Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy według was szkoła uczy czy robi z nas cyborgów?

Polecane posty

Gość gość

Sądząc po ilości materiału, i po tym ze ja chodziłem do szkoły w okresie gdzie bylo do kitu - i teraz tez jest. Tysiące materiału. W gimnazjum zwłaszcza. W liceum jakieś nie potrzebne wiadomości, brak wyboru przez ucznia języka, bo klasa tak liczna ze trzeba bylo podzielić na grupy. Wgl sprawdziany, stres, dowalanie z każdego przedmiotu materiału ilości maksymalnej. Siedzenie do 2 w nocy by to wszystko ogarnąć. Nie stawia sie na zainteresowana ucznia, wcale sie go o to nie pyta. Owszem sam wybierasz co chcesz zdawać na maturze, ale i tak zazwyczaj wybór jest losowy. Uważam ze uczeń powinien mieć możliwość dyskusji , pogłębiania wiedzy na interesujący go temat a nie tylko sucha teoria wałkowania do znudzenia tak ze po semestrze niewiadomo jak sie nazywasz... U mnie w LO nie dało sie wyrobić z kilkoma naraz przedmiotami bo to bylo nierealne..

Gość gość
miby tak ale ci najlepsi i tak sobie radza i srednia 5 albo i powyzej

Gość gość
Bo mają przerost ambicji. Ok tu nie chodzi o to by hyc klasowym prymusem ale o to by stawiać na jedno to co lubisz a nie katować ucznia dlaczego ma 3 zamiast 5 z np. Polskiego bo woli chemie bo jest umysł ścisły. I ci rodzice... Ucz sie to będziesz miał w zyciu lepiej....