Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał Janke

Przeterminowane szczepionki

Polecane posty

Gość gość
Nie można ufać, rodzic sam musi decydować o tym co jest dobre dla jego dziecka bo w razie ciężkich powikłań to on zostaje z tym problemem. Koncerny i lekarze będą zachęcać do wszystkich możliwych szczepień bo z tego zyją, rodzice powinni mieć tego świadomość.

Gość gość
Troll antyszczepionkowy znów wrócił:-O

Gość miras333
trolle antyszczepionkowe wróciły! zaraz sie zacznie albo juz zaczelo. Własciwie juz sie zaczelo bo przeciez mowa o autyzmie. Wiekszej bzdury nie czytałem, ze miedzy autyzmem a szczepionkami zachodzi jakas zaleznosc. Ja szczepie 13 walentna szczepionka i tez wam radze.

Gość gość
W oryginalnej wersji ulotki DTP bezkomorkowej jako działanie niepożądane wymieniony jest autyzm.

Gość Henio34
do powyzej, skoro w działaniach nieporzadanych jak twierdzisz w ulotce szczepionki jest wpisany autyzmm to prosze podaj linka i sobie to potwierdzimy. Na marginesie mysle ze niczego nam nie zapodasz bo to zywyczajnie nie prawda.

Gość gość
Kto chce niech wpisze hasło autyzm w ulotce szczepionki dtap. Producent wymienia też śmierć łóżeczkową jako działanie niepożądane.

Gość gość
Nie dajcie się prowokować trollowi antyszczepionkowemu. Waruje jak pies, i czeka na wpisy by wklejac durne linki :-O

Gość Michaił 11
hej, antyszczepionkowcy czekamy z niecierpliwoscia na wasze linki, z oficjalnych zródeł pokazujace wyniki badań, ze od szczepionki np. wlasnie na pneumokoki dzieci zapadają na ciezkie choroby. Jestem przekonany ze nikt niczego madrego nie wklei bo po to co mozna znalezc w necie to same bzdury.

Gość gość
Odsyłam do statystyk, zobaczcie jak bardzo wzrosły zachorowania na choroby wywoływane przez pneumokoki od 2005 roku do dzisiaj, pomimo wzrostu szczepień. Powinno być odwrotnie, czyli coś z tymi szczepieniami jest nie tak. Już same statystyki powinny dać do myślenia. Wzrosła też liczba dzieci hospitalizowanych do 1 roku życia. Wniosek jest taki, że im więcej szczepień tym gorsze statystyki dotyczące zdrowia.

Gość gość
95 procent przypadków śmierci łóżeczkowej do 1. roku życia występuje w ciągu kilku dni po szczepieniu. W Japonii po przesunięciu szczepień po 2. roku życia udało się wyeliminować sids prawie do zera. Natomiast gdy wprowadzono tam dobrowolnie mozliwosc szczepienia po 3 miesiacu od razu nastąpił 4 krotny wzrost przypadków sids. Badania na ten temat są dostepne.

Gość Miek211
skoro takie badania sa dostepne to prosze dajcie jakis link tylko do powaznej strony, a nie jakiegos bloga. Cały świat się szczepi, a ryzyko przerwania tego łańcucha dzieje się przez takie osoby jak powyzej. Moja znajoma ma bliźniaki i wykupiła dwie dawki Prevenaru na pneumokoki! Na dzieciach nie ma co oszczędzać.

Gość Miek211
no wlasnie spodziewałem sie tego, nikt nic nie napisał. Po prostu zadne powazne badania zwiazane z wplywem szczepionek na autyzm nie istnieja.

Gość gość felixa
Mnie ogólnie się wydaje że ten cały krzyk wywołany wokół szczepionek to bez sensu jest.Tyle ludzi jest szczepionych.Ja sama jestem szczepiona ,moje dzieci tez szczepiłam Teraz najmłodszego syna też szczepie i jaskoś nie mam obaw.Przecież szczepionki DTP sa przebadane,bezpieczne,chronią przed naprawdę groźnymi chorobami..Więc szczerze nie rozumiem.

Gość gość
To współczuję ci wiedzy na temat szczepionek, skoro uważasz że np. DTP jest przebadana to podaj link do takich badań bo wg mojej wiedzy takie badania nie istnieją skoro nie dysponuje nimi nawet ministerstwo zdrowia. Ta sama sytuacja dotyczy pozostałych szczepionek więc nie rozumiem na jakich przesłankach opierasz swój zachwyt nad szczepionkami.

Gość gość
Troll nie odpuszcza he he.

Gość gość
Trzeba było nazwać ten wątek "kółko wzajemnej adoracji nad szczepieniami" i zaznaczyć, że jeżeli czyjeś dziecko dostało poważnych powikłań po szczepieniu albo zmarło to nie wolno się wypowiadać.