Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Ewela_ewela

Problem z ojcem dziecka

Polecane posty

Gość gość Ewela_ewela

Hejka proszę o pomoc!!! Zanim pójdę do adwokata chcialam napisać tu i zapoznać się z waszą opinia. Problem mamy z mężem taki że mój syn 9lat nie jest dzieckiem mojego męża ale już w marcu mamy sprawę o przysposobienie wiec to zostanie uregulowane, pozostaje sprawa ,, tatusia biologicznego,, przez 7 lat nie utrzymywał z młodym kontaktu nie zapłacił złotówki alimentów, nie pracuje siedzi na utrzymaniu matki a ma 30 lat ale matka mu pomaga bo jak to ona mówi ,, mój syn się zmienił od kiedy wyszedł z więzienia, widzę że się stara,, siedział 4 lata za oszustwa , jasne jakby matka mi kase sypala to tez bym sie syatala zeby chate jak najlepiej odremontowac ... ogólnie od dwóch lat wnosi bardzo duże zamieszanie w naszym zyciu pozwy o p*****ly w sądzie karnym itd, w sądzie rodzinnym wywalczył spotkania raz w miesiącu po dwie godziny. Młody na spotkaniach prawie z nim nie rozmawia tylko się bawi bo chodzimy na salę zabaw, przed spotkaniem kilka dni juz jest zdenerwowany, dziecko nie używa zwrotów grzecznosciowych, nie mówi dzień dobry, dowidzenia nie chce ręki podać a jak już wracamy i jesteśmy na ostatniej prostej do domu to młody ucieka na podwórko i nie wychodzi. Tłumacze mu ze tak nie wolno ze kultura to podstawa i ogólne pogadanki na ten temat które od strony syna kończą się słowami ,, to nie mój tata nie musze mieć do niego szacunku, Piotr jest moim tatą). Ojciec mnie o wszytko oskarża ze to moja wina ze to ja dziecko buntuje itd mam już dosyć bo na spotkaniach zamiast kuratora jest matka ojca i zamiast być bez strona ona mi wytyka błędy ale nie widzi tego co jej syn robi... Tego ze na każdym spotkaniu zadaje te same pytania, że zamiast patrzeć co robi młody pisze sms i cały czas się cieszy do telefonu. ALE ON CHODZI ZA DZIECKIEM nosz qrwa mac chodzenie za dziewięcio latkiem z nosem w telefonie to nie jest sensowne i więzi raczej nie złapią. Powiedzcie mi co ja mam w tej sytuacji zrobić ??? Byl ktoś z was w tak chorej syyuacji i ma jakieś rady ???

Gość gość
Teraz? Było w rubryce ojciec wpisać "nieznany". Moja kuzynka tak zrobiła. Wzieła zaciążyła z jakąś patolą. Jak urodziła nie powiedziała kto jest ojcem. Bierze jako samotna matka 500+. Wcześniej ją zastraszał że będzie robił kłopoty, że ona mu będzie musiała z tych 500zł polowe dawać. Teraz już minął czas że o dzieciaka mógł sobie powalczyć. A Tobie nie wiem co poradzić bo ty chyba prawnika porad potrzebujesz? A ten kurator nie widzi problemu? Nie robi jakichś notek? A po tym jak twój mąż przysposobi dziecko to tamten nadal będzie miał prawa? Dziwne alimentów nie płaci ale spotkania wywalczył. Pytanie czy jest sens się z nim szarpać. Może się tatuś znudzi.

Gość gość
Doczytałam, że kuratora nie ma. Chwila to teraz nie rozumiem. Jakim prawem zamiast kuratora jest matka tamtego? Zgłoś skargę do jakichś organów.

Gość gość Ewela_ewela
Był kreator ale on musialine płacić co miesiąc 200 zł, na jednej z rozpraw zaczął gadać ze matka tez chce kontaktu wiec sąd ja wezwał ona zrobiła ze mnie śmiecia w ogóle nic do powiedzenia nie miałam i sedzina zadecydowała ze ona będzie jako osoba trzecia jeżeli się na to nie zgodzę będe płacić na pół z tym człowiekiem kuratora. No ano mi się śni jeszcze 100 zł na ta cała szopkę wydawać...