerstwa Zdrowia o pneumokokach http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szczepienia-dzieci-z-rocznikow-2013-2016-przeciwko-pneumokokom-komunikat-do-rodzicow-i-opiekunow/ zachęcają rodziców którzy nie szczepili na pneumokoki do szczepienia bezplatnego synflorixem ale tylko do 29 czerwca.Coś wam to mówi?Wskazali numer partii szczepionek. Pewnie chca się szybko pozbyć ich pozbyć, ciekawe co stanie się z tymi które się przeterminują? Zeby nie było tak jak ostatnio, ze szczepili co prawda szczepionkami które nie były przeterminowane, ale zle przechowywane.

Gość gość
Ta, zbyt dużo szczepionek ponakupywali, to teraz trzeba opychac ludziom. Zeby nie było, dobrze, że udostępnia się szczepionki bezpłatnie, ale niech już nie przesadzają: "Przypominamy, że to szczepienie daje najlepszą i skuteczną ochronę przed inwazyjnymi zakażeniami, zapaleniem płuc oraz ostrym zapaleniem ucha środkowego wywołanym przez Streptococcus pneumoniae!" - a nowoczesniejszy Prevenar13, ktory chroni przed o 3 wiecej serotypami? Ciekawe tez, dlaczego tylko do 29 czerwca. czyzby termin waznosci się kończył?

Gość gość
Ja nie chcę nawet za darmo.

Gość gość
Trolle anty szczepionkowe tańczą, jak na czarownice na sabacie:-D